Senatorul Claudiu Târziu se întreabă dacă nu cumva, se urmărește scoaterea AUR în afara legii
Redacția
08/03/2024

Senatorul Claudiu Târziu, președintele Consiliului Național de Conducere al Alianței pentru Unirea Românilor, dezminte ferm orice legătură între formațiunea sa și cea a interlopului Ilan Șor, calificând „intoxicări periculoase” afirmațiile unui polițist din Moldova, care spusese că AUR ar fi beneficiat de sprijinul unor „agitatori” de peste Prut.

„Devine tot mai evident că AUR provoacă frisoane regimului Ciucă-Ciolacu-Iohannis. Un întreg aparat de propagandă ticăloasă face eforturi tot mai disperate să compromită imaginea și să diminueze încrederea românilor în partidului nostru pe măsură ce se apropie alegerile, care vor fi un duș foarte rece pentru puterea din România de azi. Astfel se explică intensitatea și sârguința tuturor comunicatorilor noului partid unic PSD-PNL de a repeta ca niște moriști defecte acuzele despre pretinsul putinism al AUR. Niște aberații care nu se bazează pe absolut nici o dovadă, ci numai pe halucinațiile unor scenariști mincinoși care bîntuie contra cost prin cotloanele întunecate ale unui stat polițienesc ce seamănă tot mai mult cu Rusia lui Putin”, afirmă senatorul Târziu într-un mesaj publicat pe siteul partidului.

Președintele CNC al AUR acuză tendințele autoritariste ale liderilor PSD-PNL, care ar încerca, în opinia sa, să găsească motive pentru a scoate partidul de opoziție în afara legii.

„Cel mai recent episod din acest scenariu de film foarte prost a <> de sprijinul chestorului Viorel Cernăuțeanu, șeful Inspectoratului General al Poliției din Republica Moldova, care a susținut într-o conferință de presă la Chișinău că banditul prorus Ilan Șor ar fi încercat să trimită la un protest al AUR de la București, contra unor sume de bani, 200 de agitatori, iar acțiunea ar fi fost dejucată, în parte, de poliția moldoveană în colaborare cu cea română. Dezmint categoric orice legătură dintre AUR și formațiunea politică a lui Ilan Șor, a cărei activitate este, de altfel, interzisă în Republica Moldova. Însă mă întreb dacă, prin această intoxicare foarte periculoasă, nu cumva scenariștii mincinoși care lucrează pentru adversarii noștri politici au misiunea să construiască o narațiune care să ducă la scoaterea AUR în afara legii după <>. Tendințele tot mai autoritariste și acțiunile antidemocratice din ultima vreme ale regimului Ciucă-Ciolacu-Iohannis îmi îndreptățesc această întrebare”, a concluzionat Claudiu Târziu.

Presa a preluat și a comentat pe larg declarațiile chestorului Viorel Cernăuțeanu, șeful Inspectoratului General al Poliției din Republica Moldova, care a anunțat că ar fi dejucat tentativa unor membri și simpatizanți ai partidului lui Ilan Șor (interzis în Republica Moldova) de a se alătura protestului organizat săptămâna aceasta la București de Alianța pentru Unirea Românilor cu prilejul Congresului Partidului Popular European.