Nicu Pândaru
ealucin@yahoo.ro
78.96.80.55
Răutatea gratuită (?) a dlui Vasilică Militaru şi procesele de intenţie făcute mereu altora, ca şi permanenta auto-apreciere, ies mereu la iveală. Prin nici cea mai mică vorbă nu am zis că documentele despre evrei din perioada 1945-1965 pe care le foloseşte dl. Vasilică Militaru „nu mai au valoare“ fiindcă sunt publicate pe banii lui Soros, cum pretinde dumnealui că am zis, ci am dat sursa ca să poată fi citite de oricine prin descărcare de pe internet: volumul „Minorităţi etnoculturale. Mărturii documentare. Evreii din România (1945-1965)“, postat la liber pe http://www.edrc.ro/publication_details.jsp?publication_id=6 în mai multe secţiuni (fişiere pdf).
Precizarea legată de Soros era benignă, ca o curiozitate mai degrabă. Deşi – dacă ar fi să îi facem pe plac dlui Vasilică Militaru – precizarea se poate privi şi ca un avertisment că realizatorul poate a urmărit să publice mai mult acele documente defavorabile românilor, Soros fiind evreu. Şi poate că mai există şi alte documente, „negăsite“ de editori.
Intervenţia mea a fost cauzată în primul rând de faptul că dl. Vasilică Militaru nu a dat sursa arhivistică accesibilă oricui pe Internet (de aceea am dat eu link-ul aferent), ci s-a adresat publicului ca şi cum dlui ar deţine vreo arhivă specială: „Vasilică Militaru – Asociaţia Neamul Românesc – vă prezintă un document din arhivă“. Din arhiva cui? De unde? Pauză! De ce? Asta arată a lipsă de fair play.
*
Iar atacul la istorici din partea dlui VM se repetă, cum a făcut, mult mai urât, şi pe IncorectPolitic. Cauza atacului, invocată frecvent, este că istoricii ar fi primit bani degeaba de la statul român, iar dumnealui nu a fost plătit de nimeni (încă), deşi ar fi făcut treabă adevărată. Cei mai denigraţi şi atacaţi de dânsul, care semnează şi „Asociaţia Neamul Românesc“ (deşi doar prin această invocare permanentă există această asociaţie fără membri activi şi fără activitate financiară) sunt dl. profesor Corvin Lupu (cumplit denigrat de VM) şi dl. colonel Vasile Zărnescu, dar sunt denigraţi, generic, şi toţi ceilalţi istorici, profesionişti sau de vocaţie, de la care de multe ori chiar preia textele şi le adaptează, dar apoi spune că doar el, domnul V.M., face ceva cu adevărat (şi are merite), ceilalţi nu fac.
Evident că generalizarea îi include automat, critic, dar fără temei, şi pe domnii profesori Gheorghe Buzatu, Petre Ţurlea, Ion Coja sau pe istoricii realizatorii ai volumului mult apreciat „SITUATIA EVREILOR DIN ROMANIA – 1939-1941“ carte interzisă în 1994 şi trimisă la topit, respectiv dnii Alesandru Duţu şi C-tin Botoran ş.a. (precum istoricii dr. Ion Alexandrescu, dr. Ion Calafeteanu, colonel dr. Nicolae Ciobanu, Florica Dobre, locotenent-colonel, Irina Duţu, colonel Aurelian Miriţă, locotenent-colonel Alexandru Oşca, locotenent-colonel Petre Otu, Gheorghe Pintilie, dr. Maria Covaci, Ion Neacşu, istorici care chiar au scormonit în praful arhivelor, iar acum sunt desconsideraţi public cu mare nepăsăre de către V.M.).
*
În ceea ce priveşte textul despre „Pogromul de la Iaşi“ (scris fără ghilimelele de rigoare de dl. Vasilică Militaru, care confirmă astfel că ar fi fost pogrom , după care confirmă şi existenţa Holocaustului pe teritoriul românesc, cerând – într-un articol pe Incorectpolitic.com – recunoaşterea acestuia şi pentru ţigani, prin manualul obligatoriu de „Holocaust“), este aproape în întregime tributar muncii lui
Arimin Constantin OLARIU,
care a realizat unul dintre cele mai bune studii privind evenimentele tragice din iunie 1941 de la Iaşi: „Holocaustul este cea mai mare escrocherie din istoria omenirii – «Pogromul de la Iaşi» o afacere cuşer(kasher) de 200 milioane $ pe banii germanilor!”,
accesibil încă la
https://www.academia.edu/40144562/Constantin_OLARIU_ARIMIN_-_Marea_escrocherie
Când studiul despre acelaşi eveniment a fost publicat de Vasilică Militaru pe IP, pe site-ul dlui profesor Ion Coja şi în multe alte publicaţii pe net (confirmând pogromul si holocaustul, doar că la alte proporţii), site-ul dlui Olariu (www.ariminia.ro) era şters de autorităţile române. Nu arată asta a operaţiune?
Conluziile dlui Arimin Constantin Olariu erau că au murit legat de acel eveniment doar
3267 de evrei (mai puţini decât pretinde Militaru), 550 în incinta Chesturii (număr oficial, fără date precise), împuşcaţi drept colaboratori ai inamicului sovietic, plus cei morţi în cele două trenuri de strămutare a populaţiei evreieşti suspecte (1198 + 1519), din alte cauze decât vreun ordin de „exterminare“.
Cineva a ucis locaţia acestor studii, precum: http://www.ariminia.ro/marea-escrocherie-sectiunea-1/, a ucis tot site-ul, cum a păţit la un moment dat şi Justiţiarul, în timp ce materialul dlui Vasilică Militaru a fost larg răspândit.
Regret că studiul original, cel al domnului Arimin Constantin OLARIU (de unde şi-a luat calculele şi baza de informaţii dl. V.M.), nu se (mai) regăseşte şi pe site-ul dlui profesor Ion Coja (nu l-am mai găsit), căci era foarte bun, cu adevărat favorabil românilor, comparitiv cu cel cu care al imitatorului V.M., care (re)introdus vinovăţia românilor.
A rămas doar parţial pe Academia.edu şi pe scribd (şi la mine), până va fi înlăturat şi de acolo, în timp ce este larg răspândit textul dlui V.M. (care a folosit textul ce se tot şterge de aproape un an). Să fie acesta „meritul“ SRI-ului, cu care dl. Vasilică Militaru pretinde fie deschis fie aluziv că ar avea o relaţie bună, instituţionalizată? Dar de ce să înlături un text favorabil românilor cu unul care îi scoate totuşi vinovaţi faţă de evrei?

*
Nota redacției – Nu mai țin minte dacă am pus pe site textul domnului Arimin Constantin Olariu, dar sigur sunt că nu l-am șters cu mâna mea. Nu am șters până acum nici un text care a apucat să fie pus pe site. Dar trebuie spus răspicat că, cu prea puține excepții, istoricii români nu și-au făcut datoria de a spune adevărul despre câteva subiecte tabu: soarta evreilor în România, Mișcarea legionară, Ion Antonescu și Nicolae Ceaușescu. Cu atât mai mare este meritul celor care au spart acest embargou rușinos. Voi reveni asupra acestui subiect.