MarianA
2 aprobate
marian123@gmail.com
188.24.161.11
Trăiască acest doctor! La naiba!
Dr. Luis Miguel Hernández, este directorul medical al centrului de reabilitare și întinerire din Puerto Fermín, Isla Margarita.
Extras dintr-un interviu la televiziunea locală, unde a fost întrebat despre mâncare și sport…
Acolo merge…
Intrebare: Exercițiile cardiovasculare prelungesc viața… Este adevărat?
Răspuns: Inima ta a fost făcută să bată de un anumit număr de ori și gata… Nu irosești acele bătăi cu exerciții… În cele din urmă, totul dispare. Concursul cu inima nu te va face să trăiești mai mult: este ca și cum ai spune că poți prelungi viața mașinii tale conducând mai repede. Vrei să trăiești mai mult? Trage un pui de somn.
Î: Ar trebui să încetez să mănânc carne roșie și să mănânc mai multe fructe și legume?
* R: Trebuie să înțelegeți logistica eficienței. Ce mănâncă vaca? Iarbă, furaje și leguminoase. Care sunt acele lucruri? Legume! Așadar, o friptură sau un grătar nu este altceva decât un mecanism eficient de a pune legume în organism. Ai nevoie de cereale? Mănâncă pui!*
Î: Ar trebui să reduc consumul de alcool?
A: In nici un caz. Vinul este făcut din fructe. Rachiul este un vin distilat, ceea ce înseamnă că ei scot apa din fructe și astfel se folosește mai bine de ea. Berea se face si din cereale… Îmbata-te usor!
Î: Care sunt avantajele unui program regulat de exerciții fizice?
A: Filosofia mea este: daca nu te doare nimic, înseamnă ca ești bine, așa ca nu trebuie sa faci nimic.
Î: Ajută flotările la reducerea grăsimii?
A: Absolut NU! Exersarea unui mușchi nu face decât să-l mărească.
Î: Este ciocolata dăunătoare pentru tine?
A: Ești nebun? Cacao, o altă legumă!! Este o masă foarte bună să fii fericit.
SI AMINTESTE-TI*:
Viața nu ar trebui să fie o călătorie către mormânt, cu intenția de a ajunge acolo sănătoși și cu excepția, cu un corp atrăgător și bine conservat… Mai bine să exagerezi: Bere într-o mână, aperitiv în cealaltă, mult SEX și un corp complet uzat, pe deplin folosit și care țipă:
A meritat!!!
CE EXcursie!!!
– Dacă mersul ar fi sănătos, poștașul ar fi nemuritor.
– Balena înoată toata ziua, mananca doar peste, bea doar apa… si e grasa!!
– Iepurele mananca bine, aleargă, sare și trăiește doar 15 ani.
– Testoasa nu aleargă și nu face nimic… Si traieste 450 de ani!
Dacă nu găsești jumătate de portocală, nu te descuraja… Găsește o jumătate de lămâie, adaugă rom, gheață, cola și… urale….
============================================
Nota mea:
Asa l-am primit si eu de la niste prieteni si am vaga impresie ca ma iau putin peste picior.
Sau nu?
Este o glumă proastă. Din aceeași categorie cu: cea mai bună legumă e carnea de porc. Preponderent din cauza unei vieți sedentare acum un an de zile mi-am descoperit o glicemie multișor peste normal care mi-a cauzat grave disfuncționalități ale stomacului. Am renunțat la zahăr, carbohidrați în exces, am început să fac mișcare și pot să spun că sunt alt om, refluxul gastric a dispărut ca prin farmec. Am ajuns să alerg și 20 km fără să mă opresc. Deja mă gândesc să mă înscriu la semimaratoanele montane din această primăvară, la categoria de vârstă 50-59 ani.
O balenă slabă în ape reci este pa.
Drosophila melanogaster deși trăiește mai mult beată are o viață mai scurtă de o lună.
Iepurele degeaba face mișcare dacă este stresat tot timpul.
Țestoasele pot fi exemplul care întărește regula dar le ridiculizează și pe ele Nea Nelu Iliescu.
Am cunoscut două personaje diametral opuse ca manifestare şi consum alimentar care au trăit la fel de mult.
Unul este tata, care a fost preponderent vegetarian. A făcut mişcare la viaţa lui, dar după pensionare mai puţin. Consuma carne şi alcool ocazional.
Al doilea caz, o vecină de aceeaşi vârstă (la şcoală au fost colegi de clasă) care creştea un porc pe an pe care îl consuma integral. Mai puţin untura pe care o făcea săpun. A fost activă până la bătrâneţe, săpa 3000 de metri de porumb singură şi rămasă văduvă pe la 50 de ani se ocupa de toate treburile gospodăriei.
Nici unul, nici altul nu au luat medicamente şi aveau tensiunea 12/8.
Ambii au trăit 90 de ani, tata cu vreo 7 luni mai mult.
Concluzia ar fi că unele persoane au organism care suportă bine carnea, dar sunt rare.
Am şi o statistică personală, cu exemple din sat, din care rezultă că majoritatea celor care creşteau porci (tăiau şi doi pe an, iar cel sacrificat la Crăciun ajungea şi la 200 kg) nu au trecut de vârsta de 60 de ani.
p.s. Pe nea Nelu îl ţine Dumnezeu în viaţă până la revoluţia următoare, ca să fie judecat, alături şi de ceilalţi preşedinţi, care ne-au pus ţara pe butuci.