UPDATE LA POSTAREA DE IERI ! RUSINE PARLAMENTULUI ROMANIEI !

Ieri anuntam cum, recent, Camera Deputatilor a aprobat un proiect de lege care prevede introducerea ca materie de studiu OBLIGATORIE la nivel de liceu, in Romania, a materiei ”Istoria Evreilor si a Holocaustului in Romania”. Iata ca astazi si Senatul a votat aceasta lege. Atât deputații cât și senatorii au votat pentru în proporție covârșitoare.
Ca atare, incepand cu anul scolar 2023-2024, elevii romani vor fi OBLIGATI sa studieze aceasta disciplina. Manualul aferent acestei discipline va fi elaborat de Institutul ”Elie Wiesel”, un institut subventionat din bani publici, adica ai nostri, ai romanilor si, care de ani buni, actioneaza fatis impotriva romanismului. De ani buni acest institut lupta pentru a cenzura memoria unor personalitati ale literaturii romane, personalitati politice ori figuri emblematice ale luptei pentru determinare a poporului roman.

Vreau sa fiu bine inteles, postarile mele pe acest subiect nu pot fi intepretate drept o actiune antisemita ori de bagatelizare a prezentei etnicilor evrei pe teritoriul Romaniei si a contributiei lor la viata culturala, economica etc a acestei tari, insa consider ca un capitol alocat in manualele generale de istorie universala ar fi fost de ajuns. La fel convietuim aici cu etnici maghiari, lipoveni, tatari, turci, bulgari etc. si fiecare dintre acestea si-a pus amprenta, de-a lungul secolelor, asupra vietii sociale, culturale sau artistice de pe meleagurile noastre. Nu exista nicio motivatie coerenta, logica si clara care sa sustina necesitatea OBLIGATIVITATII ca elevii romani sa studieze, intr-un manual intreg separat, istoria unei singure etnii.

Din punctul meu de vedere, pe care mi-l asum public, aceasta lege si efectele ei pe termen lung vor face ca generatiilor actuale si viitoare de elevi romani sa li se induca un sentiment de vina, de rusine privind unele evenimente la care acestea nu au participat si nici nu sunt responsabile de ele. Asta se intampla in paralel cu diminuarea sentimentului de mandrie fata de proprii inaintasi, prin eliminarea a pasaje intregi din manualele de ”Istorie a Romanilor” care faceau referire la culturile vechi neolitice ”Cucuteni, Hmangia, Gumelnita etc”, prin eliminarea tuturor referirilor despre daci si a descendentei noastre arhaice si primordiale pe aceste locuri, prin alocarea a doar cateva randuri marilor nostri voievozi, iar ca efect se va ajunge la pierderea identitatii si a sentimentului apartenentei si DREPTULUI nostru asupra acestui pamant. De ce nu, de pilda, si un manual al holocaustului comis de maghiari asupra romanilor in Transilvania timp de 1.000 de ani?

Sunt curios, dragi prieteni, daca in viitorul manual de istorie a evreilor, celor tineri li se va vorbi, pe langa marile personalitati de etnie evreiasca care s-au nascut si au vietuit in Romania, si de persoane precum Ana Pauker sau Walter Roman, etnici evrei veniti calare pe tancuri de la Moscova pentru a institui si implementa comunismul aici, oameni responsabili in mod direct de suprimarea elitelor intelectuale romanesti. Oare se va pomeni si de acestia ? Sau totul va fi un elogiu de glorificare si idolatrizare a evreilor si de minimizare si umilire a romanilor? Eu inclin sa cred catre al doilea scenariu.

Parlamentul Romaniei a dovedit, inca o data, ca nu-i pasa de adevaratele probleme ale culturii si istoriei, nu da doi bani pe vreun proiect de lege care sa protejeze filonul si identitatea nationala, ci isi primeste ordinele din afara, pe care le executa fara comentarii. De ce am ajuns eu, in TARA MEA, sa fiu mai degraba obligat sa-mi invat copiii despre Torah si nu despre Stefan cel Mare? De ce am ajuns eu, in TARA MEA, sa fiu obligat sa-mi invat copii despre sionism si nu despre zbaterea de secole a inaintasilor nostri pentru unire si dreptate? Din programele de masterat ale absolventilor de istorie au fost ELIMINATE deja demult specializarile pe cultura geto-daca, iar singurele variante sunt istoria evreilor, a grecilor si a imperiului roman.

Si ma mai intreb inca un lucru: oare in Irak (urmas al Babilonului), in Italia (urmasa a Imperiului Roman), in Egipt (urmas al Imperiului Faraonilor), oare in aceste tari se studiaza OBLIGATORIU istoriei evreilor? Nu cred, desi stramosii popoarelor de azi din acele locuri au executat adevarate holocausturi impotriva poporului evreu.
Asistam la o politica a pasilor marunti, pe fondul nepasarii poporului roman si pe fondul deciziilor luate de niste lideri care nu au nicio conexiune cu notiunea de patriotism. Doar unii reprezentanți AUR au reacționat la aceasta situație.
Ne asteapta vremuri grele. Fereasca Cel de Sus sa ajungem chiriasi in tara noastra…Tot Cel de Sus sa va ierte si pe voi, parlamentari ”romani”, daca va putea !

Autor: Valentin Roman