Oponenţii gazelor de şist nu renunţă
Mobilizare pe Facebook pentru un amplu protest la Pungeşti
Oponenţii exploatării gazelor de şist se mobilizează pe Facebook pentru proteste. Aceştia anunţă că vor organiza un protest sâmbătă, 7 decembrie. Pe pagina de Facebook, „Rezistenţa Pungeşti”  a fost lansat un „apel la solidaritate și mobilizare națională pentru a susține oamenii din Pungești, care se opun în mod pașnic explorării și exploatării gazelor de șist prin fracturare hidraulica”, considerată de protestatari „o metoda dezastruoasa pentru mediu si sanatate”.
„Este nevoie de noi toți la Pungesti, pentru a-i ajuta pe cei din Rezistență și pentru a opri instalarea primei sonde din Jud. Vaslui!
Pentru o cât mai bună organizare a transportului, în funcție de zonele țării dinspre care veniți, acest grup vă va ajuta să vă găsiți mai ușor, pentru a călători împreună, mai economic și mai eficient:
https://www.facebook.com/groups/544643135629796/
*** Deplasarea cu autocarul nu este recomandată, deoarece, din experiența anterioară, autocarele sunt urmărite și trec printr-o serie de filtre care întârzie, cu câteva ore bune, sosirea la destinație.
*** Să aveți toate actele la mașină în regulă: trusă de prim ajutor, triunghi, etc. în cazul în care veți fi opriți la controale pe drum sau în zonă taberei.
*** Este important să vă planificați timpul în așa fel încât să rămâneți până, cel puțin, duminică. Localnicii sunt sunt foarte demoralizați și speriați, și au nevoie de oameni curajoși care să îi sprijine atât moral cât și în acțiunile întreprinse pentru blocarea instalării sondei.
*** Se va face o listă de cazări la localnici, care va fi anunțată pe wall-ul acestui eveniment însă este bine să aduceți cu voi saci de dormit
Ordinele interventiei jandarmilor la Pungeşti au fost date direct de la Bucureşti! Jandarmii au aplicat o logică de război care a călcat în picioare drepturile omului şi a dărâmat paravanul democraţiei româneşti! Pungeşti e sub asediul acestor forţe, în timp ce Jandarmeria şi reprezentanţii Guvernului dezinformează şi acoperă abuzurile iar presa nu este lăsată să se apropie de Tabăra de Rezistenţă.
Românii nu trebuie să fie o nație de sacrificiu ! Prin implicarea tuturor care conștientizează pericolul fracturarii hidraulice și implicarea lor în luptă pentru stoparea acestui genocid, România poate fi salvată.
Statul, guvernul și instituțiile a căror rol este de a ne apăra și de a acționa în interesul cetățenilor au dovedit, deja, că servesc doar intereselor corporațiilor străine, respectând ordine venite din partea interlopilor internaționali, încălcând legea și abuzând cetățenii.
Având în vedere că justiția și statul nu sunt de partea noastră, devine foarte clar ca doar prin exercitarea unei presiuni semnificative, cel puțin, la fel de seminificativa că și numărul nostru, asupra lor, uniți, ne putem salva. Astfel, doar noi, oamenii, care reprezentăm majoritatea suverană, avem responsabilitatea de a ne revendica drepturile la o viață sănătoasă, armonioasă, așa cum ne-a fost dată să o trăim pe pământ”.