Codrin S
104 aprobate

csarbu@gmail.com
75.57.36.95

 

Am un prieten care are rude in Transnistria si imi amintesca ca inca din vremea licelui le vizita la Tiraspol. Discut adesa cu el si el vorbeste la telefon in mod curent cu rudele. Transnistrenii romani nu vor sa vina la Moldova. Motivul este legat de bani, regimul sovietic i-a dezmierdat si Rusia ii dezmiarda si ea acum. Majoritate romanilor din Tiraspol lucreaza intr-un fel sau altul la baza militara rusa de unde primesc salarii foarte bune si alte favoritisme, concedii mai mari, comensurate cu vechimea, si pensionarea de la varsta d 50 de ani. Pare o utopie, dar ea se intampla in Tiraspol si romanii de acolo considera ca toate sicanele pe care le au de la moldoveni sunt din invidie.
Asa ca cei din zona moldovei apropiata Tiraspolului stiu si ei aceasta situatie si nu fac valuri, doar politicienii ce se dau patrioti scot un subiect nerezolvabil in dezbatere pubica ca sa-si arate ingrijorarea.
Chiar daca moldovenii sunt peste 50%, dar daca ei nu vor vota la un plebiscit sa vina la Moldova degeaba fierbem apa pentru ciorba cand gaina zboara libera pe afara.
Daca am luptat pentru libertate si mai credem in ea trebuie sa o acordam si noi altora, chiar daca nu ne vine bine si dupa calculele noastre acei moldoveni ar trebui sa vina alaturi de noi.
Pana la Transnistria mai avem de rezolvat problema Moldovei care si ea este dureroasa, cu rusofobia romanilor, moldovenii nu se simt in largul lor, mai ales ca nu putini sunt inruditi cu rusii din zona si sunt foarte multi mixati.
Sunt oameni harnici si patrioti moldovenii acestia chiar daca vorbesc si ruseste si daca sunt inruditi cu rusii. Un om care vorbeste 2 limbi gandeste mai bine si se vede ce gospodari sunt.
Pe acest link aveti o selectie a unor filmari recente din zona facuta de Hai Hui in 2:
https://www.youtube.com/results?search_query=haihui+in+2+moldova+
Vizionare placuta

NR – O veste bună, în defintiv! Bine că le e bine! Mai rămâne să-i lase să aibă școli românești!