Dodon ar putea fi EXCLUS din cursa electorală: „Finanțarea atât directă, cât și indirectă din străinătate este interzisă”

A 30.09.2016 Ziarul National

Candidatul Partidului Socialiștilor din R. Moldova (PSRM) pentru funcția de președinte al țării, Igor Dodon, ar trebui exclus din cursa electorală, pentru că formațiunea pe care o conduce este finanțată de către o companie din Bahamas. O declarație în acest sens a fost făcută de către liderul Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu, care a sesizat Comisia Electorală Centrală. Sandu cere ca CEC să investigheze investigația realizată de RISE Moldova, care a scos în vileag că partidul lui Dodon ar fi finanțat din exterior, lucru care contravine legislației din R. Moldova. „Dodon declară că e ajutat de părinți, dar banii pentru partid îi ia din Bahamas. Am solicitat CEC să examineze investigația RISE Moldova, potrivit căreia partidul lui Dodon este finanțat de către o companie din Bahamas. Schema este simplă: compania din Bahamas împrumută bani unei companii din Moldova; compania din Moldova împrumută bani unor persoane fizice; aceste persoane fizice donează bani PSRM”, susține Maia Sandu. Potrivit liderului PAS, finanțarea atât directă, cât și indirectă din străinătate este interzisă, iar cei care admit atare lucruri se exclud din cursa electorală. „Așa spune legea.

Și așa a decis CEC-ul în noiembrie 2014 în cazul Usatîi. Să vedem ce va zice CEC de această dată”, a conchis sursa citată. În același timp, PSRM a organizat o acțiune de amploare în fața Catedralei Nașterea Domnului, în cadrul căreia Igor Dodon s-a lansat oficial în cursa electorală pe care vrea s-o câștige chiar din primul tur.