Spasiba, Joe Biden!
În ultima vreme am avut parte de texte pro și contra Rusiei, dar și de texte pro și contra SUA. Textele contra SUA au venit cu argumente pentru ipoteza cea mai sumbră: dezmembrarea NATO, falimentul alianței nord-atlantice, falimentul dolarului, al așa-zisei democrații occidentale. În acest concert al bocitoarelor la căpătâiul Occidentului, se adaugă acum o voce, poate cea mai autoritară și mai autorizată să facă o evaluare exactă a situației: vocea lui Donald Trump! Fostul și, foarte probabil, viitorul președinte al Americii – Doamne, ajută! O persoană bine informată, sigur bine intenționată cu privire la soarta Americii!
Să mai citim o dată mesajul lui Trump rostit sâmbătă la o adunare publică. Iată materialul așa cum l-am primit și l-am postat pe site în urmă cu câteva minute:
„În timpul unui miting Salvați America în Mendon, Illinois, sâmbătă seara, fostul președinte Donald Trump a deplâns faptul că SUA „nu mai este o națiune mare” și acum este o „glumă”, datorită președintelui Joe Biden și democraților.
În mijlocul vremii nefavorabile care l-a forțat să întrerupă mitingul, Trump a denunțat daunele pe care Biden și stânga le-au făcut țării de când și-a părăsit mandatul în ianuarie 2021.
„Nu mai este o națiune mare”, a spus fostul președinte. „Este o națiune în declin – urăsc să-ți spun asta.”
„O națiune care are cea mai mare inflație din ultimii 40 de ani și, de asemenea, are cele mai mari costuri ale energiei din istoria sa – nu am avut niciodată ceva ca ceea ce s-a întâmplat cu energia și costurile cu energia”, a continuat el. „Nu mai este independent de energie sau dominant energetic, așa cum era acum doi ani.”
„Este o națiune care imploră Venezuela și Arabia Saudită pentru petrol”, a adăugat Trump.
Fostul președinte a continuat să-l mustre pe Biden pentru retragerea sa mortală necondiționată din Afganistan și pentru că a permis Rusiei să invadeze Ucraina.
„Este o națiune care s-a predat în Afganistan, lăsând în urmă soldați morți, cetățeni americani și cele mai bune echipamente militare din lume în valoare de 85 de miliarde de dolari”, a declarat Trump. „Este o națiune care a permis Rusiei să devasteze o țară, Ucraina, ucigând sute de mii de oameni și nu va face decât să se înrăutățească.”
Trump a afirmat, de asemenea, că diverse crize auto-provocate care au loc în toată țara nu s-ar fi întâmplat dacă ar fi rămas președinte după alegerile din 2020.
„Nu s-ar fi întâmplat niciodată cu mine și nu s-a întâmplat cu mine”, a spus el. „Este o națiune care și-a armat forțele de ordine împotriva partidului politic advers, ca niciodată înainte. O națiune care nu mai are o presă liberă sau o presă corectă. Știrile false sunt tot ce primești și ele sunt inamicul oamenilor.”
„Este o națiune în care libertatea de exprimare nu mai este permisă, în care criminalitatea este răspândită, în care economia se prăbușește, în care au murit mai mulți oameni de COVID în 2021 decât în ​​2020”, a continuat Trump.
„Este o națiune care permite Iranului să construiască o armă nucleară masivă – nu s-ar fi întâmplat niciodată – și Chinei să folosească trilioanele de dolari care ne-au luat pentru a construi un rival militar. Va fi doar un dezastru pentru lume”, a adăugat el.
Dar cea mai devastatoare consecință a președinției Biden, potrivit lui Trump, este pierderea respectului pe scena mondială.
„Poate cel mai important, o națiune care în ultimii doi ani nu mai este respectată sau ascultată în întreaga lume”, a spus el. „Este o națiune care, în multe privințe, a devenit o glumă.”
Trump a subliniat, de asemenea, că țara a devenit „ostilă” față de valorile esențiale americane și a discutat despre dificultățile economice cu care se confruntă în prezent SUA.
