1815, la inițiativa țarului Alexandru I, Sfanta Alianta, dupa Napoleon, prima organizație internațională pentru apărarea securității in Europa, asigura valorile, dragostea creștina, păcea si era formata din Imperiului Rus, ortodox, Austriac, catolic, Prusia, protestanta si toate tarile Europei cu exceptia Angliei, anglica, Imperiului turco-mahomedan și a Sfântului Scaun.

1989, refacerea Sfintei Aliante la initiativa lui Mihail S. Gorbaciov, dupa revedirea rusilor la crestinism si esecul comunistilor si anglo-mozaicilor de a fericii lumea, a generat un entuziasm fara precedent in est si vest, dar fara refacerea unitatii crestine de la Vancouver la Vladivostoc totul se naruie. In USA ajung la putere master of univers, neo-con(servativi), care se implica razboinic in Chestiunea Orientala si economico-financiar in Orientul Indepartat, cu rezultate negative.
2016, Papa Francisc, Episcopul Romei si Chirill, Patriarhul Moscovei si al intregii Rusii, Biserica in simfonie cu Vladimir V. Putin, „o minune dumezeiasca” (Chirill), urmasul imparatilor Romei crestine si protector panortodox, s-au intalnit pentru prima data in istoria crestinismului si au facut o Declaratie comuna in Cuba, la Havana, ”Relatiile reciproce dintre Biserici, problemele esentiale ale fratilor nostri si perspectivele de dezvoltare a civilizatiei umane”, care schimba soarta lumii.

2020, Criza generata de virusul chinezesc obliga lumea la o cooperare si coordonare in spiritul valorilor, dragostei creștine, păcii, de aceea crestinii isi pun speranta in Trump si Putin, intr-o Sfanta Alianta de la Vancouver la Vladivostic, care sa schimbe soarta lumii.