O PALMĂ DATĂ GUVERNELOR OCCIDENTALE ŞI PRESEI MONDIALISTE CARE L-AU ACUZAT PE NEDREPT. Slobodan Milosevic a fost declarat NEVINOVAT de către Tribunalul de la Haga. Acuzat fiind, el a fost ținut 5 ani în închisoare la Haga până când bolnav a murit.

Tribunalul ONU pentru crime de război de la Haga a stabilit după mulți ani, că președintele sârb Slobodan Milosevic nu a fost responsabil pentru crimele de război comise în Bosnia în timpul războiului ce a avut loc între aniu 1992-1995. Judecătorii au stabilit că Slobodan Milosevic nu a făcut parte dintr-o ” acțiune criminală comună ” care a făcut victime printre musulmani bosniaci și printre croați.
Judecătorii au luat această decizie în unanimitate.
Slobodan Milošević (născut la 20 august 1941, Požarevac, Serbia sub ocupație militară germană – decedat la 11 martie 2006, Haga, Olanda) a fost președinte al Serbiei și al Republicii Federale Iugoslavia, și de asemenea al Partidului Socialist Sârb.
După demonstrații și greve ce au urmat alegerilor prezidențiale din octombrie 2000, el s-a recunoscut înfrânt și a demisionat.
Un an mai târziu, Milošević a fost extrădat pentru a se prezenta în fața Tribunalului Penal Internațional pentru Fosta Iugoslavie, însă va muri după 5 ani de închisoare .
Milošević, care suferea de boli grave ale inimii, de tensiune și diabet, a murit în urma unui atac în condiții neelucidate.
Înainte cu câteva luni de moarte, el a înaintat un protest în care a spus că nu i se dau medicamentele necesare şi că va muri din acest motiv.
Unii dintre susținătorii lui cred ca nu a primit medicamentele cerute, pentru a muri în închisoare, înainte de a se pronunța un verdict.

*
*
Nota redacției: Când și unde și cine să pornească un proces împotriva celor care l-au judecat pe Nicolae Ceaușescu în decembrie 1989?
Extrădarea lui Slobodan Miloșevici este un subiect pe care sârbii au obligația să-l elucideze!