Allons-y

Generație a sosit momentul în care am decis să încep a-i pedepsi pe toți cei care (unii la ordin, alții din ticăloșie), au contribuit la toate porcăriile care mi s-au făcut. Procurorii pentru început, judecătorii mai apoi iar, în final, Băsescu și grupul lui de crimă organizată din cadrul SRI și SPP. Primul pas a fost acela de a depune o plângere penală împotriva Laurei Kodruța Kovesi, pentru fabricarea de probe în dosarul prin care am fost acuzat de șantaj și condamnat. Urmează ca săptămâna aceasta să depun plângeri penale împotriva procurorilor Carmen Dan și Marius Bulancea pentru favorizarea infractorilor Guță Cosmin și Păcuraru Maricel, complicitate la furtul a 23 de milioane de euro, complicitate la incendierea arhivei PSV, prin care s-a urmărit ascunderea unor furturi imense de către aceeași infractori. Tot săptămâna aceasta voi da în judecată DNA pentru a-mi recuperea sumele imense pierdute din cauza acestei instituții. Împreună cu avocații mei studiez și posibilitatea de a chema în fața instanțelor CSM, pentru neexecutarea obligațiilor de serviciu stabilite prin lege și prin propriile lor regulamente de funcționare.
Tot acest sistem de complicități bazat pe ticăloșie, impostură, furt, obediență, nerespectarea legilor și a ființei umane, trebuie să dispară, iar asta nu se poate face decât punând reflectorul pe ei și pedepsindu-i pe cei ce pot fi dovediți. Demersul pe care l-am început va pune justiția față în față cu ea însăși. Ori se va exorciza de securiști, ori va rămâne chestia purulentă și nedemnă de astăzi.

Iubita mea coaliție de guvernare

Unei femei frumoase îi trec cu vederea prostia. Mă mulțumesc cu ce are, dar să fie și urâtă și proastă este inacceptabil. Când vezi că nu poți face absolut nimic, că toate măsurile pe care vrei să la iei îți sunt sabotate, când o țară întreagă suferă din cauza lui Iohannis, tu te vaiți ca proasta, fără să fii capabilă a lua singura măsură care se impune – SUSPENDAREA. Cât de proastă poți fi să crezi că suspendarea îl încarcă pe ăla cu mai mult capital electoral decât are? Cine dracu îl iubește pe Iohannis? Cum crezi că un tip total lipsit de empatie ar putea beneficia de empatia maselor? Votanții lui sunt, și vor rămâne, cei care urăsc PSD-ul și chiar și aceștia îi împarte cu Cioloș.
În privința celeilalte scuze prin care încerci să-ți maschezi prostia, și anume pierderea unei părți însemnate din fondurile europene, iar ești caraghioasă – tu nu vei fi în stare să accesezi nici măcar puținul care-ți va rămâne. Ultima măsură pe care ai luat-o, aia cu modificările fiscale, arată totuși că ai resurse să faci și lucruri inteligente, dacă ai fi lăsată să guvernezi. De aceea îți scriu acest scurt răvaș, prin care încerc să te lămuresc că suspendarea lui Iohannis nu-ți cauzează nici la sănătate nici la ten. Dimpotrivă, arăți fermitate și forță.
Apropo de măsurile fiscale, singura greșeală pe care ai făcut-o este cea referitorare la sistemul bancar. Când ai problemele pe care le ai, singura soluție inteligentă este aceea de a introduce un competitor puternic în piață. Din șpaga de 10 mld euro pe care te pregătești s-o dai primarilor, rupe jumătate și capitalizează CEC-ul. Cu o politică inteligientă de creditare a persoanelor fizice și a IMM-urilor, în mai puțin de un an aliniezi toată piața bancară în spatele acestui mamut.

O altă gogoașă

Generație, președinția rotativă a Consiliului Uniunii Europene nu valorează absolut nimic. Ea este o poveste pentru proștii din țările de mâna a doua ale Uniunii Europene, prin care nemții mimează un soi de egalitarism și democrație sui-generis la nivelul percepției. Vei vedea că după cele șase luni, exceptând cheltuielile uriașe pe care le vom face ca proștii, nu ne vom alege cu absolut nimic. Nici măcar cu acceptarea în spațiul Schengen. Chiar dacă această președinție n-ar fi o prosteală, cu halul de politică internă a României, este imposibil să putem vorbi de vreun rezultat în politca externă, chiar dacă ar reînvia Titulescu.

Emil Brumaru

De dimineaţă pînă seara
Visez la şoldul tău, Tamara,
Cel greu şi alb ca un nămete,
Scos de sub rochii pe-ndelete
Şi tăvălit pe largi divane
Ca-n basmele aliotmane.

Drum bun poetule și, la capătul lui, să ai parte de cele mai apetisante șolduri tolănite pe acolo.

Fotografia postată de Sorin Ovidiu Vîntu.