Marian
97 aprobate

marian123@gmail.com
86.127.150.26
1. Nu sint de acord cu afirmatia ca rezervele de apa dulce se vor epuiza.
Atita timp cit exista apa pe Tera ea se va evapora si va cadea inapoi pe pamint sub forma de apa dulce.
Criza apei este o criza a distrbutiei nu a productiei. Dumnezeu iti da apa dulce din cer dar nu ti-o pune in pahar. Chiar daca, prin absurd, procesul de evaporate se opreste, omenirea mai are o sansa: sa scoata sarea din apa de mare. Nu trebuie decit sa aiba energie. Si energie este suficienta si inepuizabila ca vine de la soare.

2. Sint perfect de acord ca sistemul capitalist este radacina raului. El a creat criiza de resurse si este incapabil sa o rezolve pt. ca capitalismul este construit fundamental pe egoism. Homo homini lupus. Prin criza artificiala de resurse capitalul guverneaza omenirea.

3. Cu dictatura si democratia problema pare putin mai complicata. In ultimele decenii s-a incercat si s-a reusit sa se schimbe continutul semantic al acestor termeni.
Actualmente stampila de dictator sau de dictatura este pusa unui regim care nu te lasa sa furi sa jefuiesti, sa spoliezi si sa ucizi prin diverse metode.
Democratia este rebotezarea si fardarea unui regim mafiot in care mafia este ridicata la rang de politica de stat. In regimurile asa zis democratice (adica mafiote) o minoritata care detine intreaga putere financiara o foloseste pentru a accede la putere. Cu mijloace financiare practic nelimitate se anuleaza notiunile de vot liber, libertate de exprimare, drepturile omului etc.
Cu bani se cumpara orice. „Democratia nu e pentru catei” cum se exprima indragitul nostru fabulist.

DEX-ul trebuie urgent modificat in sensul schimbarii definitiilor celor doua notiuni ( dictatura si democratie) pentru a fi puse de acord cu intelesul lor actual.