Rio de Janeiro, 01.02.2009

 

                                  Iubite Ion Coja,

 

 

          Acum vreo zece zile ți-am trimis câteva rânduri ca să-ți mulțumesc – în general – pentru tot ce ai făcut și continui să faci pentru cauza noastră.

          Primesc acum 33 de pagini ad-mi-ra-bi-le tratând de problema esențială și primordială a neamului. Te-am citit și re-citit. Admir puterea ta de a raționa. Îți admir capacitatea de deducție și de argumentare.

          Te urmăresc în toate demonstrațiile și sunt cu totul de acord cu toate punctele tale de vedere.

          Știu că din nou țara străbate ceasuri grele. Dar văd că, cu cât mai mult chinga destinului ne strânge mai aprig, cu atât mai sigur Dumnezeu ne trimite un Avram Iancu, un Tudor Vladimirescu, un Kogălniceanu, un Eminescu, un Codreanu.

          Am impresia – nu, convingerea! – că azi ți-a venit vremea. Deci ”n-o lăsa mai moale!” Continuă pe drumul aspru pe care ți l-ai ales, pe care soarta noastră bună ți l-a impus. Nu vei rămâne singur. Și încă o dată vei reuși să ne scoți din nămolul corupției, trădării, disperării.

          Recitesc, nu o dată, cele 33 de pagini.

  1. Săpunul lui Wiesenthal. Cum își închipuie că nemții și nemțoaicele ar putea lua în mână – dacă ar exista – această bucată de ”detergente” fără să vomiteze de scârbă? Totuși a fost esențială constatarea științifică a inexistenței de AND omenesc în elucubrația jidanului.
  2. Plecând de la Vladimir Alexe, documentezi definitiv inexistența holocaustului legionar. Da, au fost asasinați evrei. Dar nu de noi, care nici nu ne mai puteam mișca liber – și chiar dacă am fi putut, nu am fi omorât un singur evreu. Cum foarte bine arăți, alături de comuniști, care chiar în patria lor mamă au lichidat peste 76 milioane de indivizi, erau poliția, derbedeii și hoții înregimentați de guvern. Rebeliune legionară? Aduci dovezile că e vorba de o minciună sfruntată.
  3. Cartea neagră a lui Matateias? E demonstrat acuma cine a avut tot interesul s-o facă să izbucnească. Nu mă îndoiesc de destinul celor 20.000 de cămăși verzi importate din URSS.  Cum nu mă îndoiesc de cui și de cine era garantată impunitatea.
  4. E admirabilă capacitatea evreilor de a scoate apă din piatră seacă și de a deveni cu ușurință milionari în situațiile advrese.

      Zilele trecute a murit aici, la Rio, camaradul Victor Carăp, comandant legionar, care a fost scos din Academia de Inginerie de la Berlin și băgat fără menajamente în lagărul de concentrare de la Buchenwald. Crima? Faptul de a fi legionar român. Mult mai aspru tratat decât evreii încartiruiți în eventualele noastre lagăre.

  1. Impresionant relatul cu stâlpul de infamie al lui Alexandru Spiegel. Altă minciună a lui Carp.
  2. Ai dreptate să te miri de ce până acuma nicio instituție evreiască nu s-a învrednicit să publice lista românilor care i-au ajutat pe evrei.
  3. Șutul în – pardon de expresie – cur (în latinește culus) a provocat desigur o durere comparabilă cu șutul administrat de regimul iudeo-comunist în însăși viața a mii și mii de români, legionari sau simpli naționali.
  4. Profund emoționantă scrisoarea legionarului Vasile Posteucă. Nu numai prin noblețea cu care se adresează rabinului, cât și pentru confesiunea lui Rioșeanu.

 

     Iubite Ion Coja,

     Încă o dată mulțumesc din adâncul sufletului pentru tot ce faci în favoarea restabilirii adevărului și pentru osteneala ce ți-o dai pentru reabilitarea legionarilor.

     O felicit pe Ilinca pentru bunicul ce și l-a ales.

                                                 Cu mult drag,

                                                             Frâncu

*

Nota redacției – Textul de mai sus l-am descoperit în ce s-ar putea numi arhiva mea, răspândită pe la adrese diferite. Alexandru Fâncu a fost o figură aparte în exilul legionar! O legendă vie!