caroline gunderode
307 aprobate

google.bex
caroline.gunderode@gmail.com
109.133.42.42

 

Marșul Mândriei Franceze: „Sa mor pentru politicieni? Nu mai vreau asta”
Publicat la 08.03.2022 la 09:56

Jean-Pierre Fabre-Bernadac, autorul scrisorii generalilor.
F. Froger / Z9, pentru FranceSoir
DISTRIBUIE ACEST ARTICOL:
Autor(i): FranceSoir

Soldații de pe „Place d’Armes” cheamă la un „Marș al mândriei franceze” pe 26 martie, la Paris. Jean-Pierre Fabre-Bernadac, fost căpitan de jandarmerie și ofițer de armată, a venit să ne prezinte acest eveniment.

Pe 14 aprilie 2021, soldații din „ Place d’Armes ” și el au făcut un mare zgomot, adresându – le direct conducătorilor noștri pe o platformă , cerând „ întoarcerea onoarei ” și denunțând dezintegrarea Franței. O poziție puternică care a rezonat cu atât mai distinct în opinia publică, cu cât armata se numește de obicei Marele Mut, din cauza datoriei sale de rezervă.

Astăzi, în timp ce conflictul ruso-ucrainean dă tonul știrilor fără a nu fi imitat, ei doresc să treacă de la îndemnul la acțiune : „ Pe 26 martie, să ne întâlnim la Paris pentru a ne exprima furia într-o paradă tăcută. la care vor participa generali, răniți de război, membri ai protecției civile, aleși locali și civili. »

Sub rezerva modificărilor de către sediul poliției din Paris, marșul va începe de la Place Denfert-Rochereau și se va încheia la Les Invalides.

Acest marș ar putea avea cu atât mai mult impact cu cât Franța este în plin sub semnul întrebării cu tensiunile dintre Ucraina și Rusia: „ Sunt șocat de tratamentul mediatic. Văd zilele trecute Le Point titlul că Franța este pregătită. Dar, este gata pentru ce? Armata franceză are 400 de tancuri, vizavi au 4.000, nu spune nimic ”.

Citește și: Franța nu este pregătită de război, potrivit unui raport parlamentar

În această dezbatere, Jean-Pierre Fabre-Bernadac se declară mai ales indignat să-l vadă pe președintele Macron vorbind despre apărarea suveranității ucrainene, chiar dacă foștii ofițeri ai armatei au deplorat de mult lipsa suveranității franceze.

Autor(i): FranceSoir