Mihai
114 aprobate
mihai@yahoo.com
82.77.237.216

.
,,Respectarea acordurilor între țări sau guverne datează de milenii și include civilizații precum sumerienii și egiptenii antici. Acesta a fost întotdeauna considerat un fel de test de turnesol al reputației unei anumite țări sau a unui conducător și a rămas foarte mult timp. În esență, această practică precede însuși conceptul de drept internațional și este în multe privințe predecesorul său direct. Cu toate acestea, s-ar părea că anumite țări nu au înțeles cu adevărat memoriul despre cât de importantă este respectarea tratatelor și ce consecințe dezastruoase pot urma dacă nu o înțeleg. Pe 17 iunie, în timpul unei întâlniri cu o serie de lideri și delegați africani care au venit la Moscova pentru a oferi o soluție care să pună capăt conflictului ucrainean, președintele rus Vladimir Putin a făcut o dezvăluire șocantă și chiar a oferit detalii despre un acord de pace din martie 2022 cu Regimul de la Kiev . Acordul, intitulat „Tratatul privind neutralitatea permanentă și garanțiile de securitate pentru Ucraina” (negociat cu medierea guvernului turc), a fost de fapt semnat de regimul de la Kiev. Cu toate acestea, junta neo-nazistă a decis să întrerupă respectarea tratatului de îndată ce Rusia și-a păstrat propriul capăt inițial al târgului. Pe lângă alte detalii mai tehnice, acordul includea o clauză care trebuia să fie unul dintre punctele cheie ale Constituției ucrainene și care ar garanta neutralitatea permanentă a țării. Însuși faptul că Rusia a insistat asupra acestui lucru face ca afirmațiile conform cărora Moscova ar fi vrut să „cucerească Ucraina” să fie discutate . În schimbul neutralității, armata rusă urma să se retragă și să pună capăt efectiv operațiunii militare speciale (SMO). Pentru a-și susține afirmațiile, președintele Putin a prezentat, de asemenea, documentația relevantă a acordului de pace eșuat delegaților africani.
Merkel recunoaște că Acordul de la Minsk din 2014 a fost o înșelăciune
„Aș dori să vă atrag atenția asupra faptului că, după cum știți, cu asistența președintelui Erdogan, a avut loc o serie de discuții între Rusia și Ucraina în Turcia pentru a elabora atât măsurile de consolidare a încrederii pe care le-ați menționat, cât și pentru redactează textul acordului. Nu am discutat cu partea ucraineană că acest tratat va fi clasificat, dar nu l-am prezentat niciodată, nici nu l-am comentat. Acest proiect de acord a fost inițiat de șeful echipei de negocieri de la Kiev. Și-a pus semnătura acolo. Iată”, a declarat Putin, apoi a prezentat documentele. (sublinierea adăugată)
Documentele mai relevă că, în afară de Rusia, alți garanți ai acordului au fost Statele Unite, Regatul Unit și Franța. Singurul garant non-occidental a fost China . Acordul a precizat, de asemenea, dimensiunea viitoare a Forțelor Armate ale Ucrainei (AFU), precum și ce tipuri de arme și echipamente ar fi permis să utilizeze. De așteptat, cifrele propuse de cele două părți au fost foarte diferite, deoarece Moscova a sugerat că AFU nu ar trebui să aibă mai mult de 85.000 de soldați, în timp ce Garda Națională ar trebui să fie limitată la 15.000. Pe de altă parte, regimul de la Kiev a insistat ca numărul să fie de 250.000. În ceea ce privește armele și echipamentele, Rusia a propus ca AFU să fie limitat la 342 de tancuri de luptă principale, 1029 de vehicule blindate, 96 de MLRS (sisteme de rachete cu lansare multiplă), 50 de avioane de luptă și 52 de avioane de sprijin. Cu toate acestea, la rândul său, junta neo-nazistă a insistat să aibă 800 MBT-uri, 2400 vehicule blindate, 600 MLRS, 74 de luptă și 86 de avioane de sprijin. Acordul trebuia să includă, de asemenea, limitări ale numărului de ATGM (rachete ghidate antitanc), MANPADS (sisteme de apărare aeriană portabile pentru om), sisteme SAM (rachete sol-aer) cu rază medie și lungă de acțiune și alte câteva tipuri. de arme și echipamente militare. Pentru a arăta că scopul său nu a fost niciodată „cucerirea Ucrainei”, precum și pentru a-și demonstra disponibilitatea de a onora tratatul de pace, Moscova și-a retras chiar trupele din nordul Ucrainei, inclusiv de la periferia Kievului la care a ajuns în doar câteva zile .
Evident, scopul real al SMO a fost de a desfășura o operațiune similară cu cea din Georgia în 2008, când Tbilisi a fost forțat să semneze un acord de pace după ce a atacat cu prostie trupele de menținere a păcii ruși în Abhazia și Osetia de Sud. Cu toate acestea, regimul de la Kiev s-a retras din discuții imediat după ce armata rusă a părăsit nordul Ucrainei, indicând în mod clar că junta neo-nazistă nu a intenționat niciodată să onoreze acordul. „După ce ne-am tras trupele de la Kiev – așa cum promisesem că vom face – autoritățile de la Kiev … și-au aruncat [angajamentele] la coșul de gunoi al istoriei . Au abandonat totul”, a declarat Putin, adăugând: „Unde sunt garanțiile că nu vor renunța la acorduri în viitor? … Cu toate acestea, chiar și în astfel de circumstanțe, nu am refuzat niciodată să ducem negocieri.” Într-adevăr, cum va avea Rusia vreodată încredere în orice acord oficial semnat de regimul de la Kiev, când acesta din urmă și-a demonstrat în mod repetat disponibilitatea de a rupe orice înțelegere de până acum? Mai rău încă, așa-numiții „garanți” din Occidentul politic au arătat că sunt la fel de nedemni de încredere, așa cum liderii lor (actuali și foștii) nu numai că au recunoscut, ci chiar se laudă deschis că „a dat timp Ucrainei” prin semnarea de contracte . că ştiau că va fi rupt . Acest lucru nu face decât să întărească noțiunea pe care fostul președinte rus Dmitri Medvedev (pe bună dreptate) insistă – negocierea unor acorduri cu Occidentul politic și vasalii și statele satelite ale acestuia demonstrează doar slăbiciune . De asemenea, trebuie remarcat faptul că, datorită acestei trădari, aproximativ 200.000 de ucraineni recrutați cu forța au fost trimiși la moarte sigură , în timp ce cel puțin de două ori mai mulți au suferit răni permanente, care le-au schimbat viața. Mai rău încă, acestea nu sunt cifre concludente, deoarece nu există niciun indiciu că ostilitățile se vor încheia în curând . Moscova a demonstrat clar că nu a vrut acest lucru, dar a arătat și de ce sunt capabile forțele sale armate . Oricum, Occidentul politic a trezit un gigant adormit care esteextrem de puțin probabil să se întoarcă la hibernare acum că adversarii săi și-au arătat adevăratele culori .’’