Stimate Domnule președinte Ion Iliescu,

 

Mă număr printre cei care știu bine că ați avut o mulțime de inițiative și intenții, benefice pentru acest neam românesc dacă ați fi fost lăsat să le duceți pănă la capăt! De cele mai multe ori ați fost împiedicat, fie de propriii colaboratori, fie de adversarii dumneavoastră.

 

Mi-aduc bine aminte cum ați privit dumneavoastră în 1990 problema retrocedării proprietăților funciare, a terenurilor agricole, a pădurilor. Neaveniții – în frunte cu o poetesă ambițioasă erijată în „om” politic, v-au sărit la gât – iertată să-mi fie expresia, acuzându-vă că sabotați reforma! Că ați rămas un comunist incurabil!…

Unde ne-a adus azi „reforma”, știm și vedem cu toții.

 

Rezultatul cel mai nefericit al acestei Reforme devastatoare este situația de azi a fondului funciar: sute de mii de hectare au devenit proprietatea unor străini!… Aici s-a ajuns prin declararea caracterului „sacrosanct” al proprietății funciare!… Încă puțin și toată Țara va deveni proprietatea unor străini, mai rău ca pe vremea fanarioților! Mai rău ca oricând în toată istoria noastră!…

 

Domnule Președinte,

 

Sunteți persoana care, cu prestigiul moral pe care-l aveți în PSD – și nu numai!, puteți interveni cu succes pe lângă actualii guvernanți. Ei aparțin unei formațiuni politice care-și datorează existența și prestigiul exclusiv celui care a fondat-o: domnia voastră! Nu se poate să nu aibă urmări intervenția dumneavoastră fermă pe lângă Victor Ponta și ceilalți lidei ai PSD,  pentru a impune de urgență modificarea legislației privind vînzarea de terenuri străinilor! Avem nevoie de legi care să protejeze Țara, însăși existența statului național! Mai puteți face acest lucru pentru țară! Rolul dumneavoastră în istoria României nu s-a încheiat!

 

Tinerii care conduc azi fostul FSN își pierd timpul și energia în dispute de cabinet, în scandaluri mari pe mize mici, mizerabile! Disputele electorale sunt mai de preț pentru ei decât efortul de a scoate Țara din colaps, de a-i da altă direcție de evoluție!

 

Ați tolerat în preajma dumneavoastră mulți trădători, impostori, mafioți! De cele mai multe ori nu ați avut de ales, nu ați avut cum să-i dați la o parte!…

 

De data aceasta puteți acționa singur, după voia dumneavoastră, impunând guvernanților ceea ce toată lumea vede că se impune să facem: o legislație a pământului care să țină seama de situația în care ne aflăm, de perspectivele sumbre, tragice pe care le prefigurează situația de fapt!

 

A căzut pretextul „presiunilor exercitate de la Bruxelles”! Aceleași presiuni au cedat, nu au ridicat nicio obiecție față de legislația celorlalte țări din Uniunea Europeană care au pus interesul național mai presus de orice! Avem cel puțin două modele de referință: legislația din Franța și din Ungaria! De la (1) adoptarea unor legi similare trebuie să plecăm,  dar să mergem și mai departe, să elaborăm prevederi care să permită (2) recuperarea, măcar în parte, a terenurilor înstrăinate deja cu criminală ușurință!

 

Sunt convins că nu veți ignora acest apel, pe care îl fac și în numele colegilor mei din Vatra Românească. Din partea noastră, a tuturor, vă dorim tot binele! Vă dorim să vă încununați viața și cariera politică printr-un gest, printr-o faptă ale cărei consecințe vor fi decisive pentru viitorul României!

 

Dumnezeu să vă ajute!

 

Ion Coja

 

11 martie 2014

 

 

******

***

*

 

 

 

 

 

 

Stimate Domnule președinte Traian Băsescu,

 

Vă scriu într-o chestiune de maximă importanță pentru Țară, pentru viitorul societății românești, al tuturor cetățenilor români: legislația românească privind vînzarea pământului către străini, persoane fizice sau juridice! Această legislație este extrem de păguboasă pentru viitorul românesc al României! Dacă mai lăsăm această legislație în funcțiune, riscăm să rămânem fără țară!… Să fim chiriași acolo unde părinții noștri au fost proprietari!

 

Nu cred că mai este nevoie să pledez cauza revizuirii urgente a acestei legislații! Din fericire pentru demersul meu, Domnia Voastră nu sunteți în mod direct și nemijlocit vinovat de situația tragică în care ne aflăm, de perspectiva sumbră, dezastruoasă, care se deschide în fața noastră, a urmașilor noștri: ne pierdem Țara, îi lipsim pe urmașii noștri de un viitor în România! Astfel că îmi pun mari speranțe că veți acționa rapid și cu toată puterea ființei și funcției dumneavoastră!

 

Va fi instructiv pentru toată lumea să vedem cine nu va da curs inițiativei prezidențiale de a modifica urgent, cu prioritate, legislația respectivă! Cei care au gândit-o, ca și cei care acceptă în continuare această legislație, închipuindu-și că se supun astfel unor angajamente asumate în momentul aderării la Uniunea Europeană, se dovedesc a fi  lipsiți de orice sentiment al solidarității naționale, lipsiți de orice sensibilitate pentru ideea de interes național, comunitar!

 

Avem precedentele create de celelalte țări din UE, care, fără excepție au conceput un sistem de legi și norme care să îngrădească, propriu zis să interzică accesul străinilor la averea cea mai de preț a fiecărei nații: pământul Țării! Numai la noi, clasa politică a scos acest pâmînt pe tarabă, la vînzare fără nicio restricție propriu zisă!

 

Se impune nu numai revizuirea legislației românești după modelul acestor țări – în mod deosebit aș recomanda legile din Franța și Ungaria! Dar suntem obligați, dacă vrem să facem ce trebuie făcut până la capăt, să adoptăm și acele modificări ale legii prin care să putem corecta situația la care s-a ajuns deja, inacceptabilă pe temen lung: întreprinzătorii străini au cumpărat deja sute de mii de hectare de teren arabil și păduri, iar exploatarea acestor terenuri se face într-un dispreț total față de interesele firești ale Țării, ale societății românești!

 

Sunteți, domnule președinte, omul politic capabil să intervină cu ceea ce le lipsește actualilor guvernanți: voința de a face! Voința și puterea de a nu mai tergiversa! De a nu prelungi hemoragia, rana deschisă de inconștiența și lăcomia unor politicieni ca Emil Constantinescu, Adrian Năstase, Vasile Lupu… Secondați îndeaproape de mafia udemeristă!

 

Puneți pumnul în pieptul dezastrului și opriți-l, domnule președinte! Este gestul eroic prin care vă veți spăla de toate păcatele și greșelile, inerente într-o carieră politică! Aveți ocazia să le faceți uitate, să vă asigurați în istoria Neamului românesc un rol și o contribuție de care să fie mândri nepoții și strănepoții cu care Dumnezeu vă va binecuvînta!

 

Tot binele!

 

Al Dumneavoastră

Ion Coja

București, 11 martie 2014