SIMONA HALEP a surclasat-o pe rusoaică!

Amestecate (1)

 

1. „Premierul Moldovei: Președintele Ucrainei mi-a răspuns în limba română când l-am felicitat pentru victorie”
Acasă » Actualitate

Premierul Republicii Moldova, Iurie Leancă, a dezvăluit faptul că noul președinte al Ucrainei, Petro Poroșenko, i-a răspuns în limba română la mesajul său de felicitare, după alegerile din 25 mai, conform b1TV.

„Glumeam la această cină cu doamna Merkel și spuneam că criteriul de bază pentru a alege un președinte în Ucraina este să cunoască limba română. Mă bucur foarte mult că și Poroșenko, și Iațeniuk, cunosc limba noastră. L-am felicitat pe Petr Poroșenko pentru victoria la alegeri și acesta mi-a răspuns în limba română: „Noroc și voie bună”, a afirmat Leancă, potrivit timpul.md.

 

Limba română a fost linqua franca în spațiul sud-est european, în cele trei imperii. Apariția statelor naționale, în secolul al XIX-lea, a schimbat situația, dar nu total. Deși nu au existat măsuri de impunere a limbii române, ea s-a vorbit în acest spațiu pentru că erau mulți români trăitori în acest spațiu. Cei mai mulți au fost deznaționalizați în ultimii 100-130 de ani. Dar nu e timpul trecut pentru a fi recuperați, cu condiția ca în Țara mamă să guverneze românii conștienți de drepturile și obligațiile lor, ca politicieni reprezentanți ai intereselor și drepturilor românești. Ai obligațiilor și îndatoririlor de român

 

  1. La Paris, Simona Halep ar fi câștigat detașat, dacă Federația internațională de Tenis, așa cum ar fi fost normal, ar fi introdus cu ani în urmă în regulament interdicția ca jucătorii sau jucătoarele să scoată strigăte animalice în timp ce joacă. Tenisul, sport al eleganței, al distincției sportive, a pierdut mult de când tenismenilor disperați că pierd, că s-ar putea să piardă, li s-a permis să ragă pe teren! Să zbiere ca toți dracii!

 

Rusoaica, cu răcnetele ei inestetice, n-a mai avut niciun farmec feminin, icnea la fiecare minge atât de dizgrațios, de dezolant!… Atât de vulgar! N-ai fi zis că o femeie poate să scoată asemenea gemete impudice de față cu mii de spectatori!… Putin nu s-o fi supărat?!

 

Asta a făcut ca Simona noastră s-o întreacă net de rusoaică la capitolul ținută și demnitate sportivă. Adică a surclasat-o pe rusoaică la capitolul la care bolșevica se zicea că este cea mai tare din parcare: aspectul fizic! S-a tăvălit pe jos, amârîta, a icnit din toți borjocii, n-a schițat un zâmbet tot meciul, se „exterioriza” după fiecare minge în stilul cel mai necivilizat posibil! Căci asta înseamnă comportament civilizat: să te stăpânești, să nu-ți etalezi cu indecență „trăirile”! Noisy man never gentleman!…

 

Machedoanca noastră și-a stăpânit reacțiile cu cea mai autentică dignitate, a zâmbit discret la unele mingii, s-a mișcat pe teren senină ca o arătare în vis, aproape șăgalnică, aducându-ne aminte de alte armânce de mare ținută morală și fizică. Se vădea bine pe ea, ca un veștmînt diafan, spiritul constănțean, care pune mai presus de victorie eleganța prezenței în arena sportivă, o anumită detașare, străină disperării cu care adversarul vizează victoria. Nu! Victoria cu orice preț nu este un principiu românesc, recte ar(o)mânesc…

 

La dignité avant toute chose!, acesta este stilul machedonesc în istorie! Dar și în tenis!, așa cum ne-a dovedit-o încă o dată Simona noastră!

 

La vremea lor, Ilie Năstase și Ion Țiriac ori Sever Mureșan au înfruntat și ei răgetele adversarilor, atât de penibile, impunând aceeași diferență. Adică un stil românesc în tenis! Stilul demnității! Al decenței!

 

Bravo, Simona! Ești pe drumul cel bun! Tenisul este mai înainte de orice un joc, o joacă între oameni sănătoși la minte! Nu te mai pune cu toate mutantele! Sunt convins că le vei veni de hac în curând!

 

Nota bene: cuvîntul robot este unul dintre puținele cuvinte rusești intrate în vocabularul internațional. Prin adversara de sâmbătă a Simonei acest cuvînt, ROBOT, a devenit și termen sportiv… Mai bine lipsă!

