Demersuri si rezultate privind sasul si cizmele lui Hitler!
|
![]() |
![]() ![]() |
||
|
am intreprins ceva investigatii din surse la vedere si iata cateva date, prezentate pe scurt:
– Johann Meinhardt/cizmarul s-a nascut in anul 1927, conform relatarilor ziaristei (2014/data articolului – 87 de ani = 1927);
-in toamna lui 1944 au plecat din Translivania (cred ca din zona Bistrita-Beclean-Dej intrucat povesteste ca odata cu trenul exodulului autoimpus de frica rusilor – ”am avut norocul că în primul vagon al trenului era evacuat şi restaurantul «Bret» din Bistriţa, acolo se pregătea mâncare şi am putut cumpăra, cât am avut bani.”; apoi mai are o expresie ”piata mica a orasului” si relatarea ca a lasat animalele in grajd, ceea ce inseamna ca locuia la periferia orasului, posibil Dej;
-în 1944 el avea 17 ani si mai mult ca sigur, cum avea ceva pregatire ^premilitara l-au si inrolat odata cu taica-sau, asa cum si pobesteste;
-”Johann a fost trimis la garnizoana din Berlin, tatăl lui, care făcuse doi ani de armată la Bucureşti, la palatul Reginei Maria, un an de concentrare în Basarabia şi încă doi ani în armata maghiară, a fost trimis direct pe front, la Viena.”
-in sustinerea localizarii zonei natale, iata ce relateaza fosta ordonanta, ca fapte petrecute dupa *fuga lui Adolf … : ”La sfârşitul lui aprilie, colonelul Otto a murit în timpul unui asediu, Johann a fost mutat în divizia generalului Strauss *(cocluzionez ca adevaratul Hitler deja fugise spre sfarsitul lui aprilie 1945 si nu mai era nevoie de serviciile lui ca ordonanta specializata în lustruit cizme), care a primit ordin să-i scoată pe nemţi din Viena. Au pornit înspre Austria, dar n-au mai ajuns, pentru că „dintr-o dată, s-or oprit maşinile, şi văd că tăţi ofiţerii fug la maşina din faţă, care avea radio, şi apoi s-or întors şi ne-o spus că s-o terminat războiul. Fuga înapoi, că vin ruşii şi cădem la ei! Ne-am întors în mare viteză şi aşa am ajuns în lagărul de la Mauerkirsche, administrat de americani”. Acolo s-a înscris să plece acasă în România sau la Dresda, unde rămăsese mama lui. N-avea de unde să ştie că mama îi murise în bombardamentul din 13 februarie 1945, când oraşul a fost ras de pe faţa pământului. Ca să poată supravieţui, s-a angajat doar pe mâncare, fără bani, la un atelier de pantofărie. Dar visul de-a se întoarce acasă nu l-a părăsit, aşa că, până la urmă, a ajuns în lagărul de la Linz, în care românii aşteptau repatrierea. Acolo, mare bucurie, s-a întâlnit cu tatăl lui, care scăpase viu din război. Când s-au adunat mai mulţi români, cu greu şi vai, escortaţi de americani până la graniţă, au plecat spre ţară şi au ajuns în gara din Dej. A vândut o pereche de pantofi pe care şi-i făcuse pentru el şi cu banii a plătit o maşină care i-a dus până acasă. Casa era ocupată şi, din ordinul lui Stalin, toţi repatriaţii saşi au fost trimişi în lagăr. De-abia în 1954 a reuşit să recupereze casa părintească. Era o sărbătoare în ziua aceea şi peste tot erau steaguri româneşti, fâlfâind. Visul de demult se împlinise.” *Ceea ce corespunde cu data relativa a *fugii lui Hitler, intrucat data oficiala a lui este 30 aprilie 1945.
**In concluzie parerea mea este ca, daca povestea este adevarata (si asa pare in proportie de 90%), Adolf a fugit intre 20-25 aprilie 1945, insa tinand cont ca spatiul aerian german era sub control aliat 100%, indraznesc sa cred ca cele 5 aeronave cu 24 tineri si loiali ofiteri (garzi de corp si bunuri pentru subzistenta + documente importante) au avut acceptul acestora pentru decolare si zbor neingradit, dar spre directia dispusa de ei, poate si cu ceva sprijin logistic! Radiolocatia era deja aplicata, iar 5 aeronave, capabile de zbor lung, nu puteau trece neobservate ….
Privind pe doamna jurnalista de la Formula As, Otilia Țeposu, titulara acestui articol in 2014, tind sa cred 99% ca domnia sa a fost casatorita cu criticul literar Radu G. Ţeposu, disparut prematur intr-un tragic accident de masina!
http://arhiva.formula-as.ro/20
Alin 3 din:
https://dinviata.ro/scriitorul
Dumneavoastra l-ati cunoscut pe Radu G. Țeposu?
In atachement sunt fotografiile sasului, sotiei si fiului, norei…
de Hitler intrebati prin Elvetia:
-ii placeau muntii!
(vita comuna isi spune ca nu: elvetienii sint niste oameni deosebiti,sarea pamantului,au ceasuri si ciocolate bune,banci boboc!)
Singura temere sau inadvertență ar fi aceea referitoare la expresia: ”Johann a fost mutat în divizia generalului Strauss” in sensul ca Strauss era de mult timp Comandant de Armata!
Poate cineva care stie putina germana se descopera ca, in 45 comanda doar o D.I., pentru ca fortele se subtiasera considerabil; in plus, se intampla adesea ca soldatii de rand sa incurce sefii si esaloanele superioare regimentului lui, ei cunoscand comandantii directi si colonelul regimentului!