Subiect inexistent pentru guvernanți
Contains Link

surena9 hours ago
.
Este o realitate de netagaduit ca majoritatea romanilor care migreaza au facut-o din considerentele enumerate de d-ul Romosan. Acesta le-a punctat foarte bine,dar mai sunt si alte cauze nu numai situatia dezastruoasa a Romaniei, am mai avut dealungul istoriei asemenea situatii si totusi nu ne-am confruntat cu acest fenomen. La alte cauze trebuie sa tinem cont si de lumea globala in care traim si ca acest fenomen este intalnit si la state care nu au problemele noastre (Slovenia,Lituania,Polonia,Coreea de Sud). Insa mi se pare o lipsa de buna cuvinta ca Petru Romosan, care in noiembrie 1989 infierai Romania de la Budapesta (de ce nu a ales Belgradul, Bratislava?) ca omoara cu sutele romani la granita care vor sa plece dincolo sa-si indeplineasca nazuinta de fericire (asa cum spun americanii in Declaratia lor de Independenta), sa vii sa te agiti. Cum sa-i tina guvernul cu forta pe doctori, ingineri, savanti ? Asta nu inseamna dictatura?
.
S-a pus problema la modul serios in Parlament sa se discute de posibilitatea ca cei care au beneficiat de scolarizare si pregatire gratuita in Romania sa plateasca daca migreaza. Atunci au sarit deontologii ca e comunism, abuz,cum sa ingradim dreptul la libera circulatie. La fel s-a incercat sa se blocheze si cu infractorii care ne faceau de ras,au sarit deontologii ca Romania incalca drepturile omului, ca suntem barbari,am ramas comunisti. Este adevarat ca guvernele postdecembriste si parlamentele au fost corupte,birocratia e mare,se fura,se tot fura,dar nu cumva asta e si consecinta intelectualilor disidenti ? D-ul Romosan nu a pregetat sa se intalneasca cu inalti oficiali unguri, inclusiv presedintele Ungariei, imediat dupa fuga din Romania si sa denigreze Romania. Ungaria fiind implicata in destabilizarea Romaniei, d-ul Romosan care plange azi de soarta „bietei tari” prin declaratiile facute in Ungaria (regimul comunist maghiar era putin mai deschis decat cel roman, dar nu era comparabil cu cel cehoslovac si departe mult de democratiile din vest, pe unguri ii interesa Ardealul). Unde a vazut d-ul Romosan sutele de romani impuscati mortal la granita? D-ul Romosan nu a venit niciodata sa spuna ca a exagerat, ca a mintit cu nerusinare ca sa ajunga in Vest si ar fi mintit incontinuare, dar nu a mai fost cazul, a venit Revolutia. Acum e deontolog,e patriot, i se rupe ca ne pleaca tinerii, doctorii, specialistii, meseriasii si ca in locul lor o sa se umple tara de imigranti.
.
D-ul Romosan plangea de suveranitatea Romaniei,dar habar nu are cati ani a fost Romania cu adevarat suverana. Pentru a afla suveranitatea Romaniei avem nevoie de aritmetica si ajungem la 20 de ani din 158 de ani cat are Romania (1878-1883,1968-1980,1986-1989), din care 15 ani in vremea comunismului lui Ceausescu, comunism care a fost nociv mai ales pentru d-ul Romosan care nu se putea afirma intelectual si de alta natura sentimentala devianta. Suveranitate, d-ul Romosan stie foarte bine, vine de la suveran, o autoritate deasupra tuturor si este un atribut al statului care isi poate impune suprematia in interior si respectata de alte state. In momentul in care decizi ca trebuie sa faci parte dintr-o alianta militara ( a se vedea obiectiile Romaniei in Pactul de la Varsovia) si una politico-economica si posibil militara nu poti avea o suveranitate pura, de asemenea cand esti o tara datoare vanduta. Ca d-ul Romosan constata acum aceste tragedii e o frectie la un picior de lemn. Atunci cand Romania avea suveranitate, dar nu avea libertatea de exprimare, de a migra, de a fura fara limita, de a te bucura alaturi de indivizi de acelasi sex, nu era bine pentru d-ul Romosan. Acum cand avem toate aceste libertati, dar nu avem suveranitate, demnitate nationala si migram continuu si am pierdut si drepturile mizerabile (comparativ cu alte tari socialiste) la educatie, sanatate, locuinta (asa cum erau ele), loc de munca (asa cum era el) gratuite nu e bine. Nu te-ai gandit mai Petrica cand injurai la Budapesta ce avea sa urmeze? Inseamna ca ai fost un cretin, adica ca sa te citez „ai fost manipulat de securitate”. Care securitate? Din Ungaria, cretinule, iar acum esti manipulat de prostie, mai esti si demagog. Ai si tu contributia ta la migrarea romanilor, lasa-ne cu descoperirea gaurii de la roata.
