e.statnic

27 iul. 2021, 14:17 (acum 20 de ore)

către eu
Stimate Domnule Coja
VA multumesc pentru punerea comentariului meu pe prima pagina. Multi vor fi surprinsi de prevestirea ca dupa Joe Biden va urma o noua era de pace si prosperitate in lume. Ori tocmai in SUA exista o miscare politica realista care a tras concluzia ca America nu-si mai poate permite politica aventurista de a provoca razboaie inutile care au distrus tari relativ prospere prin socialismul arab ca IRAK, LIBIA, SIRIA, au cheltuit 88 miliarde timp de 20 ani pentru a ingenunchia Afganistanul, cu un fiasco total, dar au creat fara sa vrea un miliard de dusmani in lumea inflexibila a ISLAMULUI, asa zisul STAT ISLAMIC care in esenta nu este un STAT, ci o IDEOLOGIE ANTIAMERICANA. Vestul s-a lacomit in anii 1990 sa importe din tari cu manopera ieftina ca Vietnam, China, Indonezia produse de larg consum de la incaltaminte, confectii, electronica, computere , telefonie celulara, video-telefoane , pana la cele mai bune automobile de teapa BMW, Mercedes. VW; In 25 ani salariile orare au crescut in tarile asiatice producatoare dela 0,5 dolari/ora de zece ori si prin aceasta puterea de cumparare ca si bunastarea mai ales in China.
China este azi nu numai concurent, ci si posesor al celor mai avansate tehnologii preluate de la Europeni si in multe cazuri perfectionate de ingeniozitatea si harnicia congenitala a Asiaticilor. Si sub aspect financiar China este pe cale de a atinge primul loc in lume, in urmatorii 3 -5 ani. SUA nu vor mai avea curajul de a provoca un nou conflict militar fiind constienta de sinucidere.
Rusia, tace si face. Rusia are o generatie noua de rachete supersonice si Americanii stiu aceasta. Putin nu vorbesste prea mult, dar cine a avut rabdarea de a urmari ultima lui conferinta de presa intr-adevar libera, in original, adica in limba rusa, cand doi jurnalisti americani l-au provocat, dar au fost facuti de ras, a putut intelege pozitia Rusiei : de expectativa, de asteptare in deplina liniste.
Romania se afla ca si Polonia intr-o situatie dificila militara caci in angajamentul firesc de a-si asigura securitatea a mers mult prea departe primind baze militare straine pe teritoriul sau. Nu era nevoie de Deveselu. Dar de 150 ani Romania sta aplecata: in fata Turciei, a Rusiei, a Germaniei – neavand alta cale in anii 1940-41, supusa 20 ani sub cizma sovietica, iar acum in fata noilor stapani temporari si curand trecatori ai lumii de azi. Se vede ca asta ne este soarta . „PE ASTIA II AVEM, CU ASTIA DEFILAM „
Cred mult stimate Domnule Coja ca am reusit macar in parte sa explic de ce cred ca in 5 ani va incepe o noua era in istoria lumii. Eu am sacrificat 10 din ultimii mei ani de viata studiului istoriei, mai ales al istoriei ascunse cu o dibacie perfida de catre oligarhia anglo-americana timp de 100 ani. Regret ca nu am resurse fizice si financiare de a traduce si publica in Romania lucrarea unor istorici britanici privind razboaiele mondiale din anii 1914…1945 „HIDDEN HISTORY by MAINSTREEM PUBLISHING de GERRY DOCHERTY and JIM MACGREGOR: Mă mir ca o astfel de carte nu este cunoscuta de Romani, de editorii din Romania care au si ei datoria de a informa marele public despre adevaruri elementare privind soarta lumii in care traim.
Cu stima,
Evghenie al Dvs..