S-a înfiinţat Partidului Proştilor din România: „Suntem proşti, dar mulţi! Bazaţi-vă pe noi!”

Publicat: Miercuri, 03 Decembrie 2014 15:28 // Actualizat: Miercuri, 03 Decembrie 2014 15:28 // Sursa: romaniatv.net
Autor:

Un ieşean a obţinut în această lună, de la OSIM, dreptul de a folosi exclusiv în următorii 9 ani marca “Partidul Proştilor”. Într-un interviu savuros acordat 7EST, Cezar Popescu povesteşte ce l-a împins spre insolitul demers şi cine va conduce partidul, de vreme ce viitorul şef trebuie să fie “prost-prost”.

S-a înfiinţat Partidul Proştilor din România

Cezar Popescu este un ieşean neaoş, care locuieşte în Podu Roş şi care ştie să trateze cu mult umor problemele de zi cu zi, dar şi să facă o analiză a vieţii politice din România ultimilor 25 de ani.

Cum v-a venit ideea cu „Partidul Proştilor“?

Cezar Popescu: La cât sunt eu de prost, n-avea cum să fie ideea mea! Ideea i-a venit unui prieten, cu ani în urmă. El se hotărâse să facă pentru prieteni nişte legitimaţii de proşti, ca să justifice prostia din capul lor. Legitimaţia de prost trebuia să fie de mărimea unui catalog de şcoală, pentru ca, atunci când omul se legitima, să vadă lumea cât este de prost! Nu s-a mai materializat ideea şi anii au trecut.

Eu am preluat-o şi am vrut să fac nişte legitimaţii mai mici. Un amic mi-a sugerat să înregistrez marca la OSIM, ca să nu se bage nimeni peste noi. De la o glumă, am ajuns să fac cerere, prin reprezentantul OSIM de la Iaşi. Am înregistrat-o în ianuarie, iar răspunsul l-am primit pe 18 noiembrie. Acum pot spune că deţin Partidul Proştilor, cu acte în regulă. Timp de nouă ani, nu se mai bagă nimeni peste mine!

– Cine ar putea fi membru al Partidului Proştilor?

– Oh, membri?! În primul rând, membri vor fi prietenii mei, pe care îi cunosc din copilărie şi ştiu ce le poate pielea şi cât de proşti sunt! Nu pot primi pe oricine în partid! Dacă vine vreun deştept, atunci ne suceşte repede minţile, dacă noi suntem proşti, şi preia şefia! Exemple de acest fel au mai fost şi la alte partide…

Am văzut la televizor că doamna Monica Tatoiu şi-a manifestat dorinţa de a intra într-un astfel de partid. Chiar şi lui Dan Diaconescu i-aş propune, mai ales că avem iniţiale apropiate! Noi avem PP, el are PP-DD. La câţi l-au prostit şi i-a băgat în Parlament, nu văd de ce nu s-ar înscrie la noi!

– Cum vor arăta legitimaţiile partidului dumneavoastră?

– Pentru a nu intra în conflict cu legea, legitimaţiile vor fi la fel ca la celelalte partide, dar cu nişte mici diferenţe. Pe prima pagină va scrie mare: „LEGITIMAŢIE DE PROST“. Ca să ştie toată lumea cine eşti! În interior, pe partea stângă, va fi o poză mare a membrului de partid, dar din tinereţe. Chiar de când era mic copil, dacă se poate. Pentru că el de atunci este prost! Nu a devenit prost pe parcurs!

(…)

„Suntem proşti, dar mulţi! Bazaţi-vă pe noi!”

– Care este sloganul partidului?

– Suntem noi proşti, dar am rugat un deştept să ne ajute să găsim un slogan. Deocamdată avem mai multe variante. Unul ar fi: „Mama proştilor e tot timpul gravidă!“, ceea ce înseamnă că vom avea întotdeauna mulţi membri. Un alt slogan ar fi: „Suntem proşti, dar mulţi! Bazaţi-vă pe noi!“ O altă variantă ar fi: „Nu este rău să te naşti prost, important e să nu mori prost!“ Dar nu ne facem griji pentru slogan. Pe parcurs, odată cu venirea mai multor membri, vor găsi ei o idee prostească.

– În politica românească se practică traseismul. Veţi accepta membri veniţi de la alte partide?

– Da, vom primi! Sigur că vom primi! Păi, cei care vor fi prostiţi într-un anumit partid mi se pare normal ca, pe urmă, să vină la noi. Aici vor fi trataţi ca nişte proşti adevăraţi! Şi pentru că tot se poartă în ultimul timp, noi îi aşteptăm şi pe cei care sunt „sub acoperire“, care nu recunosc nici în ruptul capului că sunt proşti. Aşa ar intra şi ei în legalitate!

– Cine va conduce partidul? Veţi organiza alegeri?

– Va fi foarte greu să alegem conducerea partidului. Ca să fii şeful partidului, trebuie să fii prost-prost! Un prost veritabil! Nu ştiu câţi se vor băga, dar ştiţi vorba aia: „Să nu te pui cu prostul, că are mintea odihnită!“ Aşa că, până la urmă, cu siguranţă se va găsi cel mai destoinic prost să ne conducă! Cred că, până la urmă, va fi o bătălie ca în orice partid. Parcă văd cum vor striga unul la altul: „Ce, bă, eşti tu mai prost decât mine, ca să fii şef?!“ „Normal! Eu sunt cel mai prost, deci merit să fiu şef!“ Vom face şi noi aşa cum a zis noul preşedinte al ţării: „Vom… mer… ge… pas… cu… pas!“

– Apropo de noul preşedinte: Partidul Proştilor de ce nu a participat la alegerile prezidenţiale?

– Eeeh, aici e o mare problemă şi mă bucur că aţi adus aminte de ea, că eu, cât sunt de prost!, uitasem să spun… Se pare că, în mod voit, am primit prea târziu certificatul care atestă înscrierea la OSIM a mărcii „Partidul Proştilor“ tocmai pentru a nu participa la aceste alegeri. Vă daţi seama ce impact ar fi avut partidul nostru la aceste alegeri! La câtă lume s-a lăsat prostită în ultimii 25 de ani de politicieni, mulţi ar fi votat cu noi!

2016, proştii vin!

Cezar Popescu afirmă că se gândeşte foarte serios să facă un partid adevărat până la viitoarele alegeri:  „La câţi proşti avem în ţară, cu siguranţă am umple jumătate de Parlament! Ne-am amesteca şi noi cu deştepţii şi să vedem atunci ce iese. Nu vedeţi că, de 25 de ani, ţara e condusă de „băieţi deştepţi“ şi am ajuns unde am ajuns…”.

Citiţi interviul integral pe 7est.ro

Citeste mai mult pe RTV.NET: http://www.romaniatv.net/s-a-infiintat-partidului-prostilor-din-romania-suntem-prosti-dar-multi-bazati-va-pe-noi_187665.html#ixzz3YUjfHWiv