Demersuri si rezultate privind sasul si cizmele lui Hitler!

Mesaje primite

iulius M

Ataşamente08:20 (acum 9 ore)

către ionzcojaeu
Domnule profesor,
am intreprins ceva investigatii din surse la vedere si iata cateva date, prezentate pe scurt:
– Johann Meinhardt/cizmarul s-a nascut in anul 1927, conform relatarilor ziaristei (2014/data articolului – 87 de ani = 1927);
-in toamna lui 1944 au plecat din Translivania (cred ca din zona Bistrita-Beclean-Dej intrucat povesteste ca odata cu trenul exodulului autoimpus de frica rusilor – ”am avut norocul că în primul vagon al trenului era evacuat şi restaurantul «Bret» din Bistriţa, acolo se pregătea mân­care şi am putut cumpăra, cât am avut bani.”; apoi mai are o expresie ”piata mica a orasului” si relatarea ca a lasat animalele in grajd, ceea ce inseamna ca locuia la periferia orasului, posibil Dej;
-în 1944 el avea 17 ani si mai mult ca sigur, cum avea ceva pregatire ^premilitara l-au si inrolat odata cu taica-sau, asa cum si pobesteste;
-”Johann a fost trimis la garnizoana din Berlin, tatăl lui, care făcuse doi ani de armată la Bu­cureşti, la palatul Reginei Maria, un an de concentrare în Basarabia şi încă doi ani în armata maghiară, a fost trimis direct pe front, la Viena.”
-in sustinerea localizarii zonei natale, iata ce relateaza fosta ordonanta, ca fapte petrecute dupa *fuga lui Adolf … : ”La sfârşitul lui aprilie, colonelul Otto a murit în timpul unui asediu, Johann a fost mutat în divizia generalului Strauss *(cocluzionez ca adevaratul Hitler deja fugise spre sfarsitul lui aprilie 1945 si nu mai era nevoie de serviciile lui ca ordonanta specializata în lustruit cizme), care a primit ordin să-i scoată pe nemţi din Viena. Au pornit înspre Austria, dar n-au mai ajuns, pentru că „dintr-o dată, s-or oprit ma­şinile, şi văd că tăţi ofiţerii fug la ma­şina din faţă, care avea radio, şi apoi s-or întors şi ne-o spus că s-o ter­minat răz­boiul. Fuga înapoi, că vin ruşii şi cădem la ei! Ne-am întors în mare viteză şi aşa am ajuns în lagărul de la Mauerkirsche, administrat de americani”. Acolo s-a înscris să plece acasă în România sau la Dresda, unde rămăsese mama lui. N-avea de unde să ştie că mama îi mu­rise în bombardamentul din 13 fe­bruarie 1945, când oraşul a fost ras de pe faţa pământului. Ca să poată supra­vieţui, s-a angajat doar pe mâncare, fără bani, la un ate­lier de pantofărie. Dar visul de-a se în­toarce acasă nu l-a părăsit, aşa că, pâ­nă la urmă, a ajuns în lagărul de la Linz, în care românii aş­teptau repa­trie­rea. Acolo, mare bu­cu­rie, s-a întâl­nit cu tatăl lui, care scă­pase viu din răz­boi. Când s-au adunat mai mulţi ro­mâni, cu greu şi vai, es­cortaţi de ame­ricani până la gra­niţă, au plecat spre ţară şi au ajuns în gara din Dej. A vân­dut o pereche de pan­tofi pe care şi-i făcuse pentru el şi cu ba­nii a plătit o ma­şină care i-a dus până acasă. Casa era ocupată şi, din ordinul lui Stalin, toţi repatriaţii saşi au fost trimişi în lagăr. De-abia în 1954 a reuşit să recupereze casa părintească. Era o săr­bătoare în ziua aceea şi peste tot erau steaguri româneşti, fâlfâind. Visul de demult se împlinise.” *Ceea ce corespunde cu data relativa a *fugii lui Hitler, intrucat data oficiala a lui este 30 aprilie 1945.

**In concluzie parerea mea este ca, daca povestea este adevarata (si asa pare in proportie de 90%), Adolf a fugit intre 20-25 aprilie 1945, insa tinand cont ca spatiul aerian german era sub control aliat 100%, indraznesc sa cred ca cele 5 aeronave cu 24 tineri si loiali ofiteri (garzi de corp si bunuri pentru subzistenta + documente importante)  au avut acceptul acestora pentru decolare si zbor neingradit, dar spre directia dispusa de ei, poate si cu ceva sprijin logistic! Radiolocatia era deja aplicata, iar 5 aeronave, capabile de zbor lung, nu puteau trece neobservate ….

Privind pe doamna jurnalista de la Formula As, Otilia Țeposu, titulara acestui articol in 2014, tind sa cred 99% ca domnia sa a fost casatorita cu criticul literar Radu G. Ţeposu, disparut prematur intr-un tragic accident de masina!

http://arhiva.formula-as.ro/2014/1111/societate-37/cizmele-lui-hitler-17549#note

Alin 3 din:

https://dinviata.ro/scriitorul-pentru-care-am-cumparat-o-revista/

Dumneavoastra l-ati cunoscut pe Radu G. Țeposu?

In atachement sunt fotografiile sasului, sotiei si fiului, norei…

*
NR – Da, l-am cunoscut bine pe Radu G. Țeposu, plecat prea devreme din această lume. Un personaj pozitiv în toate felurile.