Marian
34 aprobate

marian123@gmail.com
86.127.150.26
Historia magistra vitae est numai pentru cine o cunoaste. Si se pare ca tot mai putini o cunosc iar acestia, evident, nu mai au nevoie de lectii suplimentare.
Tot de 33 de ani se pune semnul egalitatii intre democratie si capitalism. Sigur lectia aste este predata de smecheri unui popor din ce in ce mai abrutizat si idiot care se indreapta cu pasi repezi catre autodistrugere. Si nu-i bai ca distruge tot ce a mostenit de la inaintasi dar nu le mai lasa nimic nici urmasilor (in afara de imense datorii evident) care cred ca vor judeca foarte aspru actuala generatie.
Mizeria asta cu cele patru puteri in stat a fost lansata in Romania acum 33 de ani de excroci si inghitita pe nemestecate de un popor dirijat de pseudointelectuali sfertdocti.
Sintagma a fost lansata Montesquieu (dar la el erau numai trei puteri cea cu presa e mai recenta) in epoca iluminismului si folosita pentru a teoretiza idealurile Revolutiei de la 1789. Aceasta a inaugurat Capitalismul in Franta (premiera mondiala a fost totusi jucata in Anglia lui O. Cromwell).
Nimeni nu a sustinut vreodata ca Capitalismul nou inaugurat era ceva democratic. Se inlocuia un mod de productie depasit cu unul mai eficient din punc de vedere al exploatarii fortei de munca.
Atit.
In democratie toata puterea apartine poporului dar acesta a fost convins sa o imparta cu niste organisme care logic nu ar trebui sa fie decit niste slugi ale lui: executivul, judecatoria si, mai nou,presa. A ramas astfel, de jure, numai cu un sfert din putere si aia exercitata reprezentativ.
Cele trei minoritati (care ar trebui sa fie numai niste simplii angajati fara putere) s-au coalizat si au manevrat in asa fel incit si legislativul sa fie numit de ei prin alegeri trucate si mincinoase.
Asfel, prin manipulare si din prostie, poporul a ramas fara nici un dram de putere.
Si asta nu-i tot din pacate.
Capitalismul asa cum il cunoastem din romanele lui Dickens si Balzac teoretizat fiind de Marx, a murit de mult fara funerarii oficiale. Probabil a fost inmormintat pe sest ca sa i se incaseze fraudulos pensia :)
A aparut un nou mod de productie. Astfel PIB-ul marilor puteri (foste capitaliste) nu se mai realizeaza din productia de bunuri si servicii utile ci din plimbatul banilor dintr-un cont in altul (sau a unor numere dintr-o celula de memorie a unui calculator in alta).
De ex. oficialii afirma ca 60% di PIB-ul Romaniei se realizeaza in Bucuresti.
Dar in Bucuresti nu se mai produce aproape nimic Si atunci din ce provin banii.
Daca intrebati orice corporatist ce produce raspunsul este standard:
Produse Financiare.
Ce sint astea? Cautati pe Web dupa cuvintele cheie : Banca, Fond de investitii, Asigurari etc. Este o lista lunga de excrocherii mafiot-financiare.
S-a ajuns in situatia paradoxala ca cei numiti capitalisti cindva sa fie la rindul lor parazitati si exploatati la singe de Mafie si sa traiasca chiar mai rau decit angajatii lor.
„Ei” numesc asta eufemistic Economie de Piata dar in realitate corect este Economie Mafiota de Piata. Acesta este noul mod de productie si noua orinduire sociala : Orinduirea Mafiota de Piata.
Recunosc ca am oarecare retineri sa folosesc aceasta sintagma din cauza sonoritatii pleonastice dar alta mai buna nu gasesc.
In conditiile unei Orinuiri Mafiote, a unei societati mafiote despre ce democratie vorbim?
Este un nonsens.
Iar ideea ca situatia de fapt se poate schimba prin alegeri judicios organizate nu este numai utopica. Este criminala. Nu se va schimba nimic si Poporul Roman se va stinge.
In mod „democratic”