În completarea textului semnat de Nicolae Dabija punem următorul comentariu:

Zilele trecute am văzut pe internet fotografia de ultimă oră a lui Vladimir Ilici LENIN: undeva, în Germania, i s-a ridicat o statuie. O statuie nouă! Cea mai recentă statuie, una din sutele de statui presărate pe suprafața Terrei pentru a eterniza amintirea marelui teoretician și practician al Revoluției bolșevice. Comunismul revine azi în forță la 3 decenii după ce se părea că și-a trăit traiul! Iată că nu! Germania, care l-a ajutat atât de mult în 1917 pe Lenin să-și ducă până la capăt malefica acțiune, își reafirmă admirația pentru marele criminal. Trendul este mondial!

Constat cu mare satisfacție că lucrurile se repetă! Și că numai noi, românii, nu plecăm urechea la ticăloșiile marelui anormal care a schimbat lumea la începutul veacului trecut!

Românii au fost singurul popor din Europa care nu a urmat modelul bezmeticului popor de muscali și nu a acceptat revoluția bolșevică! Nu a marșat, ba dimpotrivă, ne-am pus stavilă și am oprit la Budapesta în vara anului 1919 declanșarea revoluției mondiale a proletariatului! Am dejucat partea cea mai ticăloasă a planului leninist: transformarea războiului mondial în revoluție mondială a proletariatului!

Iar în 1989 am dat caracter anticomunist perestrokăi inițiată de urmașul lui Lenin, numitul Gorbaciov, și anticomunismul românesc s-a răspândit în tot fostul lagăr din Europa! A fost piatra tombală care consfințea ieșirea din istorie a bolșevismului! Pusă de noi, românii, în ciuda guvernului de bolșevici care se instaurase la putere în București!

Românii au făcut și un gest simbolic, de mare efect propagandistic: în primăvara lui 1990 au dat cu Lenin de pământ de nu s-a văzut! Spectacol măreț, cu mii de români participanți: demolarea statuii lui LENIN din Piața Scânteii. S-a ținut tare, nemernica! A durat două zile demolarea, până când, în uralele a mii de bucureșteni și a sute de români veniți din toată Țara să fie martori, să nu scape momentul istoric, Vladimir Ilici a dispărut din peisajul românesc!

În acest timp, alt Ilici, adept din fragedă copilărie al marelui criminal, apărea la TV și se ruga de bucureșteni să nu comită sacrilegiul prin care vor scandaliza toată paneta! Un gest de neimaginat! Lenin demolat!

Repet: LENIN DEMOLAT!

Demolarea lui Lenin s-a întâmplat o singură dată în istorie, la București, din inițiativa spontană și populară a românilor, împotriva voinței guvernanților!

Cine va mai avea de spus un cuvînt de ocară la adresa românilor este dator să-și cântărească bine vorbele: noi, românii, printre altele, lucruri la fel de minunate, suntem singurul popor care am demolat statuia lui LENIN!

Cumva mă înșel?! Mi-ar părea bine, dar nu cred, din păcate!…

 

Ion Coja