Surena
1.761 aprobate
În răspuns la Akritas.Akritas, un om care urăște nu poate iubi, în lipsa iubirii creștinismul este doar de fațada.
Nu ai înțeles nimic. Idee se rezumă la următoarea întrebare, pe care ți-o adresez, de ce România a fost și este jecmanita de aliați, parteneri ? În timpul comunismului și al Tratatului de la Varșovia, România primea de la sovietici/ ruși produse, resurse și armament la un preț mai ridicat decât celelalte țări comuniste ori „nealiniate”. De multe ori și de calitatea inferioară. Astăzi se întâmplă același lucru, primim în schimb de la europenii din U. E și SUA din NATO.
Acum câteva zile grecii au cerut ajutorul României pentru eliberarea a doi soldați greci luați prizonieri de turci. Serbia a cerut și ea ajutorul României pentru ajutorarea integrării europene. Dar, când vine vorba de frații noștri de la sud dunăreni nici grecii și nici sârbii nu se comportă ca niște ortodocși. Același lucru îl face și Ucraina, când au nevoie de ajutorul nostru găsesc tot felul de punți de legătură, în schimb când e vorba de românii din Bucovina și Ținutul Herța se comportă mai rău decât cu rușii.
Ce nu înțelegi tu este că nu există nicio frăție ortodoxă, când au interesul sârbii, bulgarii, grecii, rușii fac apel la legătura noastră cu ortodoxia și cu ei, când vine vorba de acordarea unor drepturi minime, de bun simț în sec XXI suntem acuzați iar frații noștri sunt și mai mult abuzați. Faptul că frații noștri suddunateni ori din Ucraina sunt supuși sistematic unui proces de genocid cultural de țări ortodoxe demonstrează că tot ce pui tu în cârcă Occidentului nu este nici a 10 parte din ce fac Grecia, Bulgaria, Serbia, Rusia, Ucraina românilor frați în credință, cetățeni loiali ai acestor țări (vezi cazul bucovinenilor față de Ucraina invadată de „omuleții verzi”)
Rusia a anunțat cu mare tam tam că a achitat către Bosnia în 2017 ultima datorie externă a URSS, de 128 milioane $. Datoria către România pentru investițiile de la Krivoi Rog ori blocurile construite la Baikonur au fost negate de Rusia, deși Ucraina și Kazahstanului afirmă că Rusia și-a asumat , dat fiind faptul că a fost principala beneficiara, o parte din ele. Putin putea să plătească inclusiv tezaurul furat de la noi, o putea face în petrol, gaze și chiar armament.
Dacă nu îl putea putea măcar să-și ceară scuze, înțelegeam că și rușilor le e greu cu embargoul, cu invadarea vecinilor, cu dorința de a redeveni ce au fost. Noi românii suntem înțelegători cu toată lumea și răbdători, uneori avem și o compasiune față de agresorii noștri. Putin nu a făcut-o. În schimb ne arată cum suntem jefuiți de Occident și ne spune că cea mai mare catastrofă istorică a fost destrămarea URSS. A mai spus, când era cu Merkel, că pactul Ribbentrop Molotov era menit să preîntâmpine războiul, i s-a făcut rușine lui Merkel, ea care nu prea cunoaște rușinea după cum ne spunea precedesorul cancelar german. .
Apreciez faptul că Japonia a refuzat orice tratat, înțelegere cu Rusia atâta timp cât aceasta nu recunoaște luarea cu japca Insulele Kurile. O țară civilizată nu negociază cu hoții, poartă discuții diplomatice, dar nu negociază. Dacă România ar aplica aceste principii cu tarile ortodoxe „surori” (pe interes) te asigur că alta ar fi soarta frățiilor noștri. Noi suntem buni, iertător cu cine nu trebuie.
Este interesant că în problema prizonierilor greci, Turcia nu a acceptat la dialog nici SUA, nici UE, a eschivat Rusia și acceptă doar România. De ce oare? Nu cumva pentru că turcul păgân e de onoare, el știe că odată când era cu cuțitul la beregata a avut noroc cu românul.
Orice jaf al Rusiei ortodoxe, urmașa demnă a Hoardei de Aur, doar cu schimbarea religiei, nu merită comparație pentru că, dacă ceilalți fură dintr-o slăbiciune, rușii fura din plăcere și în numele ortodoxiei și al ajutorului acordat fraților ortodocși.
