Un comentariu interesant. Vorbim așa de puțin despre Sfîntul Duh. Recuperăm cât de cât prin colegul nostru DAN P.
Nu-mi plac comentariile negativiste…

Donule Calin Kasper,

Retineti ca va apreciez.

„Daca ceva s-a intimplat intr-un anume fel, este pentru ca toate celelalte scenarii posibile, ar fi fost imposibil sa se intimple!”

Aceasta AFIRMATIE NU-l exclude deloc pe Creator; ci din contra! NU sugereza deloc „aruncatul cu zarurile”!
Daca S-A intimplat ceva POATE fi tocmai pentru ca Dumnezeu a ANULAT celelalte „posibilitati posibile”!; Or asta duce la Dumnezeu ca o HIPERCONSTIINTA! Adicatelea? NIMENI NU joaca zaruri si nimeni NU FACE ce vrea pentru ca asa crede SUBIECTUL uman ca e corect!
Eu sunt inginer – fost „cersetor stiintific” in tara si fost mare indragostit de Rene Descartes in tinerete (cu bune si RELE) – si nu pot sa nu observ ca:

1- cele 5 degete ale omului nu reprezinta altceva decit PECETEA (fizica) ale celor 5 simturi animalice: VAZ, AUZ, SIMT TACTIL, SIMT AUDITIV si SIMT OLFACTIV! Punct! Al SASELEA SIMT este desigur DUHUL SFINT care ne vine din credinta in Dumnezeu si Cristos! NU AM NICIUN DUBIU in acest adevar!
Un exemplu la indemina este asa numita – si controversata – inspiratie care de fapt este DUH SFINT! Adicatelea de la Dumnezeu venire!
Isaac Newton (probabil una dintre cele mai luminate MINTI de pina acum) : a marturisit ca a fost inspirat dupa ce marul i-a cazut in cap sa enunte legea gravitatiei! Desigur ca – poate – la milioane de oameni le-a cazut cite ceva in cap de-a lungul istoriei omenirii (…). El spunea ca : „matematica este Dumnezeu!” (asta in vremea lui; si e o vreme de atunci). Eu cred ca matematica este unealta perfecta a lui Dumnezeu / hiperconstiintei care descrie fizica – de tot felul – in desfasurarea ei naturala; acceptata si bineinteles in concordanta deplina cu Dumnezeu / hiperconstiinta. NU FIZICA „descrie” matematica!

Deci puntea pe care o face Isus Cristos intre omul animal si omul constructie a lui Dumnezeu este chiar acest „al saselea simt” (duhul sfint); sau „hiperconstiinta”! Iar cel inviat este tocmai acela care intelege / realizeaza acest lucru! (aparent simplu, dar: DAR /”GHIFT”/ CADOU pentru toata omenirea; pentru toti cei ce traiesc pe acest pamint).
Fiecare traitor este liber sa aleaga intre a trai ca animal (cu cele 5 simturi; ca si maimuta, care cred NU are acces la duhul sfint) sau a trai ca un OM ca si creatie a lui Dumnezeu! (sau hiper-contiinta, deoarece Dumnezeu pare sa NU fie o entitate fizica). Acesta este in opinia mea conceptul de INVIERE! Iar invierea este VESNICA! De ce? Pentru ca 2+1 = 3 este un adevar (matematic) care NU trebuie demonstrat stiintific pentru zilele de MARTI, nici de DUMINICA; a fost si este intodeauna la fel! Dar „maimuta” – generic – poate intelege acest lucru? Cred ca NU!
Tocmai DUHUL SFINT este cel care ne pune in matricea care ne da rezultaul: 2+1 = 3! de aici aceasta matrice este NEMURITOARE!
Odata aceasta „matrice”/ „ideologie” adusa la constiinta intregii omeniri – si asimilata de omenire – care are radacini din cea mai mare ISPRAVA ROMANEASCA (Miscarea Legionara), omenirea va fi pe placul lui Dumnezeu; al hiperconstiintei cum imi place mie sa spun! (termenul de hiperconstiinta NU este al meu; l-am imprumutat).
Legionarismul a fost desfiintat in primul rind la PORUNCA celei mai mari etnii de crima organizata (de la Cristos incoace) – i-am numit pe sionistii khazaro-askenazi care isi spun si „evrei” si „semiti” si „alesii Domnului” – pentru a nu distruge „ghesfturile jidanesti” si „democratia iudeo-sionisto-masono-anglo-americana. Punct! Aceasta ideologie a fost SCOASA de peste tot (scoala, societate) pentru a NU se revigora din nou! In aceasta ideologie NU exista NIMIC: rasist, anti-semit, fascist, xenofog, etc! dar se duce o lupta dirza sa DISPARA!

Daca ideologia legionara ar cuprinde toate tarile de pe pamint, atunci nu ar fi nevoie nici de bani, nici de New World Order, nici de camatarii (LEGALI) ai planetei…

Observati ca NU exista un ziar romanesc care sa le explice tinerilor cine sunt acesti „RAZBOINICI AI INTUNERICULUI”! Oare de ce? Pentru ca MEDIA in ROmania in proportie de peste 90% este controlata chiar de acesti „RAZBOINICI AI INTUNERICULUI”!

Multumesc pentru atentie!