21 de întâmplări ciudate din WW2

Cele mai semnificative mi s-au părut ciudățeniile numerotate cu 5, 7, 8, 9, 12 și 21. Povestea de la nr 7 n-am prea înțeles-o! Adică nu prea este de crezut! Să fi fost SUA atât de bine pregătite pentru un război în care, oficial, refuzau să intre?! Ar fi o dovadă în plus că mințeau când făceau declarații „pacifiste”!
De departe însă informația de la pct 5 ne interesează cel mai mult: 5. Moasa catolica poloneza Stanislawa Leszczynska a adus pe lume 3.000 de copii in lagarul de concentrare Auschwitz, in timpul Holocaustului din Polonia ocupata.
Așadar, la Auschwitz au fost mii de nașteri!… Interesant ar fi să aflăm câți dintre copiii născuți la Auschwitz au fost concepuți în timpul „detențiunii”? Și, după ce aflăm acest răspuns, ne mai mirăm o dată: ce fel de detenție este asta în care deținuții găsesc cu cine și găsesc și cum să procreeze?! Așa ceva era de ne-conceput în închisorile comuniste. Au fost deci mai aspre decât cele naziste?

Un polonez – am uitat cum se numește, autorul cărții CINCI ANI LA AUSCHWITZ, povestește despre așa ceva: idilele consumate la Auschwitz. (Ce-ar fi să scriu o piesă pe asemenea subiect: ROMEO ȘI JULIETA LA AUSCHWITZ…)

Mai relatează polonezul și despre echipa de teatru, despre orchestra simfonică, despre cantina dietetică pentru deportați etc. Se pare că nemții, înainte de a-i gaza sau arde îi însănătoșeau pe deportați, îi tratau de toate bolile, nu cumva să sacrifice un individ bolnav, suferind.
Se pare că și azi, în SUA, condamnații la moarte nu sunt executați dacă au febră. Sunt tratați, făcuți bine și abia apoi electrocutați…
.

.
1. Primul soldat german care a murit in razboi a fost ucis de japonezi.
2. Primul soldat american mort pe front a fost ucis de rusi.

Marturii din Al Doilea Razboi Mondial: Fapte groaznice comise de soldati americani

3. Peste 100.000 de membri ai echipajului din bombardiere au fost omorati in Europa.

4. Mai multi militari americani au murit din randul Fortelor Aeriene decat din cel al Infanteriei Marine a SUA.

5. Moasa catolica poloneza Stanislawa Leszczynska a adus pe lume 3.000 de copii in lagarul de concentrare Auschwitz, in timpul Holocaustului din Polonia ocupata.

6. In timpul celui de-Al Doilea Razboi Mondial, soldatii britanici aveau o ratie de trei foi de hartie igienica pe zi. Americanii aveau cate 22.

Dezvaluiri din Al Doilea Razboi Mondial: Momentul in care soldatii germani au intors armele impotriva nazistilor

7. In 1941, peste trei milioane de masini au fost fabricate in Statele Unite, insa doar 139 pe durata intregului razboi.

8. Patru din cinci militari germani care au murit in razboi au fost ucisi pe Frontul de Est.

9. Doar 20% dintre barbatii nascuti in Uniunea Sovietica in anul 1923 au supravietuit razboiului.

10. Cel mai tanar soldat din armata americana a fost Calvin Graham, in varsta de 12 ani. Graham a mintit in legatura cu varsta sa cand s-a inrolat in Marina Militara a SUA. Varsta sa reala nu a fost descoperita pana cand nu a fost ranit.

Secretele celui de-al Doilea Razboi Mondial: Operatiunea „Armata fantomelor”

11. Doar unul din cinci barbati aflati in submarinele militare ale Germaniei (U-boat) au supravietuit.

12. Batalia de la Stalingrad a provocat moartea mai multor rusi (militari si civili) decat cati cetateni au pierdut SUA si Marea Britanie impreuna, in toata perioada razboiului.

13. Pentru a nu folosi cuvantul hamburger, care suna ca un termen din limba germana, in timpul razboiului americanii au numit faimosul produs „Liberty Steak” (friptura libertatii).

14. Nepotul lui Adolf Hitler, William Hitler, a servit in Marina Americana in timpul celui de-Al Doilea Razboi Mondial.

Arma secreta folosita de Japonia in Al Doilea Razboi Mondial

15. Adolf Hitler si Henry Ford – fondatorul Ford Motor cu care dictatorul avea o relatie de prietenie – pastrau pe birou fiecare fotografia inramata a celuilalt.

16. In timpul razboiului, cea mai mare retea de spioni japonezi se afla in Mexic.

17. Rata mortalitatii in randul prizonierilor de razboi din lagarele rusesti era de 85%.

18. Prima bomba aruncata in Berlin de catre Aliati a ucis singurul elefant aflat in gradina zoologica a orasului.

19. Daca ar fi fost nevoie de o a treia bomba nucleara, aceasta ar fi lovit orasul Tokyo.

A murit ultimul pilot de bombardier Dambuster din Al Doilea Razboi Mondial

20. Hiroo Onoda, un ofiter de informatii din Armata Imperiala Japoneza care a luptat in Al Doilea Razboi Mondial, a refuzat sa se predea in 1945. Pana in 1974, timp de aproape 30 de ani, el a ramas pe pozitii in Filipine. Fostul sau comandant a calatorit special din Japonia in Filipine, in ’74, pentru a-i inmana personal ordinul de eliberare din functie.

21. Bilantul total a mortilor dupa Al Doilea Razboi Mondial a fost cuprins intre 50 si 70 de milioane de oameni, dintre care 80% proveneau din doar patru tari – Rusia, China, Germania si Polonia. Peste 50% dintre morti au fost civili, majoritatea femei si copii.