Masoneria nu are nicio treabă cu iudeii, în schimb ortodoxia, că vrei, că nu vrei, e legată de iudaism. Iisus a fost și rămâne un iudeu și oricât i-ar înfiera Sf. Ioan Gură de Aur pe iudei sângele apă nu se face.
Cât despre credința noastră strămoșească mă tem că este rodul unei campanii de ortodoxizare masivă a Țarilor bulgari la nord și a sârbilor la sud. Dacă Grecia a fost sub jurisdicția Patriarhului de la Roma până în 732, când Împăratul Leon al III Isaurianul o trece de Patriarhul de la Constantinopol, cum crezi că românii de la nord dunăreni puteau fi ortodocși în sec VIII?
Dacă în colindele noastre întâlnim numai pe Dumnezeu și Sf. Petru precum în Tara Galilor, Galia, Raetia și Nordul Italiei înseamnă că substratul nostru păstrează pecetea creștinismului apusean. Când Djuvara menționează biserici ale aromânilor cu două altare numai un novice nu poate recunoaște apartenența noastră la creștinismul apusean peste care se suprapune ortodoxia. ADN – ul nostru este apusean așa se face că noi nu am luptat, precum sârbii, împotriva creștinilor în cruciade. Dacă am făcut acest lucru la Asediul Vienei atunci nu ne-am dat viață precum sârbii, i-am informat pe creștini despre acțiunile otomanilor. Toți domnii noștri până la Cuza su fost orientați spre Occident. Nu era proiect de cruciada în care noi să nu fim implicați direct sau indirect. Toți călătorii străini sunt uimiți că la noi nu e nici Orient, nici Răsărit ci mai degrabă Apus atât de vorbă, straie, gândire, doar religia le amintește că se află în Răsăritul Europei.
E hazliu să vorbești de manipulare, de diversiune când toată lumea știe că manipularea și diversiunea modernă au fost inventate de ruși, mai precis din 1774, de la Tratatul de la Kuciuk Kainargi și Tratatul de la Iași. Modul cum rușii au manipulat și dezinformat Franța cu privire la Basarabia. Măiestria lor o vedem apoi în Tratatul de Pace de la Paris dr în 1856 când Basarabia ne este restituita sub forma celor trei județe. Apoi în Pactul Ribbentrop Molotov în vigoare și azi.
Akritas când îi iubești pe ruși mai mult decât pe români nu ai autoritatea morală să ne ți lecții de patriotism, despre ce înseamnă dragostea de țară. Atunci când pactizezi chiar sub aspectul ortodox cu rușii în condițiile în care e dovedita legătură cu imperialismul rusesc a bisericii ortodoxe, un fel de Gică frână în Bisericile ortodoxe, orice demers al tău este lipsit de credibilitate.
Apusul are valorile lui și păcatele lui, totul este să fii suficient de deștept să cerni aurul de nisip, din păcate tu nu ești și în afară de ură nu vezi nimic. Ești la fel de fanatic și obtuz ca wahabiti suniti și nici nu aș vrea să mă gândesc de ce sunt în stare fanaticii sectanți ortodocși ca tine ajunși printr-un joc demiurgic și cinic la putere. Aromânii au simțit pe pielea lor furia ortodocșilor greci,la fel românii din Timoc iar musulmanii pașnici din Caucaz vânătoarea de oameni rusească, o variantă a Vestului Sălbatic american în variantă cinică rusească și repovestita cum numai sufletul plin de poezie și credința adevărată al rusului putea să o facă, adică Tolstoi în Hagi Murat.
Am putut să văd cinismul rusesc la adresa românilor în scrierile lui Boris Akunin, Gambitul turcesc este o mostră de taxare a „tupeului” românesc de a nu accepta mârșăvia de la San Ștefano.
Akritas, noi ca români nu îi urăm pe ruși, dimpotrivă cred că apreciem și înțelegem cel mai bine cultura și sufletul rus, în schimb suntem atenți la ei, ne-au ars în istorie de prea multe ori cu lumânarea pe motivul că lumina vine de la Răsărit. În schimb pe Occidentali îi luam așa cum sunt, nu ne facem iluzii legate de credință ori de sensibilitatea lor sufletească. Cât despre evrei și maghiari cu ei altfel stau lucrurile.
Sănătate akritas!