„Și este o națiune care este ostilă libertății noastre, libertății și credinței noastre. Este o națiune a cărei economie se frământă, ale cărei magazine nu sunt aprovizionate, ale cărei livrări nu vin și al cărei sistem educațional este clasat în cel mai de jos cadran din 45 de țări și totuși cheltuiește mai mulți bani per student decât orice altă țară de trei ori.” a spus fostul presedinte.
Trump a continuat să-și reitereze intențiile de a continua să lupte pentru a face America din nou mare, deși s-a oprit încă o dată înainte de a declara o campanie prezidențială în 2024.
„Nu vom lăsa asta să continue. Acum doi ani, aveam cea mai mare națiune din lume, ca niciodată înainte. Nu am avut niciodată o asemenea măreție. Patrioții harnici ca tine au făcut toate astea. Voi ne-ați construit țara”, a conchis el.
În timp ce discursul său trebuia să dureze mai mult decât ora în care se adresase mulțimii din Illinois, norii începuseră să se profileze deasupra capetelor, ceea ce l-a determinat pe Trump să încheie mai devreme mitingul și să-și avertizeze susținătorii să iasă din furtuna iminentă.”
*
Inventarul eșecurilor americane pare complet! Lipsește totuși din analiza lui Trump un subiect esențial: perspectiva detronării dolarului din fruntea finanței mondiale. Nu m-am priceput niciodată la subtilitățile din lumea finanțelor, dar cu toate acestea am înțeles în urmă cu mulți ani în ce constă poziția privilegiată a monedei americane, ca bază a tranzacțiilor comerciale și financiare, poziție care îi permite Americii să tipărească dolari „cu nemiluita”, fără nicio limită, fără nicio acoperire în aur sau bunuri materiale produse de economia americană. Asemenea practici generează în mod inevitabil și natural inflație, dar în cazul SUA inflația produsă de tiparnița de dolari se răsfrânge pe întreaga planetă, peste tot în lume unde dolarul funcționează după regulile stabilite de SUA în 1945, ca expresie a statutului său de mare învingător al războiului mondial. Stalin nu a recunoscut statutul dolarului, dar n-a avut încotro, mai ales că în primii ani dolarul a funcționat corect, cu acoperire în aur. Această acoperire a dispărut pe la mijlocul anilor 1960, iar de atunci, de peste 50 de ani, dolarul funcționează pe baze teoretic inacceptabile.
Punerea în discuție a rolului dolarului în economia planetară este tot opera lui Joe, zis și Biden! Sancțiunile de ordin financiar dictate de acesta împotriva Rusiei au obligat Kremlinul să contracareze atacul american printr-un atac „la gâtul” Americii. Un atac la mecanismul de funcționare a dolarului! Reacția pripită a Casei Albe a generat contra-reacția Kremlinului. Obligați să de descurce fără dolari, Rusia încearcă acum să demonstreze că acest lucru este posibil, ba chiar necesar. Hegemonia dolarului, impusă mai ales pe cale militară, nu are nicio acoperire morală, ci este o formă de tribut impus tuturor statelor lumii. Din 1945 până azi omenirea plătește cea mai mare parte a datoriei publice a Statelor Unite. Nivelul de trai din America datorează mult acestui sprijin mondial plătit de omenire fără voia și știința sa! E ușor de imaginat ce s-ar întâmpla în State fără această sursă de care depinde însuși prestigiul Americii! Prestigiul „visului american”! Va deveni un coșmar?! Biden și finanța mondială puși în fața acestei perspective nu cumva vor apela la soluția extremă, soluția militară, adică la soluția nucleară?! (Sic!)
Rusia lui Putin nu are încotro și va încerca să se descurce fără acest instrument bancar omni-potent care este dolarul. Dacă Putin va reuși, va trebui să împartă laurii succesului cu Joe Biden, care l-a obligat pe Putin să încerce imposibilul: o lume fără dolari! L-a obligat să reușească!
Probabil că Trump, dacă ar fi avut timp să-și țină întreg discursul, ar fi ajuns și la acest subiect: detronarea dolarului! Falimentul caracatiței financiare care a decis soarta planetei până la venirea lui Biden la putere! Ceea ce echivalează cu o lecție majoră: ne demonstrează cât de utilă este prostia omenească în viața omenirii!
Spasiba, Joe Biden! Să trăiască mama care te-a născut! Că noi prost ca tine nu am mai văzut!…
Ion Coja