Despre cat de mult iubeste Romosan drepturile pe care comunistii i le incalcau putem vedea aici cum se manifesta vorba romaneasca corb la corb nu-si scoate ochii, adica cum Nistorescu demite jurnalistii care au spus ceva rau de Petrica
https://www.youtube.com/wat…
cine este autorul Petrica Romosan ?
https://www.youtube.com/wat…
El a fost gasit ariel de instantele de judecata din Romania,dar si in cazul lui Basescu nu exista niciun document care sa ateste ca a colaborat cu securitatea asta nu inseamna ca este si adevarat. Sunt cazuri in care infractori au fost declarati nevinovati pentru ca nu au fost probe ori procurorii au fost suficient de convingatori, exista insa un loc unde justitia desi te albeste,nu tine nici de cald,nici de adevar si vine o vreme cand totul se plateste.
.
Romosan va plati (nu ma intereseaza daca a fost sau nu colaborator) pentru minciunile spuse la Budapesta, pentru prostia de dragul de a condamna regimul nedemocratic ceausist de a se lasa manipulat si de a folosi in manipularea indreptata impotriva Romaniei. De la 200 la 60000 de morti nu e decat un pas si a constituit principalul cap de acuzare in executia a doi odiosi,cum ii numesti. Nu te-ai gandit Romosane ca o democratie care incepe cu un asemenea proces si executie nu poate fi una reala, ca seamana cu Revolutia bolsevica si executia tarului? De ce nu ai venit sa spui ca Ceausescu trebuia judecat,dar conform legii, trebuia respectata legea, avea dreptul, fiind condamnat la moarte, la recurs. Ahile a plans la capul lui Patrocle, Cezar la capul lui Pompei, Mihai Viteazul a spus cu tristete „saracu popa” si i-a pedepsit pe ucigasii care il ucisesera pe Andrei Bathory, in schimb tu nu ai aratat nicio compasiune la moartea lui Ceausescu, in schimb te-a apucat mila de romani, du-te … la Budapesta ca acolo gasesti si suveranitate si politicieni cu portocale. De ce crezi Petrica ca Ungaria nu este interesata de imigrantii maghiari din Ardeal,ci numai si numai de teritoriu? Mi-a placut tare mult colegului Puscasu Vlad, a trecut neobservata pe nedrept, o reproduc pentru ca este valabila mai ales in cazul acestui deontolog, Petru Romosan : ” cei care au plecat in Occident sa-l injure pe Ceausescu, sau care pentru au primit biscuiti, cafea, lapte si branzeturi de la jurnalisti francezi , precum DOINA CORNEA, stand in tara, au fost niste persoane de o moralitate indoielnica. Cum se face domnule ca legionarii nu l-au injurat pe Ceausescu, stand in Spania, sau America sau te miri pe unde, dar altii l-au injurat de mama focului, cu toate ca legionarii nu au fost niciodata recrutati de Securitate in Occident ? ”
Daca va uitati atent la a doua postare veti auzi de mizeria din presa romaneasca si cine sunt ziaristii si cei care ii finanteaza.
.
.
Nota redacției: Deh!