CD
107 aprobate

dnitsoc@gmail.com
75.57.36.95

 

În răspuns la Iulian MARES.

Forma politico-idologica a unui guvern si mai ales la nivel de tara este si ea importanta, dar marea problema este Procedura – Protocolul, cum aplici/implementezi aceasta ideologie.
Una din cele mai reusite Constitutii scrise vre-o data a fost cea a URSS. Citind-o era-i emotionat pana la lacrimi si credea-i ca nici o alta scriere nu putea cuprinde si proteja mai bine libertatile cetatenesti si drepturile civile.
Dar a fost fericit traiul cetatenilor sub aceasta Constitutie poetica?
Nu, pentru ca litera ei nu a fost aplicata cu consecventa si rigoare, in limitele moralitatii superioare. ci cu inconsecventa rigorii ateist-proletare.
Deci, atata timp cat lipseste Morala, Legea este impotenta si nu poate asigura si proteja drepturile si libertatile tuturoro cetatenilor fara nici o discriminare.
Atata timp cat Morala este nu numai desconsiderata dar si eliminata din comportamentul cetatenesc, iar sistemul de invatamant si biserica sunt descurajate si chiar pedepsite in a mai raspandi morala, nici o ideologie sau sistem politic nu poate salva Starea Natiunii.
Precum Seneca spune de firea omenească,
„Ce nu opreşte legea, ruşinea să oprească!”
Dar tu nu ştii de lege şi nici nu ai ruşine,
Tu eşti Neruşinarea ce mândră e de sine.” – Mincinosul – epigrama de G.B.
Traim intr-o epoca in care minoritatilr conduc confortabil din umbra si sunt protejate si favorizate de Legi ce pedepsec Majoritatea si ii desfiinteaza acesteia drepturile de baza cetatenesti.
Suntem in perioada critica de descompunere a imperiilor, da este plural, a imperiilor, pentru ca fostele imperii capitalist-colonialiste nu au fost distruse, ci au continuat sa mai evolueze in forme deghizate de imperialism financiar si cu forme militariste, iar SUA s-a cladit pe ruinele britanice.
In momentul in care in Lume au aparut si alte forte de mare valoare productiva si eficienta militara, hiperimperialismul a trebuit sa se opreasca din ascensiunea periculoasa si fara baza productiva, ascensiune ce nu avea vre-o pista de ateriaze confortabila, pentru ca s-au tiparit si se mai tiparesc inca bani fara nici o acoperire. Practic hiperimperialismul si-a sapat groapa singur si tzunamiul monetar se va intoarce din tarile slab dezvoltate catre emitatorii de monede „fiat” si lovitura va fi decisiva dar si cutremuratoare, afectand intreaga Lume.
In scopul de a masca aceasta cadere in Haos, ideologii hiperimperialisti au aruncat pe piata politica tot felul de retete vechi reincalzite si distorsionate, puse la dispozitia lor de inteligenta imperialista a Scolii de la Frankfurt, devenita de la Chicago si apostolii lor de la Wiena si Paris, mai toti, in proportie de 90% inruditi si crescuti cu Kabbalah ascunsa la piept.
Oamenii fara credinta, sau fara Dumnezeu nu pot avea sentimente umanitare, sunt ultra egoisti si desfid cooperarea, deci sunt antisociali, sunt infractori ai crimelor financiare si militare ce au loc acum in Lume.

Poate ca acum este necesar ca si Morala sa fie codificata, pentru ca lumea si-a pierdut acel „bun simt” si are nevoie de un Cod Scris de comportament in societate, parintii nu mai stiu sa-si educe copii sa fie morali, cu bun simt, iar bunicii sunt prea comozi si au cam uitat si ei obiceiurile stramosesti.
Este necesar un Cod al Moralei dar nu bazat doar pe rusine, caci cine mai are asa ceva acum, ci pe pedepse cu executarea in munca sociala sub supraveghere.
Cand lumea va avea din nou ridicate valori morale ca Rusine, Modestie si va avea Curajul Raspunderii atunci vor fi sanse reale de a-si alege in sistem politic bazat pe o reala si transparenta ideologie, mereu verificata de o autoritate a Inteleptilor merituosi.
Pana atunci toate subiectele in materie politica sunt doar desarte speculatii si discutii sterile.