.

Misiunea secretă a dlui Nicu Cohen ?

Nick eşti tare simpatic. Nu cred că ai scopuri diversioniste, deşi unii ar putea să zică: ne votează aşa de des ca să se facă simpatic şi să ne adoarmă vigilenţa!
Nu este aşa, ai nostalgia patriei şi a copilariei şi a tinereţii şi a limbii … , astfel că saitul domnului profesor te atrage ca un magnet fiindcă aici ai ocazia să vorbeşti limba ta cea românească, fapt care pare sa te mult-mulţumească.
Cît despre „milionul” de evrei-români, îi estimezi corect că trăiesc în România, numărul e iarăşi o estimare asupra careia nu mă pronunţ, dar numarul mare, mare placere îmi face, aşa de deştepţi au fost încât au simţit organic nevoia să treacă la românism, şi să se lase câştigaţi întru limba românească. Şi văzînd goale sinagogile, cu atât mai mult ar trebui să ne placă şi să ne mîndrim cu începutul celei mai mari victorii în spirit din istoria noastră, creştinarea evreilor prin adoptarea felului de a fi românesc, căci ce poate fi mai mareţ decât să faci un evreu să-l accepte pe Mântuitor!
Căci nu-i aşa (ca să folosim româna lui Brucan în forme englezeşti):

„Va veni o vreme în care poporul acesta, acum bătut de Dumnezeu pentru neascultare şi pentru împotrivirea faţă de tot ce este bun, faţă de tot ceea ce el însuşi a fost cândva, în mod sigur va recunoaşte venirea lui Dumnezeu pe pământ, pe care ei n-au putut şi nici nu au vrut s-o primească. Pentru că un lucru e foarte sigur: şi evreii se vor creştina până la sfârşit.” Antonie Plămădeală, Mitropolitul Ardealului