ALIANTA FAMILIILOR DIN ROMANIA
Str. Zmeica nr. 12, sector 4, Bucuresti
Tel. 0741.103.025 Fax 0318.153.082
www.alianta-familiilor.ro

Noiembrie 7, 2021

FAMILIA FURDUI – COMUNICAT DE PRESA AFR

Comunicat de Presă al Alianței Familiilor din România

Cu puține săptămâni în urmă AFR a solicitat voluntari din partea mișcării pro-familie din România pentru a sprijini acțiunile de solidaritate cu Familia Furdui din Germania. Pe 26 octombrie s-au împlinit 6 luni de când cei șapte (7) copii minori ai familiei au fost luați în mod abuziv de către autoritățile germane de protecție a copiilor (Jugendamt).

Vă mulțumim pentru că ați răspuns pozitiv solicitării noastre. Ca urmare, în prima săptămână din noiembrie AFR a demarat acțiuni de pichere în diferite orașe din România prin care atenționează publicul din România privind atrocitățile comise de autoritățile germane la adresa acestei familii de imigranți români creștini din Germania.

Acțiunile au fost, de asemenea, desemnate să atenționeze și autoritățile germane din România și din străinătate asupra faptului că mișcarea pro-familie din România se solidarizează cu Familia Furdui și că solicită reunificarea cât mai grabnică și necondiționată a copiilor cu părinții.

Acțiunile de pichetare au avut loc în fața Ambasadei Germaniei din București, la Consulatul german din Timișoara, cât și în spațiul public și în fața clădirilor oficiale din Oradea, Cluj, Pitești și Alba Iulia. Acțiunile de pichetare din aceste orașe vor continua și în viitor, iar pe parcursul săptămânilor următoare AFR intenționează să lanseze acțiuni de pichetare și în alte orașe din România: Suceava, Hunedoara, Arad, Bistrița, Baia Mare, Sălaj, Sibiu, Iași și alte orașe, cât și la Chișinău.

De asemenea, pe 6 noiembrie un grup AFR a organizat un protest în Ravenna, Italia, la care au participat aproximativ 40 de persoane.

Cu prilejul acestor evenimente, dl Petre Costea, Președintele AFR, a făcut următoarea declarație: „Suntem mândri și mulțumiți de răspunsul pozitiv și prompt al mișcării pro-familie din România la chemarea la acțiune în sprijinul familiei Furdui. Colegii din AFR au stat în ploaie, vânt și vreme rece zile întregi pentru a convinge autoritățile germane să elibereze cât mai grabnic copiii Familiei Furdui. Pentru asta ei merită să fie apreciați și sprijiniți. Acțiunile de pichetare vor continua până când toți cei șapte (7) copii ai Familiei Furdui vor fi dați înapoi familiei”.

AFR va organiza și proteste publice în sprijinul Familiei Furdui în București și alte orașe din România. Proteste AFR sunt deja programate în București pe 20 și 28 noiembrie și pe 18 decembrie.

Vă invităm să vă alăturați acestor inițiative ca voluntari. AFR solicită voluntari pentru pichetare, organizarea protestelor și distribuirea de materiale și pliante în spațiul public. Vă rugăm să răspundeți solicitărilor noastre la office@alianta-familiilor.ro

Contact: David Țuț, ARN Timișoara, Tel. 0741 103 025

București, 6 noiembrie 2021

SOLICITAM VOLUNTARI PENTRU SUSTINEREA FAMILIEI FURDUI

Pe 14 octombrie am lansat o solicitare generala pentru a spriji demersurile AFR in sprijinul Familiei Furdui. Revenim cu solicitarea initiala.

Miscarea pentru familie din Romania intentioneaza sa se mobilizeze in urmatoarele saptamini si luni pentru a sprijini eforturile deja facute si care vor mai fi facute pentru a convinge autoritatile germane sa intoarca copii Familiei Petru si Camelia Furdui la parinti. Luati de acasa de la parinti in aprilie cu forta si fara justificare reala, copiii simt lipsa parintilor. Din nefericire, actiunea ilegala a autoritatilor germane continua acest cosmar la care familia a fost supusa de peste sase (6) luni.

AFR doreste sa-si faca contributia la reintregirea cit mai grabnica a familiei. In acest sens, AFR intentioneaza sa demareze proiecte publice cit de curind, atit in Romania cit si in diaspora.

Avem nevoie de ajutorul dvs. Cei care doriti sa ne ajutati sunteti rugati sa raspundeti acestui email, si sa ne dati numele dvs intreg, un numar de telefon unde puteti fi contactati, si sa ne spuneti in ce oras locuiti.

Avem nevoie de persoane care se pricep la grafica, IT, design, media sociala, FB, websites, persoane care doresc sa se implice in pregatirea si derularea proiectelor, sa scrie si sa mobilizeze.Este deasemenea nevoie de persoane care doresc sa faca picketing in fata consulatelor si ambasadelor Germaniei din Europa si America de Nord pentru eliberarea copiilor.

Va multumim.