Scrisoare de la un evreu care știe să spună „mea culpa”!

2021-06-05T20:26:23+03:005 iunie 2021|Doctrină naţionalistă, Holocaust|

Scrisoare de la un evreu care știe să spună „mea culpa”!

23 iulie 2017|HolocaustTextele altora

În urmă cu câteva ore am primit din Israel scrisoarea de mai jos, semnată de domnul PUIU, alias HARRY NADLER, vechi colaborator și combatant pe acest site. Ne dă o veste bună: teza susținută de mine și de alți colegi, cum că la Iași în iunie 1941 pogromul anti-evreiesc a fost „opera” armatei germane, a fost recunoscută și acreditată oficial prin actul încheiat joi între oficialii Israelului și ai Germaniei.

În urmă cu câțiva ani, de la același domn PUIU am aflat de comunicatul Yadvashem prin care se afirmă categoric că „nu există nici cea mai mică dovadă că Ion Antonescu ar fi cunoscut intenția armatei germane dislocate în Moldova de a produce represalii împotriva evreilor din Iași”! Acest comunicat intra în contradicție cu declarațiile iresponsabile ale lui Aurel Vainer privitoare la vinovăția mareșalului și a autorităților românești!

Așadar, de pe umerii românilor se ia povara unui pogrom săvârșit în România, dar avându-i ca autori pe militarii germani!

Cred că asistăm în aceste zile la un moment istoric: începe să ni se facă dreptate nouă, românilor! O grea acuzație este dovedită a fi greșită, a fi un fals, o tentativă de denigrare gravă a prestației românești în istorie.

Dar cel mai mult mă bucur să constat satisfacția dlui PUIU că poate să-mi dea această veste despre nevinovăția noastră, a românilor, în legătură cu pogromul de la Iași. Se bucură dl PUIU ca un român cinstit cum a rămas după o jumătate de secol de la plecarea sa din România.

Voi reveni asupra semnificației pe care o atribui gestului domnului PUIU, precum și faptului că Germania își recunoaște vina, chiar dacă o face cu mare întârziere. Vorba Domnului PUIU, la telefon, azi dimineață: mai bine mai târziu decât nicidată!

Încă o dată, mulțumesc domnule Puiu! Sunteți un „băiat de comitet”, cum ziceau utemiștii!… Sunt sigur că ați fost și utemist, și pionier… De asemenea, sunt convins că nu veți fi singurul evreu care se va bucura aflând că la Iași asasinii au fost nemți, nu români! E valabilă și reciproca: unii români, istorici români, așa zis istorici, nu se vor bucura aflând că românii ies din nou cu fruntea sus!
i.c.
.
.
.
.

Dragă domnule Coja,
În urmă cu câteva zile a fost semnat la Berlin un acord de despăgubiri între Israel și Germania, acord în care cea din urmă își recunoaște vina și implicarea directă în evenimentele sângeroase care s-au petrecut la Iași în iunie 1941. Prin acest acord, Germania se obligă să plătească despăgubiri tuturor evreilor români care pot dovedi că au fost victime ale acestui sângeros pogrom. Tardivă recunoaștere, după 76 de ani, dar mai bine mai târziu decât niciodată.
Dragă domnule Coja, prin saitul dumneavoastră ați susținut timp de ani de zile această versiune care, astăzi, s-a transformat în fapt istoric. Toate acestea în pofida puternicii împotriviri a coreligionarilor mei ( eu inclusiv ) și chiar a multor istorici români care susțineau responsabilitatea directă a autorităților românești, și doar a acestora, în desfășurarea acestor tragice evenimente. Acesta este motivul pentru care, simțind o enormă datorie morală, vă trimit acest mesaj împreună cu… mea culpa !!!
Acest acord a fost publicat printr-un comunicat oficial de câte presă israeliană, intră în vigoare imediat și are efecte retroactive.
Cei care se cred îndreptățiți să beneficieze de roadele acestui acord, se pot adresa printr-o cerere la adresa:
COMISIA PENTRU CERERI DE DEPĂGUBIRI
STR.CARLIBACH 25
TEL AVIV
TEL: 03-5194400/1
FAX:03-6241056
E-MAIL: infodesk@claimscon.org

4 Comments

 1. Iulian MARES 7 iunie 2021 la 6:54 pm - Raspunde

  Despre falsa „mea culpa”!

