Este ora 5 dimineața – dar nu de asta să îți fie rușine, nu este vina ta.
Eu sînt extrem de obosit. Astăzi (adică de fapt ieri), am făcut un efort pe care nu speram să-l reușesc, dar l-am reușit. Mi-am îndeplinit datoria de a mă duce în Piața Universității, acolo unde armata (ceea care ucisese revoluționarii), comemora moartea acestora, cu uniforme de gală, muzică de fanfară și coroane de flori. M-am bucurat să reîntîlnesc cîțiva dintre foștii colegi de idealuri (din București, sau veniți din Timișoara ori din altă parte a țării). Am prins și ceremonia de la Sala Dalles, la crucea lui Mihai Gîtlan, primul tînăr ucis în București, fiul prietenului meu, Ion Gîtlan. Apoi, s-a întîmplat să ne întîlnim și cîțiva dintre scriitorii interziși în România, făcînd schimb de opinii, dar și de cărți. Într-un tîrziu, am ajuns acasă înghețat de frig, rupt de oboseală și mort de foame. Dar să nu îți fie rușine pentru așa ceva, căci nici asta nu este vina ta.
Cind am vazut însă ca au fost postate listele cu noii parlamentari, mi-a trecut foamea! Căci tu, popor român, ducîndu-te la vot, ai trimis din nou în parlament trădătorii țării ori, neducîndu-te la vot, ai împiedicat intrarea în parlament a patrioților! Da, mă refer la faptul ca electoratul român a retrimis în parlament (pe lîngă mulți din cei cu probleme penale) pe cei care au votat legea nr. 217/2015. O sa spuneți că am o obsesie cu această lege – nu, nu este o obsesie! Pentru mine este un punct de referința. Să votezi această lege, înseamnă să batjocorești istoria acestui popor, să-i batjocorești eroii, să falsifici istoria Țării, înseamnă că o mînă de trădători de țară au îngenuncheat un întreg popor în fața dușmanilor săi! Dar iată ca poporul i-a retrimis pe mulți în parlament! Cu așa popor, așa conducători!
Am scris că am venit înghețat – m-am încălzit, am scris că am venit flamînd – nu mi-a trecut, fiindcă uite, de fapt mi-a trecut foamea și nu pot mînca, am scris ca am venit obosit – aceasta este explicația pentru situația incompletă pe care o prezint mai jos.
Fără nici o ordine alfabetică, fară a separa pe partide (fiindcă mulți și-au schimbat apartenența politică) și fără a evidenția separat pe cele două camere (fiindcă și aici au fost schimbări de la o cameră la alta), vă dau numele a 80 de trădători de țară pe care POPORUL i-a retrimis în parlament (menționez că în această listă nu intră reprezentanții minorităților naționale, obișnuielnic trădători).
Deci.
Silistru Doina, Andronescu Ecaterina, Deneș Ioan, Bădălău Niculae, Rotaru Ion, Bodog Florian-Dorel, Crețu Gabriela, Federovici Doina-Elena, Moga Nicolae, Nicolae Șerban, Fifor Mihai-Viorel, Pop Gheorghe, Arcaș Viorel, Corlățean Titus, Movilă Petru, Tomac Eugen, Calotă Florică Ică, Avram Constantin, Cătăniciu Steluța-Gustica, Florea Damian, Gavrilescu Grațiela Leocadia, Gerea Andrei-Dominic (unul dintre cei 3 inițiatori ai legii!), Alexe Costel, Andronache Gabriel, Cherecheș Florică, Cozmanciuc Corneliu-Mugurel, Cupșa Ioan, Dobre Victor-Paul, Gheorghe Andrei Daniel, Gheorghe Tinel, Ionescu George, Nicoară Romeo-Florin, Nicolăescu Gheorghe Eugen, Palăr Ionel, Turcan Raluca, Tușa Adriana Diana, Varga Vasile, Voicu Mihai Alexandru, Zamfir Daniel-Cătălin, Bănicioiu Nicolae, Bejinariu Eugen, Birchall Anna, Bucura-Oprescu Simona, Buicu Corneliu-Florin, Căprar Dorel-Gheorghe, Ciocan Dan, Ciofu Tamara-Dorina, Ciolacu Ion-Marcel, Ciuhodaru Tudor, Dîrzu Ioan, Dobre Mircea-Titus, Dragnea Nicolae-Liviu, Drăghici Mircea Gheorghe, Găină Mihăiță, Iancu Iulian, Iordache Florin, Itu Cornel, Marica Petru-Sorin, Matei Călin-Vasile-Andrei, Mocioalcă Ion, Moldovan Carmen-Ileana, Munteanu Ioan, Nicolicea Eugen, Nistor Laurențiu, Nosa Iuliu, Pană Adriana-Doina, Petric Octavian, Plumb Rovana, Pop Georgian, Rădulescu Cătălin-Marian, Roșca Lucreția, Solomon Adrian, Stativă Irinel-Ioan, Stănescu Alexandru, Steriu Valeriu-Andrei, Șimon Gheorghe, Șova Lucian, Ștefan Viorel, Tudose Mihai, Vlase Petru Gabriel, Weber Mihai.
Iată 80 de nume de trădători de neam și țară pe care poporul i-a trimis din nou în parlament să își continue programul. Dar, repet, fără mijloacele necesare și frînt de oboseală, eu am reușit să identific doar aceste 80 de nume. Sper ca cineva cu mai multe abilități, cu mai multe informații și cu mai multă răbdare, să ne poată oferi tabloul complet.
Deocamdată, eu am sentimentul datoriei împlinite – motiv pentru care cred că este cazul să dorm vreo 24 de ore. Ceea ce vă zic și vouă: românii, dormiți liniștiți, are cine să vegheze pentru voi – parlamentul!

* Dan Cristian Ionescu