On Saturday, November 4, 2017, 5:04:46 PM GMT+2, almashe1 wrote:

Am primit din Israel o scrisoare, care sună așa:

Ion Coja

M-am nascut imediat dupa terminarea razboiului.Inca de pe la varsta de 12 ani mi-au cazut in mana scrieri despre holocaust si despre holocaustul din Transistria. Parintii imi smulgeau din mana aceste carti ca sa nu-mi pierd cheful de viata. Iei nu aveau puterea sa le citeasca eu insa da.

Cu timpul autoritatile comuniste au interzis subiectul Transisrtia. Am stat de vorba cu oameni care s-au intors din deportare din T. sau au fost In Ucraina sub ocupatie romana.Fie ca am vorbit cu ei cand eram in Romania sau aici in Israel toti erau cate unu sau doi care au scapat dintr-o Familie intreaga. Care este interesul d-va sa rastalmaciti adevarul si sa faceti din Ion Antonescu un erou corect ?

Almashe Eduard

Am formulat un răspuns provizoriu, care sună așa:

Domnule Almashe Eduard, vă mulumesc pentru scrisoare, pentru întrebarea pe care mi-o puneți. Am să vă răspund mai pe larg, într-un text pe care îl voi pune pe site WWW.IONCOJA.RO în zilele următoare.

Răspunsul meu va avea ca idee centrală următoarea:
e greu de imaginat o crimă mai mare decât asasinatul, decât uciderea unui om nevinovat! Și totuși există o crimă mai mare: să acuzi de asasinat un om nevinovat, un om despre care știi că este nevinovat! Cu atât mai mult cu cât cel acuzat a fost, în fapt, un binefăcător al victimelor! Crima este și mai mare atunci când victimele nu există! Așadar, să acuzi pe cineva de uciderea unor persoane inventate, a căror identitate nu a putut fi dovedită, ale căror cadavre nu au fost găsite!

V-aș ruga să citiți textele mele despre Holocaust de pe site-ul de mai sus și să-mi atrageți atenția unde am mințit, unde am spus un neadevăr!

Să fiți sănătos!

i.c.

Îi invit pe colegii cu care comentăm pe acest site să răspundă în locul meu la întrebarea „care este interesul lui Ion Coja să…” Asta așa, ca exercițiu didactic, ca artificiu pedagogic. Sunt și eu curios care ar fi răspunsul cel mai potrivit. M-aș bucura să nu mai fie nevoie de răspunsul meu „olograf”!

ION COJA