.

EXCLUSIV. Instanța a ANULAT un nou

concurs organizat de ANFP la care limba

maghiară era OBLIGATORIE

Birtalan József, membru UDMR și președinte ANFP ignoră o sentință definitivă a Înaltei Curți de Casație ți Justiție (FOTO: nava.hu)

October 2, 2015 • Harghita • Views: 277

Curtea de Apel Târgu Mureș a anulat marți, 29 septembrie, concursul organizat de Agenția Națională a Funcționarilor Publici (ANFP) pentru ocuparea postului de secetar al comunei Sântimbru. Pentru a participa la concurs cei interesați trebuiau să cunoască în mod obligatoriu limba maghiară.

Vezi și EXCLUSIV. DECIZIE CNCD: Primarul din Santimbru, UDMR-istul Kencse Elod, a discriminat romani! DOCUMENTE

Forumul Civic al Românilor din Covasna, Harghita și Mureș a anulat în instanță concursul organizat în februarie anul curent de ANFP pentru ocuparea postului de secretar al comunei Sântimbru, județul Harghita.

Soluția pe scurt a instanței: ”Respinge excepţiile necompetenţei materiale a instanţei şi a lipsei calităţii procesuale active a reclamantului FCRCHM, invocate de pârâţii ANFP şi Preşedintele ANFP Jozsef Birtalan. Admite excepţiile lipsei capacităţii procesuale pasive a pârâţilor ANFP, respectiv Preşedintelui ANFP Jozsef Birtalan, cu privire la petitul al III-lea al acţiunii, invocate de către aceşti pârâţi. Admite, în parte, acţiunea formulată de FCRCHM (cu sediu), în contradictoriu cu pârâţii ANFP, Preşedintele ANFP, com. Sântimbru şi Primarul com. Sântimbru (cu sediu), şi-n consecinţă: Anulează Ordinul nr. 6/5.01.2015 emis de Preşedintele ANFP, precum şi concursul organizat în baza acestui ordin, la 16 februarie 2015. Obligă pârâţii com. Sântimbru şi Primarul com. Sântimbru (cu sediu) să procedeze la anularea actelor subsecvente desfăşurării concursului, respectiv Dispoziţia Primarului pentru încadrarea în funcţia de secretar, urmare a concursului din 16 februarie 2015. Respinge petitul III din acţiunea formulată de reclamantul FCRCHM, împotriva pârâţilor ANFP şi Preşedintele ANFP (cu sediu). Cu recurs în 15 zile de la comunicare. Recursul se depune la Curtea de Apel Târgu Mureş. Pronunţată în şedinţă publică, la 29 septembrie 2015”.

ANFP, condusă de Birtalan József (UDMR), aprobase la solicitarea primarului UDMR din Sântimbru, Kencse Elod (UDMR), ca limba maghiară să fie condiție obligatorie de participare la concurs, discriminându-i astfel de cetățenii români care nu cunosc limba maghiară (detalii aici).

Președintele ANFP a ignorat o sentință definitivă și irevocabilă a Înaltei Curți de Casație și Justiție care a stabilit, într-un alt caz, că impunerea cunoașterii limbii maghiare la concursul pentru ocuparea unui post de secretar de comună este ilegală (detalii aici).

Deși în domeniu există deja mai multe sentințe definitive, președintele ANFP Birtalan József continuă procesul de epurare etnică a administrației publice locale din Transilvania prin impunerea limbii maghiare obligatorii pentru toate posturile.

Detalii despre dosar aici.

FOTO: Birtalan József, membru UDMR și președinte ANFP, nava.hu