mariusneh@yahoo.com 92.81.215.105 |
Domnule profesor, am o stimă deosebită pentru dumneavoastră, dar să-mi fie cu iertare, aveți o doză enormă de inocență. (Vezi proiectul LISTA NAȚIONALĂ) Încă mai credeți că România se poate schimba la vot. Nu s-a schimbat America, darămite o biată colonie a Occidentului! Conglomeratele serviciilor de tot felul, nealese de nimeni, sunt extrem de puternice și doar o minune Dumnezeiască ar face ca lucrurile să nu iasă cum doresc ele! Vorba aia: nu contează cine votează ci cel ce numără voturile! Asta nu înseamnă că nu am încredere în dumneavoastră! Poate că am mai multă încredere decât am în mine. Este extrem de dificil să convingi chiar apropiați să voteze într-un anume fel. Exemplul grăitor pentru mine este mama mea. Nu ne potrivim deloc la electorale. Poate din această cauză o iubesc și mai mult, pentru faptul că nu renunță la propriile convingeri pentru nimic de pe lumea asta. Și este de aceeași vârstă cu dumneavoastră și mănâncă doar ce cultivă cu mâinile ei în grădină. Eu o ajut doar cu aratul, nu mai poate să întoarcă la cazma grădina, cum o făcea în anii trecuți. |
*
Nota redacției – Pe lista națională fiecare cap de listă îi înregistrează pe cunoscuții săi care au un nivel intelectual suficient de ridicat! Îi face atent pe fiecare că a fost înregistrat pe listă pentru a asigura un vot solidar al unei idei politice, al unei persoane politice benefice. Sigur că se pune problema corectitudinii la număratul voturilor. Să sperăm că până la alegeri se va găsi o modalitate de control al acestei activități decisive. Primul pas este să avem pe cine vota! Al doilea pas este să-l votăm pe candidatul cel mai valabil! Al treilea pas este să numărăm corect buletinele de vot! Primii doi pași ne privesc pe noi, alegătorii! Noi trebuie să fim la înălțimea momentului! Motive ca să nu facem nimic se găsesc oricând, cu sutele!
Nu votul organizat de ei este solutia ci revolta organizata de noi.
Stampila e o arma slaba intr-un regim mafiot. Bita este mult mai eficienta.
Perfect de acord! Dar ai nevoie de scânteie, de un motiv legitim ca să pui mâna pe bâtă, iar un motiv serios este dovedirea fără echivoc a deturnării alegerilor.
Domnule profesor, aveți mare dreptate când spuneți că motive ca să nu facem nimic se găsesc cu sutele, dar nu chibițez doar din tribune. Mi-a plăcut ideea de voluntariat inițiată de domnul Călin Georgescu cu fundația „Pământul strămoșesc”. Am aderat prin martie la acest proiect, am participat la două întâlniri de informare, prima la Slobozia și a doua la Brașov. Și de atunci pauză. Nu am mai fost contactat de nimeni. Nici eu n-am insistat, nu sunt genul lui Lăpușneanu. Civilizat ar fi fost să mi se transmită că nu corespund standardelor fundației sau orice motivație, inclusiv că ar avea suspiciunea că sunt un securist care are misiunea să saboteze din interior o mișcare cu caracter național. Domnului Călin Georgescu nu-i pot reproșa nimic. Cu siguranță, echipa pe care și-a ales-o îi este loială, dar am îndoieli în ceea ce privește capacitatea de a mări rândurile susținătorilor. Asta în contextul proiectului inițiat de dumneavoastră.
NOUA CONSTITUTIA VA FI VOTATA DE MASE DUMINICA IN CHILE
De CD
Constitutia impusa de criminalul presedinte si dictator Augusto Pinochet are sanse sa fie schimbata dupa 50 de ani cu o constitutie mai umanista si mai echitabila daca duminica plebiscitul va aproba schimbarea.
Noua constitutie prevede si obligativitatea votarii, ceea ce poate aduce mai multe persoane la masa de votanti si o adjustare a perspectivelor care influenteaza directia voturilor.
Se pare ca déjà populatia chiliana nu se mai lasa inspaimantata de sloganele elitiste privind “pericolul communist”
Noua constitutie nu este de stanga si nu afecteaza prea mult proviziile legale, dar micile ajustari sunt suficiente sa anuleze gaurile legale prin care se strecurau marile corporatii si multinationalele in ultimii 50 de ani.
Cele mai importante – și mai controversate – aspecte ale noii constituții sunt garanția de locuințe, securitate socială, sănătate, muncă și acces la hrană, precum și faptul că constituția recunoaște Chile ca stat plurinațional – o singură țară din mai multe popoare diferite.
Noua constituție include în mod specific popoarele indigene care reprezintă aproximativ 13% din populația Chile, inclusiv Mapuche, Aymara, Rapanui, Lickanantay, Quechua, Colla, Diaguita, Chango, Kawésqar, Yagán, Selk’nam și alții.
In SUA indienii indigeni au fost recunoscuti ca populatie a SUA abia in 1947 si acum a venit si timpul Columbiei.
Guvernul chilian, care a fost implicat într-un conflict extrem de violent cu minoritatea sa indigenă Mapuche de zeci de ani, va fi acum obligat legal să „respecte, să promoveze, să protejeze și să garanteze” autodeterminarea, drepturile colective și individuale pentru grupurile indigene. , precum și participarea acestora în sfera publică.
„Dreptul popoarelor și națiunilor indigene la pământurile, teritoriile și resursele lor” va fi garantat și vor fi stabilite noi mecanisme pentru a-l asigura, inclusiv sisteme de justiție conduse de indigeni, care ar avea o sferă largă, dar în cele din urmă ar fi subordonate Curtii Supreme chiliene.
Constituția va oferi, de asemenea, protecții legale formale pentru mediul din Chile, va declara că „natura are drepturi”, va codifica necesitatea de a combate schimbările climatice și de a proteja biodiversitatea și ar limita zonele disponibile pentru minerit industrial – ceva care ar putea complica eforturile tot mai mari de valorificarea minereurilor, Chile fiind în „Triunghiul de litiu”.
Apa va fi interzisă în mod explicit de la privatizare.
Avortul, care este ilegal în Chile, nu este menționat; totuși noua constituție va prevedea drepturi sexuale și reproductive.