Pipeline Terror este 11 septembrie a anilor 20

 1 7
15

***

Nu există nicio îndoială că viitorii istorici imparțiali vor clasifica discursul președintelui rus Vladimir Putin despre Întoarcerea pruncilor de urs – Donețk, Lugansk, Herson și Zaporizhzhia – pe 30 septembrie ca un punct de reper al anilor 20.

Onestitatea și claritatea subiacente oglindesc discursul său de la Conferința de Securitate de la München din 2007, dar de această dată transcendend în mare măsură capcanele Noului Mare Joc geopolitic.

Aceasta a fost o adresă adresată colectivului Sudul Global. Într-un pasaj cheie, Putin a remarcat că „lumea a intrat într-o perioadă de transformări revoluționare, care sunt de natură fundamentală. Se formează noi centre de dezvoltare, ele reprezintă majoritatea.”

Pe măsură ce a făcut legătura directă între multipolaritate și întărirea suveranității, a dus-o până la apariția unei noi mișcări anticoloniale, o versiune turbo a Mișcării Nealiniate din anii 1960:

„Avem mulți oameni cu gânduri similare în întreaga lume, inclusiv în Europa și Statele Unite și simțim și vedem sprijinul lor. O mișcare de eliberare, anticolonial, împotriva hegemoniei unipolare se dezvoltă deja în diferite țări și societăți. Subiectivitatea sa nu va face decât să crească. Această forță este cea care va determina viitoarea realitate geopolitică.”

Cu toate acestea, încheierea discursului a fost totul despre transcendență – pe un ton spiritual. Ultimul paragraf complet începe cu „În spatele acestor cuvinte se află o alegere spirituală glorioasă”.

Post-post-modernismul începe cu acest discurs. Trebuie citit cu cea mai mare atenție, astfel încât nenumăratele sale implicații să poată fi înțelese. Și exact asta nu vor permite niciodată învârtirile occidentale și un coș de adjective înjositoare.

Discursul este o foaie de parcurs concisă a modului în care am ajuns la această răscruce istorică incandescentă – unde, pentru a se aventura dincolo de Gramsci, vechea ordine refuză să-și recunoască moartea în timp ce cea nouă se naște inexorabil.

Nu există întoarcere. Consecința cheie a unui fapt în mare măsură documentat – „un război hibrid este purtat împotriva Rusiei pentru că stă în calea ordinii mondiale neocoloniale” – este că Rusia se pregătește pentru o coliziune totală cu Imperiul Minciunilor.

Alături de principalele puteri eurasiatice, China și Iran. Vasalii imperiali în acest caz sunt în cel mai bun caz daune colaterale.

Mai mult decât atât, este destul de grăitor că discursul lui Putin a urmat ministrului Afacerilor Externe al Indiei, Dr. S. Jaishankar , subliniind „jefuirea Indiei de către puterea colonială” la Adunarea Generală a ONU.

Discursul lui Putin și hotărârea Rusiei de a lupta împotriva războiului – hibrid și de altă natură – împotriva Occidentului colectiv au creat Macro Picture.

Micro Picture se referă la balansoarul de pe câmpurile de luptă din Ucraina și chiar la explodarea conductelor Nord Stream și Nord Stream 2: un gambit disperat, cu câteva zile înainte de rezultatul referendumurilor și recunoașterea lor oficială din 30 septembrie. .

Unde este Osama când avem nevoie de el?

Pe măsură ce ipotezele de lucru se învârte cu privire la modul în care a fost făcută fapta, câteva lucruri sunt destul de clare.

Rusia nu a avut absolut niciun motiv pentru a distruge miliarde de dolari din infrastructura energetică a Gazprom: o putea folosi întotdeauna ca pârghie; și ar putea pur și simplu să o oprească – așa cum au făcut, din cauza demenței sancțiunilor – și să redirecționeze gazul către clienții asiatici.

