Iulian MARES
220 aprobate

iuliuss_m@yahoo.ca
188.27.10.159

 

 

Cateva adevaruri razbat:
-oligarhii lui Boris Elțîn si-au tras halci din avutia Rusiei, adica au furat si au devenit un fel de casta cu pretentii de stat in stat, deci cam incontrolabili;
-oligarhii lui Putin li s-a dat halci din avutia Rusiei pt a se crea o spoiala de capitalism-tipic este cazul GAZPROM, adanc controlati de FSB si SVR; ei si familiile beneficiaza de lux si abundenta atat timp cat raspund comenzii centrale de tip asiatic, iar cand defecteaza pleaca din lumea asta, de multe ori cu intreaga familie, asa cum pleaca orice muritor de rand, neluând nimic cu ei;
-toti oligarhii rusi, kiar si UKR, nu vietuiesc in spatiul national ci in EU sau peste ocean;
-toți plozii oligarhilor se școlesc in Vest sau peste ocean! Oare de ce?
-oligarhii si familiile lor vad rar Rusia, cam cum vad eu muste albe;
-in Rusia nu efemerii si rotativii oligarhi conteaza ci siloviki si doar siloviki, iar ceilalti (derjavniki si mai ales sovoki) fac doar poza cand li se permite sa bage si ei capul in cadru!
*Cu tot efortul acestor siloviki Rusia a ramas in esenta o tara emergenta, mare exportatoare de petrol/titei, gaz si alte materii prime, fara o crestere serioasa a PIB si conditiilor de trai ale poporului, obisnuit cu putin, mult prea putin….! In clar, Rusia a cunoscut democratia?
*Eu cred ca le si este frica de o democratie reala, iar ”mujicii” sunt iar tinuti in ignoranta si prostire aidoma altor tari la fel de numeroase!
*Sa fie oare imposibil de condus democratic tari cu peste 300 mil de cetateni?
Asa functioneaza *democratiile asiatice ce sunt atrase prin ideologii si strategii comune in BRICS!
*Acum au ramas (din cauza propriilor conceptii proaste si perimate) si fara mitul Invincibilei Armate si cand ”inlanțuiții” vor vedea ca sunt si slabi dpv militar vor musca mereu, mereu ….

**Sunt convins ca nimeni nu le va pozitia predestinata de furnizori de materii prime pentru China si India! Si daca vor plati mult mai putin pe unitatea de produs va fi din cauza prostiei lor de a-si etala muskii, cand cu cativa economisti si finantisti adevarati puteau obtine tot ce voiau…. Asa au devenit nefrecventabili, iar rezolutiile ONU sunt si vor fi demolatoare!