Calin Kasper

mar., 9 iul., 20:33 (acum 16 ore)

către eu
Stimate domnule Profesor Ion Coja,

 
Am convingerea ca din toate contributiile mele la blog, aceasta de acum este cea mai importanta. Nu e de colea ca un mare duhovnic al Romaniei sa prevada Miscarii Legionare un rol stralucit in misiunea de reincrestinare a lumii, care va fi realizata de neamul romanesc. Daca acest lucru se va petrece, poporul roman va deveni, fara nicio indoiala, poporul nou ales.
 
Eu am pritocit textul de zeci de ori, pana l-am adus la forma actuala. V-as ruga, daca puteti sa va faceti timp, ca sa cititi si dvs. textul si sa-mi faceti recomandarile necesare, acolo unde vi se pare ca mesajul schioapata. As dori ca impactul articolului sa fie cat mai mare si sa ajuga la cat mai multi cititori. Poate vom reusi astfel sa neutralizam macar o parte din dezinformarile din jurul Legiunii. Va multumesc.
 
 Spiritul critic (Ultimul episod)

Iată-ne ajunşi la sfârşitul acestui serial, care ne-a arătat unele lacune în descrierea istoriei naţionale. Alte neamuri, cu mult mai puţine fapte remarcabile, au ştiut s-o facă mai bine. Este felul nostru de a fi şi de a ne lăsa în seama lui Dumnezeu. De asta ne iubeşte Maica Domnului iar România, după cum spun Sfinţii Părinţi, este grădina ei multiubită şi tot de ea apărată. Dacă aruncăm o privire asupra istoriei, vom vedea de câte ori am fost pe marginea prăpastiei. Dar n-am căzut în ea, pentru că poporul român face parte din planul divin unde-i este rezervată misiunea de a porni o mişcare de reîncreştinare a lumii. Pe lângă Sfinţii Părinţi, au apărut referiri şi la străini. Nostradamus are un catren care, după cercetătorul Vlaicu Ionescu (cel care a uimit lumea fiindcă a descifrat din catrenele lui Nostradamus dezmembrarea URSS cu mult
 înainte de a se petrece) se referă la România postdecembristă:

Iată textul în original:

„Le changement sera fort difficile,
Cite, province au change gain fera,
Coeur, haut, prudent mis, chasse luy habile,
Mer, terre, peuple son etat changera”

Şi tradus:

„Schimbarea va fi foarte grea,
Dar ţara o provincie va câştiga.
Cel pur, pe cel viclean va alunga,
Om, pământ şi mare, toate s-or schimba”

Deci după Nostradamus, semnalul este unirea cu Moldova de peste Prut. Ar fi o primă realizare, urmată de o renaşterea morală, fiindcă nu poţi să-i încreştinezi pe alţii dacă nu l-ai gonit mai întâi pe cel viclean din preajma ta. Ori deocamdată suntem departe de ambele ţeluri. Doar că la momentul oportun ne punem nădejdea că vom primi ajutor de Sus.

Am aflat apoi de indianul creştinat Sundar Singh care, aflând el ştie de unde de reîncreştinare, a venit în România ca să vadă cu ochii lui viitorul neam ales. El a şi transmis un mesaj: „Eu ştiu că România are o misiune dumnezeiască de redresare spirituală ce o va face să se înfăţişeze ca un veritabil model demn de urmat întregii umanităţi. Este necesar să fac această mărturisire-profeţie în faţa popoarelor întregii lumi, creştine sau de alte religii, fiindcă toate semnele marchează schimbările spirituale uluitoare ce vor avea loc în curând. Spusele mele nu trebuie să vă determine să mă consideraţi un fanatic simpatizant al românilor ce îşi imaginează himerice plăsmuiri, căci cea care mi-a inspirat, fără putinţă de tăgadă, aceste profeţii este Prea sfânta Născătoare a lui Iisus, şi reamintesc din nou că, din câte simt, locul de cinste în ocrotirea României îl ocupă Maica Domnului şi apoi marile puteri cereşti, la toate acestea mai adăugându-se şi majoritatea sfinţilor din cer.”

A urmat Baba Vanga cu prevestirea ei tulburătoare: „În bucuria acestei lumi, în România va veni cel promis lumii. Se va bucura întregul Pământ de naşterea lui. Dumnezeu îl va ocroti într-un loc, departe de locul unde se odihnesc străbunii lui, până când va veni ceasul său. Cu puterea de Sus va fi dăruit. Pământul, Apa, Focul îi vor veni în ajutor. O dată cu venirea lui în această lume, tot ceea ce este construit pe minciună se va nărui.”