  Doamne, ce mult îi iubesc pe cei doi fotbalisti cu demnitate si sânge ăn instalatie!!! Sunt și români cu cap, români de România!

  „Înainte de primul fluier al arbitrului, jucătorii englezi au făcut un gest deja obișnuit, punând genunchiul în pământ în semn de solidaritate cu mișcarea antirasistă „Black Lives Matter”.
  Stanciu și Nedelcearu au refuzat să îngenuncheze pentru Black Lives Matter
  Majoritatea fotbaliștilor români au urmat exemplul și au îngenuncheat și ei, însă cu două excepții: Nicolae Stanciu, mijlocașul de la Slavia Praga, și Ionuț Nedelcearu, fundașul de la AEK Atena. Cei doi au rămas în picioare și au așteptat ca partida să înceapă.”
  Cu barbati ca ei se poate naste o generatie de invingatori!
  Cand vad sondaje de opinie cu 10-15% de repondenti la capitolul NU ȘTIU/NU RĂSPUND mă cutremur căci gandul îmi fuge la numarul prostilor de lângă noi! Mulți, prea mulți proști!

 2. Naționalistul 6 iunie 2021 la 1:35 am - Raspunde

  Domnule Ion Coja, cum comentați ticăloșia lui Alexandru Muraru tovarășul lui Alexandru Florian?

  Iată ce a făcut:

  https://www.incorectpolitic.com/teroristul-alexandru-muraru-pnl-ataca-biserica-sfanta-parascheva-din-vaslui-pentru-o-comemorare-dedicata-maresalului-ion-antonescu/

 3. surena1 5 iunie 2021 la 11:21 pm - Raspunde

  Israel trăiește încă de la înființare pe seama compensațiilor germane cu privire la Holocaust. Cum acestea se terminaseră, Israelul a găsit de cuviință să pună în seama Germaniei pogromuri de la Iași doar or mai lua ceva.
  Pogromuri de la Iași a fost opera românilor și a germanilor iar înțelegerea israeliano-germană nu schimbă lucrurile pentru că există dovezi, există mărturii ale victimelor, ale soldaților participanți.
  Chestia că Antonescu nu știa de evreii transportați, precum vitele, în trenuri de marfă sub coordonarea Statului Major e o prosteală în față. Nu mai vorbesc de ordinul dat de Antonescu privind deportarea populației evreiești.
  Din dorința de cosmetiza efectul, chiar cu riscul falsificării istoriei, se pierde din vedere cauza ce a generat efectul. Ce a amplificat ura? Au fost întemeiate acuzațiile privind lipsa de loialitate a unor membrii ai comunității evreiești? De ce liderii comunităților evreiești nu au avut nicio reacție privind atitudinea antiromanească a unor evrei?
  Paradoxal românii au salvat foarte mulți evrei, dar în același timp, pe fondul unor atitudini antiromânești a unor evrei ce i-au întâmpinat cu flori pe sovietici în Basarabia ori pe hortyști în Ardealul de Nord sau su salutat „revenirea” Cadrilaterului la Bulgaria a crescut și antisemitismul românesc. În această situație responsabilitatea o au și liderii comunității evreiești,dar în același timp și autoritățile române pentru că, pe fondul valului de ură la nivel european, au luat o serie de măsuri împotriva cetățenilor români de origine evreiască. Îi place, nu-i place prof. Coja acesta este adevărul istoric, iar plata compensațiilor germane Israelului în contul pogromuri de la Iași nu schimbă lucrurile. Dimpotrivă demonstrează că Norman Finkelstein avea dreptate când numea „afacerea” cu compensațiile drept „Industria Holocaustului”.

  • gmbplay 7 iunie 2021 la 9:09 am - Raspunde

   Urme concrete ( cimitire , furnale , mausoleuri ) ale holochesului din transnistria exista ? Se pot enumera : 1 , 2 , 3 ….Apoi , suferintele morale se compenseaza cu banutzi ?

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Go to Top