Simion insistă în Parlament cu înființarea Băncii Agricole: „Să se renunțe Photo of Cimpoi Adrian Cimpoi AdrianUltima actualizare 13/09/20240 1.461 1 minut de citit
Propunerea liderului AUR urmărește să ofere o alternativă sustenabilă la actualul sistem bancar, contribuind astfel la dezvoltarea agriculturii și a economiei naționale. George Simion a subliniat că Banca Agricolă ar fi o soluție viabilă pentru a susține fermierii și antreprenorii români, oferindu-le credite cu dobânzi corecte și condiții transparente.
Președintele AUR, George Simion, continuă să fie un susținător activ al inițiativei privind înființarea Băncii Agricole, o instituție care ar oferi condiții financiare avantajoase pentru fermieri și antreprenorii români. Într-o intervenție recentă în Parlament, Simion a criticat dur Banca Națională a României (BNR) pentru că permite băncilor comerciale să impună dobânzi exagerate, care sufocă micii întreprinzători.
„Este inadmisibil ca BNR să stea deoparte și să privească cum băncile străine jupoaie antreprenorii români cu dobânzi cămătărești. Avem nevoie urgent de o bancă națională, orientată către sprijinirea economiei interne, care să ofere condiții corecte și accesibile pentru toți cei care doresc să își dezvolte afacerile în România,” a declarat Simion.
mai multe banci?
-sa-l fute dracii!
George Simion ar trebui să cunoască legea după care funcționează BNR și ar trebui ca această bancă națională să aibă același statut pe care îl avea înainte de 1989. Cum vrea să înființeze Banca Agricolă și să o facă funcțională dacă BNR are aceeași lege și statut? În România există 3 bănci de stat : CEC, Banca Românească deținută de Exim Bank care este bancă de stat. Modificând legea și statutul BNR atâr CEC cât și Banca Românească pot acorda credite cu dobândă subvenționată. De ce nu poți veni cu credite sau prețuri mai mici? Pentru că există o legislație de dumping. În schimb creditele subvenționate pentru cumpărarea de utilaje agricole, dezvoltarea fermelor sunt întâlnite și în alte state europene sau americane.Bineînțeles în anumite condiții. Asemenea credite existau și în perioada interbelică unde producătorul garanta cu producția agricolă și dacă nu putea plăti (nu realiza producția) intervenea statul.