O Casa Albă „condusă” de un cititor de teleprompter senil, înfundat într-un gol politico-economic negru, a fost cu siguranță lipsită de idee.

Principalul suspect este o facțiune necinstită a Securității Naționale/Departamentului de Stat – parte a ceea ce este cunoscut în Beltway sub numele de Blob. Numiți-i strausieni sau fanatici neo-con, aceștia sunt jucătorii care conduc o „politică” externă a SUA a cărei premisă centrală este distrugerea Rusiei – cu „aliații” europeni ca daune colaterale.

O consecință inevitabilă – cu siguranță neprevăzută – este că, în această nouă răsturnare a Războiului Coridoarelor Economice, toate pariurile sunt oprite: nicio conductă sau cablu submarin, nicăieri în lume, nu este acum în siguranță și poate deveni un joc corect ca răzbunare.

Așadar, aruncarea în aer a conductelor duble – NS și NS2 – este Pipeline Terror remixată din 11 septembrie. Fără niciun islamist cu un kalașnikov ascuns într-o peșteră afgană pentru a lua căderea.

Pierderile financiare vor implica destul de mulți jucători cu greutate. Acţionarii Nord Stream AG sunt Gazprom (51%); Wintershall Dea AG (15,5%); PEG Infrastruktur AG, o filială a E.ON Beteiligungen (15,5%); NV Nederlandse Gasunie (9%) și Engie (9%).

Deci, acesta este un atac nu numai împotriva Rusiei și Germaniei, ci și împotriva marilor companii energetice europene.

NS2 este o minune inginerească: peste 200.000 de segmente de țeavă acoperite cu 6” de beton, fiecare cântărind 22 de tone, așezate pe fundul Mării Baltice.

Și tocmai când părea că totul era pierdut, ei bine, nu chiar. Tema minunei inginerești a reapărut: țevile sunt atât de puternice încât nu au fost rupte, ci pur și simplu perforate. Gazprom a dezvăluit că există un șir intact de NS2 care ar putea fi „potențial” utilizat.

Concluzia este că reconstrucția este posibilă, așa cum a subliniat vicepremierul rus Aleksandr Novak: „Există posibilități tehnice de refacere a infrastructurii, necesită timp și fonduri adecvate. Sunt sigur că vor fi găsite oportunități adecvate.”

Dar mai întâi, Rusia dorește să identifice în mod concludent autorii.

Henry Kissinger, învins învins

Oracolul instituției americane și criminalul de război notoriu, Henry Kissinger , nu a putut scăpa de actul său „Întoarcerea morților vii”, afirmând că Rusia „a pierdut deja războiul” deoarece capacitatea sa de a amenința Europa cu atacuri convenționale, de care se bucurase de zeci de ani. sau chiar secole, „a fost acum depășit în mod demonstrabil”.

Moscova nu „amenința” Europa cu nimic convențional sau de altă natură; încerca să facă afaceri, iar americanii au blocat-o cu răzbunare, apelând chiar la Pipeline Terror.

Această victorie tactică americană a fost obținută în doar șapte luni și a costat aproape nimic. Rezultatele pot părea impresionante: hegemonia SUA asupra întregului spectru UE este acum de necontestat, deoarece Rusia și-a pierdut pârghia economică. Dar asta nu va face decât să adâncească hotărârea Moscovei – după cum a subliniat discursul lui Putin – de a duce lupta împotriva Imperiului și a vasalilor săi la limită.

Pe câmpurile de luptă din Ucraina, asta înseamnă obligarea lor la masa de negocieri în condițiile Rusiei. Și apoi forțați-i să cadă de acord cu un nou aranjament european de „indivizibilitate a securității”.

Și să mă gândesc că toate acestea s-ar fi putut realiza cu un simplu telefon la sfârșitul anului 2021, când Moscova a trimis scrisori către Washington propunând o discuție serioasă.