 

 

  1. Un cititor de pe site mi-a trimis înregistrarea unei emisiuni TV pe a cărui durată Cristian Tudor Popescu, redutabilul și intransigentul moralist-gazetar, s-a străduit să ne demonstreze că Mihai Eminescu a fost …ateu! Nici măcar Crohmălniceanu, în manualul de liceu scris în anii 50, nu a putut susține asemenea enormitate, chiar dacă în acel manual nu se comenta decât discursul proletarului! Dar profesorii de limba română pe care i-am avut la Liceul Mircea cel Bătrân, Caragea, Banu și dna Luscan, toți trei ne-au atras atenția că vestitul poem mai conține două părți, care, adăugate la prima, ne interzic să vorbim de ateismul lui Eminescu. Ateu este proletarul și autorul tezelor pe care acesta le prezintă: Karl Marx!… Și, foarte probabil, după priviri, ateu este și acest CTP-eu!

 

Numitul CTP le cam amestecă: una caldă, una rece! De data asta a fost jalnic! Are o mulțime de defecte, ca oricare dintre noi! Dar nu părea că este și prost!… Dar mi-e teamă că e vorba de ceva mai grav: sminteală! Să spui că Eminescu a fost ateu și să invoci un text a cărui interpretare corectă o face azi toată lumea nu este o prostie, ci o pierdere a sensului, a simțului realității în care te miști! Ce se întâmplă cu bietul om?

 

Dacă e cazul – sper să nu fie, voi reveni!

 

  1. În chestiunea Ucrainei am ținut cu Rusia, în ideea că teritoriile revendicate de rușii lui Putin nu au ajuns să-i aparțină Ucrainei decât prin decizia lui Nikita Hrușciov. Așa au ajuns la Ucraina și teritorii curat românești.

 

…Dar de câteva zile văd lucrurile altfel: de ce să se respecte drepturile Rusiei, oricât ar fi ele de reale, când această Rusie secole de-a rândul nu a respectat niciun drept, la fel de real, al altor popoare! Să mai fie și lupul mâncat de oaie!…

 

Vrea Rusia dreptate și aplicarea dreptului istoric? Foarte bine! Dar atunci să supună aceluiași criteriu și celelalte teritorii așa zis rusești, pe care rușii sunt minoritari dintotdeauna!

Evoluția lucrurilor ar trebui să impună conștiința interesului comun pe care l-ar avea ucrainienii și românii, ba i-aș pune la socoteală și pe poloni, în fața Rusiei care va trebui să plătească o dată și o dată nota cuvenită pentru lăcomia ei nesățioasă de teritorii care nu-i aparțin!

Procentul de ruși din Rusia aceasta imensă este în continuă scădere. În curând, în Rusia majoritatea rusă va deveni o majoritate relativă: rușii vor scădea sub 50%! Iar rușii, adică țarii ruși, iată-i că tot nu se potolesc! Nu învață nimic din dezastrul demografic de care se apropie cu pași foarte fermi: în pas de front!

 

5. Nici noi nu stăm bine cu demografia. Aș zice că acesta este „trendul” european. Dar observ că în ultimii 25 de ani niciun guvern, niciun partid care a participat la guvernare sau a intrat în Parlament nu a ridicat această problemă. Creșterea noastră numerică, prin exemplare umane cât mai reușite, este un imperativ fundamental, o prioritate indiscutabilă. Desigur, cu condiția de a avea reprezentanți responsabili, suflet din sufletul Neamului, în structurile de comandă ale statului. Indiferent de ce se poate constata pe alte meridiane, pe meridianul nostru este în mod evident că se derulează un scenariu criminal, un atentat anti-românesc la rădăcina ființei naționale!

Vom relua acest subiect, îl voi pune în discuția colaboratorilor și colegilor de pe acest blog! Suntem în al doisprezecelea ceas! Dacă mai întârziem cu deciziile cuvenite, va fi prea târziu mâine. Deșteptarea, tovarăși!

 

6. „Ploi zgomotoase”!… De mai multe ori am auzit această sintagmă în ultimele zile, rostită pentru prima oară în limba română la buletinul meteo al TVR! O împerechere jbanghie de cuvinte, fără respect pentru spiritul limbii române, pentru structurile îndătinate ale acesteia. Ploile fuseseră până acum cu tunete și fulgere, averse, furtuni… O fătucă năucă a zis că e ea mai deșteaptă dacă se va exprima mai… mai cum?!, fato? Ai auzit la mama dumitale acasă vorba asta tembelă?! Iar cei din TVR care te-au auzit cum naiba nu au în ureche timpanul care să se crispeze îndurerat de ce aude?! Care vă este meseria, stimați teleaști ai TVR?!

Se pare că TVR ține să treacă în fruntea televiziunilor stricătoare de limbă! Măcar această excelență, dacă tot nu mai are reting!

Pe cine să fac atent?!…