Cu aceste preocupări în minte, l-am descoperit pe părintele Arsenie Boca, despre care am citit cam tot ce a putut oferi internetul. Şase ani mai târziu, în 2013, am început să scriu o carte, în care primele capitole îi erau dedicate. Pe parcurs însă, s-a produs o deviere a subiectului de la cursul prevăzut. Oiştea s-a întors singură prin descoperirea de către mine a Mişcării Legionare şi a personalităţii de excepţie a lui Corneliu Zelea Codreanu. Dacă pe Părintele Arsenie îl cunoşteam (indirect), despre Mişcarea Legionară ştiam ce ştiu toţi: mişcare nazistă, criminală şi antisemită. În 485 de pagini autorul de atunci, neinformat şi cam naiv, a acoperit subiecte dificile precum Arsenie Boca şi Mişcarea lui Zelea Codreanu: un triunghi mai periculos decât cel al Bermudelor. Cu informaţii luate doar de pe internet, ajung la concluzia corectă că ML n-a fost nici antisemită, nici nazistă şi nici criminală; adevăr confirmat de tot mai multe fapte şi documente.


Pornit la drum ca modest admirator al lui Arsenie Boca dar şi cu dorinţa de a afla cât mai multe despre Legiune, îmi trece prim minte că cele două personaje, Arsenie şi Codreanu, se aseamănă mult. Asta însemna că Arsenie Boca, sfântul Ardealului, duhovnicul şi adânc-vizionarul, nu avea cum să nu aibă o simpatie profundă pentru Mişcarea Legionară. Iată o mărturie:https://ro.wikipedia.org/wiki/Arsenie_Boca : „Deja din 1940 declanșează la Mănăstirea Sâmbăta de Sus ceea ce s-a numit „mișcarea de reînviere duhovnicească de la Sâmbăta”, de inspirație naționalist-legionară, despre care Nichifor Crainic spunea: Ce vreme înălțătoare când toată țara lui Avram Iancu se mișca în pelerinaj, cântând cu zăpada până la piept, spre Sâmbăta de Sus, ctitoria voievodului martir Constantin Brâncoveanu!” (Deci Părintele Arsenie a declanşat o „Reîncreştinare de pe crestele Carpaţilor” în mic, ca şi cum ar fi vrut să verifice dacă poporul român împreună cu doctrina legionară pot alcătui structura de rezistenţă pentru Reîncreştinarea cea Mare.) De aici a pornit curiozitatea mea de a afla dacă nu cumva Părintele Arsenie, pe lângă multele lui profeţii, n-a lăsat una şi despre Mişcare şi despre rolul ei în viitor. Eram convins că acea profeţie exist
ă, iar mijlocul de a o ascunde nu putea fi decât pictura.

Am descărcat toate fotografiile disponibile de pe internet cu picturile Părintelui Arsenie şi aşa am găsit mesajul secret care prevesteşte că alungarea celui rău din sânul neamului românesc se va face cu ajutorul doctrinei legionare, care va ajunge în curând biblia poporului român, alături de învăţătura creştină. Înarmat astfel spiritual, neamul românesc va deveni puternic şi influent, încât modul lui de organizare, societatea pe care o va construi, vor deveni modelul de urmat şi pentru restul omenirii. Cum a reuşit Părintele Arsenie să ascundă asemenea idei într-o pictură, fără ca nimeni să prindă de veste timp de jumătate de secol? Iată o întrebare la care nu poate raspunde nimeni.

Pe când se afla la Mănăstirea Sâmbăta (1940-1948), Părintele Arsenie a pictat un epitaf intitulat „Adormirea Maicii Domnului”, epitaf care nu are mesaje ascunse şi pe care l-am menţionat doar ca termen de comparaţie pentru o altă pictură, intitulată tot „Adormirea Maicii Domnului” realizată 30 de ani mai târziu pe un perete al Bisericii Drăgănescu. Ultima prezintă o serie de particularităţi care o diferenţiază de epitaf, deşi la o privire superficială ambele par foarte asemănătoare. Analizând însă aceste particularităţi, se ajunge la convingerea că pe catafalc nu se află Maica lui Christos, ci Căpitanul Corneliu Zelea Codreanu. Semnificaţia acestei înlocuiri este cheia care duce la înţelegerea mesajului. Maica lui Christos este protectoarea din cer a României iar înlocuirea ei cu Zelea Codreanu sugerează că neamul românesc poate contribui şi el la efortul divin cu ajutorul doctrinei legionare, cu modul ei deosebit de ridicare morală prin educaţia făcută în cuiburi şi prin şantierele de muncă. Aceasta este unica modalitate prin care se va realiza alungarea celui rău din viaţa noastră.

Iată şi argumentele care susţin această ipoteză, prezentate într-un filmuleţ de 8 minute:
https://www.youtube.com/watch?v=UaWjagX_5e0&t=44s

Pentru cei care simt că pot contribui la împlinirea profeţiei, este necesară realizarea renaşterii morale pe plan individual cât şi unirea în simţiri a tuturor românilor. Să dorim unirea cu Moldova şi sa recunoaştem valoarea doctrinei legionare în încercarea neamului românesc de a fi la înălţimea misiunii venite de Sus.