De fapt, SUA sunt „deja pierdute războiul”: cel puțin 87% din lume – inclusiv practic întregul Sud Global – a ajuns deja la concluzia că acesta este un imperiu necinstiți, fără cârmă.

„A pierde”, în stilul Kissinger, înseamnă și că în doar 7 luni, Rusia a anexat 120.000 km2 – sau 22% din teritoriul ucrainean – care produce aproape 90% din PIB și are peste 5 milioane de cetățeni. Pe parcurs, forțele aliate au distrus practic armata ucraineană, ceea ce continuă să facă 24/7; miliarde de dolari de echipamente NATO; a accelerat dispariția majorității economiilor occidentale; și a evaporat noțiunea de hegemonie americană.

În ceea ce privește Stupidistan Unplugged, Oscarul îi revine secretarului Blinken, care a dat jocul spunând că explodarea conductelor gemene a fost o „oportunitate strategică extraordinară”.

La fel cum 9/11 a fost o „oportunitate strategică extraordinară” pentru invazie/bombardare/ucidere/jăfuire fără discernământ peste pământurile Islamului.

Shock’n Awe s-a întors

UE este pe drumul spre devastarea sigură a comerțului. De acum înainte, orice posibilitate de comerț cu energie cu Rusia ar trebui să fie o consecință a prăbușirii atât a NATO, cât și a UE. Se poate întâmpla, dar va dura timp. Deci ce urmează?

UE nu se poate baza pe Asia: departe și incredibil de costisitoare în ceea ce privește costurile de lichefiere și regazeificare a GNL. Orice conductă – de exemplu, din Kazahstan – ar traversa Rusia sau ar veni din China prin Rusia. Uită de Turkmenistan; își livrează deja gazul în China.

UE nu se poate baza pe Asia de Vest. Turk Stream este plin. Întreaga producție a Golfului Persic este deja cumpărată. Dacă – și acesta este un „dacă” major – ar fi mai mult gaz disponibil, ar fi o cantitate mică din Azerbaidjan (și Rusia ar putea să o perturbe). Iranul rămâne sancționat de Imperiu – un autogol fabulos. Irakul și Siria sunt încă jefuite de SUA.

Asta lasă Africa – unde, așa cum este, Franța este dată afară fără ceremonie, națiune după națiune. În cele din urmă, Italia ar putea conducta gaz către industria germană din Algeria, Libia și zăcămintele Cipru-Israel. Va fi o luptă absolut nebună pentru zăcămintele de gaze și gaze din Sahara în Africa centrală – din Uganda până în Sudanul de Sud.

Marea Baltică poate fi un lac NATO, dar Rusia ar putea decide cu ușurință să facă valuri, de exemplu transportând GNL în șlepuri către porturile germane prin Kaliningrad – care este fără gheață în timpul iernii. Dacă Lituania ar încerca să o blocheze, domnul Khinzal ar putea rezolva problema prezentând cartea de vizită. Rusia ar putea folosi și Golful Finlandei, ceea ce nu este o problemă pentru acei spărgătoare masive de gheață ruși.

Acest lucru înseamnă că Rusia ar putea distruge cu ușurință concurența – ca în cazul GNL absurd de scump care vine din SUA. La urma urmei, de la St. Petersburg la Hamburg sunt doar aproximativ 800 de mile marine; iar din Kaliningrad, doar 400 de mile marine.

Întreaga tabla de șah este pe cale să fie schimbată radical înainte de sosirea generalului Winter. 11 septembrie a dus la bombardarea, invazia și ocuparea Afganistanului. Pipeline 9/11 duce la un Shock’n Awe asupra NATO – care va avea loc în Ucraina. Blowback s-a întors – cu o răzbunare.

*

Notă pentru cititori: dați clic pe butoanele de partajare de mai sus sau de mai jos. Urmărește-ne pe Instagram și Twitter și abonează-te la canalul nostru Telegram. Simțiți-vă liber să repostați și să distribuiți pe scară largă articolele Global Research.