„Voi știți ce înseamnă măreția?
by SOV
Generație, trebuie să știi că țara ta și-a adus din plin aportul la cultura și știința mondială. Nu faci parte dintr-o nație înapoiată sau degenerată. Aurel Vlaicu, Train Vuia și Henri Coandă i-au învățat pe pământeni să zboare, profesorul Manjeron din Iași le-a făcut calculele celor de la NASA pentru zborul spre Lună, Emil Racoviță i-a învățat pe pământeni speologia, Anghel Saligny i-a învățat pe pământeni un mod de a construi poduri – mod după care se construiesc și astăzi, filozoful Lucian Blaga i-a învățat pe pământeni ce înseamnă cunoașterea, Ana Aslan a dăruit pământenilor confortul bătrâneții iar enumerarea poate continua pe alte zeci de pagini.
Sentimentul de națiune tolerată pe care occidentalii ți-l insuflă astăzi are scopul de a te ține cu capul plecat, umilă și speriată că ți-ai putea pierde slujbele sau protecția pe care ei afirmă că ți-o oferă. Ultima decizie a Parlamentului European prin care se condiționează alocarea de fonduri de respectarea statului de drept este o uriașă porcărie pe care occidentalii nu se sfiesc să ne-o facă. Și nu se sfiesc pentru că vârfurile clasei politice românești sunt, în cel mai fericit caz, niște mediocrități consolidate, care nu sunt capabile să se exprime coerent, ferm și răsunător. Nu sunt capabile să găsească acele puncte de presiune absolut necesare într-o negociere.
Primul lucru pe care România trebuie să-l ceară de la occidentali este definiția pe care aceștia o dau statului de drept. Al doilea – care sunt mecanismele și al treilea – care sunt principiile subsecvente. Răspunsul trebuie să fie dat în scris, fără abiguități sau generalități. Să se compare apoi punctajul dat de occidentali cu realitățile românești. Punct cu punct. Pun pariu pe cât vrei, generație, că nu vor fi capabili să dea un raspuns clar. Vor bate apa-n piuă, așa cum o fac și cei care populează stațiile TV autohtone. Evident că nici nu se pune problema ca România să fie vreun stat de drept, dar asta din cu totul alte motive decât cele reclamate de apus.
Generație, UE nu este altceva decât un bloc economic. Orice încercare de a o defini drept altceva este o greșeală. Așa zisele valori europene la care trebuie să achiesăm sunt de fapt valorile culturii și civilizației grecești, împrăștiate prin toată vechea Europă de cuceritorii romani, inclusiv pe teritoriul vechii Dacii. Împărtășim deci aceleași valori de vreo 2000 de ani. Dacă e să ne căutăm noduri în papură unii altora, putem afirma și noi că francezii sunt xenofobi și împuțiți, că nemții sunt rasiști și că sunt atât de proști încât, dacă le arăți un deget, râd până se îneacă, că italienii sunt niște pămpălăi cu gura mare și creier mic… În definitiv, dacă judecăm superficial și prin prisma a una sau două caracteristici, putem ridiculiza pe oricine, putem ponegri pe oricine. Dar, asta nu anulează măreția Franței, profunzimea gânditorilor nemți sau renascentismul italian, tot așa cum tot ceea ce spun alții despre noi (și cum, din nefiricire, o spun și unii dintre noi) nu anulează curajul, credința și faptul că, timp de secole, i-am dat Occidentului timp să se îmbogățească și să se dezvolte, opunându-ne cu jertfe de sânge expasiunii otomane. Ce ar fi fost Occidentul astăzi dacă ghiaurul Mihai Viteazul s-ar fi aliat cu turcii și ar fi mărșăluit întâi spre Viena și apoi mai departe?
Generație, în ciuda celor 70 de ani pierduți din istorie, nația asta a rămas la fel. Îi trebuie doar o căpetenie adevărată și lumea va putea vedea din nou din ce aluat ești făcută. Cu o căpetenie adevărată, nici mama UE nu-și va mai permite să-și bată joc de tine. Îți repet pentru a nu știu câta oară, țara asta este a dracului de bogată, nația asta este a dracului de puternică. Îi trebuie doar o căpetenie, iar când o va găsi își va regăsi măreția. Onoarea, demnitatea și respectul sunt valori care definesc o nație măreață, valori luate astăzi în derâdere de un număr uriaș de canalii.”
SURSA: