Urmașii escrocului Simon Wiesenthal fac valuri

 

Am  preluat din presă următorul text:

 

Reprezentanţii Centrului Simon Wiesenthal s-au declarat uimiţi şi dezamagiţi de discursul de joi al preşedintelui israelian Shimon Peres, la Bucureşti, când acesta a mulţumit României pentru salvarea a 400.000 de evrei la Holocaust, ignorând cei pe care regimul mareşalului Antonescu i-a ucis.

Membrii centrului au precizat că regimul mareşalului Ion Antonescu a jucat un rol cheie în masacrul estimat la 280.000-380.000 de evrei români şi ucraineni, în timpul Holocaustului, se arată într-un comunicat de presă de vineri al Centrului Wiesenthal.

Directorul centrului, istoricul Efraim Zuroff, citat în comunicatul de presă, a menţionat că discursul preşedintelui Peres a fost de neînţeles, în contextul în care o comisie istorică în frunte cu Elie Wiesel a descoperit, în 2004, că regimul din România a participat, în mod semnificativ, la uciderea unei părţi importante a comunităţii evreieşti, în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial.

Astfel, potrivit istoricilor, evreii erau deportaţi, mai ales din Basarabia, Bucovina şi ţinutul Dorohoi. Aceştia erau duşi în Transnistria, care avea rolul unui „gigantic câmp de ucidere a evreilor”.

„Deşi preşedintele Peres a urmărit, în mod evident, să sublinieze un element pozitiv al istoriei evreimii româneşti şi unul care a avut un impact benefic asupra dezvoltării statului Israel, faptul că nu a condamnat crimele oribile ale regimului Antonescu împotriva evreilor va avea consecinţe nefaste, mai ales în România şi Europa de Est, unde există o tendinţă, în societăţile postcomuniste, de a nega sau minimiza rolul jucat de colaboratorii naziştilor în anihilarea evreilor„, precizează sursa citată.

Reprezentanţii centrului Wiesenthal i-au cerut lui Peres să-şi corecteze şi clarifice „remarcile” de joi de la Bucureşti, pentru a nu întări opinia celor care vor să nege sau să modifice istoria Holocaustului, promovând o falsă echivalenţă între crimele naziştilor şi comuniştilor.

Preşedintele israelian, Shimon Peres, a declarat, joi, la Bucureşti, că Israelul nu va uita niciodată că, în cele mai negre perioade ale istoriei, vremuri ale nazismului, România a ajutat la salvarea a 400.000 de evrei, care au venit în Israel şi au ajutat la construirea acestui stat, dar şi-au păstrat şi identitatea şi cultura şi dragostea pentru România.

Shimon Peres a adăugat că doreşte să mulţumească pentru aceasta poporului român.

La ei făcând referire domnul Shimon Perez, a zis următoarele: „Nu vom uita niciodată că, în perioada cea mai întunecată din istoria Europei, în perioada nazistă, românii au salvat viețile multor evrei din România. 400.000 de evrei au venit din România în Israel și au contribuit și contribuie în continuare la edificarea Israelului.”

Comentez: Simon Wiesenthal este nemernicul care a lansat oribila minciună privind „săpunul evreiesc”, pe care gemanii l-ar fi fabricat din materia primă oferită de evreii din lagărele germane de concentrare a evreilor și a altor categorii de persoane, în anii WW 2! Nu s-a sfiit secătura să dea și cifre exacte: 900.000 de evrei au trecut prin sinistrul malaxor!  Nu există insultă mai gravă adusă ființei umane! Imaginând această performanță limită a ticăloșiei și a mizeriei umane, Simon Wiesenthal a contribuit decisiv la deprecierea crimei, a asasinatului în masă! Orice bolnav mintal cu apucături criminale s-a simțit un mic și nevinovat copil față ce cei care au transformat un milion de ființe vii în detergenți, în săpun, în produse chimice de higienizare!… Sau în lampadare și abajururi, în marochinărie fină, prin des-pielițarea a mii de evrei!…

E de mirare că azi, când se știe bine că „săpunul evreiesc” a fost o minciună și o batjocură la scară planetară, mai poate exista o instituție care să poarte numele poltronului și escrocului fără pereche care a fost acest Wiesenthal?!…

Spusele domnului prim ministru israelian SHIMON PEREZ sunt pentru mine dovada că se apropie momentul când în mod oficial Israelul va rosti declarații de recunoștință față de români pentru soarta și regimul de care s-au bucurat evreii din România în anii guvernării mareșalului ION ANTONESCU.

Dacă ar fi vreun om serios printre cei care au protestat împotiva spuselor dlui PEREZ referitoare la anii guvernării mareșalului, acel evreu ar trebui să ceară schimbarea denumirii institutului! Căci puține sunt persoanele al căror nume să merite mai mult a fi uitate! În niciun caz cinstite, omagiate!

Aceeași este și situația lui Elie Wiesel „al nostru”, escroc în viață, care ar merita să înfunde pușcăria pentru substituire de identitate, pentru ofensă adusă omenirii etc. Evident, principala vină a lui Wiesel fiind aceea că există!

 

Ion Coja