„Romanians has nothing with the antique Rome”

 

 

Îi sfătuiesc pe cititorii acestor rânduri să intre pe adresa de mai jos, primită de la distinsul meu coleg de Senat, de odinioară, domnul DAN LAZĂR:

 

http://www.youtube.com/watch?v=hl_SgZvx8VM

 

Veți avea ocazia să vedeți un filmuleț de două minute care lansează ultima previziune maghiară, ultimul reazem al nădejdii lor că vor scăpa odată și-odată de noi: românii vor fi puși curând în mare dificultate, în viitorii 20-30 de ani, când, în urma încălzirii globale, calota polară se va topi, iar nivelul oceanului planetar va crește cu circa 100 de metri, ceea ce va face ca toată Muntenia, o bună parte din Moldova și Basarabia, să ajungă sub apele neîndurătoare ale Mării Negre…

 

…Nu este deloc exclus să se întâmple așa ceva! Numai că în aceste condiții românii nu se vor strămuta pe teritoriul Antarcticii, eliberat de sub ghețurile ce păruseră veșnice, cum speră vizionarul maghiar și ciracii săi, ci e mult mai probabil că ne vom înghesui cu toții în Transilvania, ridicând raportul români-unguri de la 5 la 1, cât este azi, la vreo 12 la 1. Pas să mai ia ungurii înapoi Transilvania în aceste condiții! Cum de nu-și dă seama visătorul ugrofinic?!

Mai mult: nu este exclus să nu mai încăpem cu toții în Ardeal și să ne revărsăm spre Vest, într-un nou descălecat, pe malurile Balatonului, unde cifra demografică este deja în mare suferință! Venim noi românii la Budapesta și reparăm dezastrul demografic… Cu alte cuvinte, dacă chiar se va întâmpla ce speră domnul bozgoraș, cei mai loviți de soartă vor fi, din nou, maghiarii! Nu e prima oară când Cineva pasează pisica moartă din curtea noastră în ograda Budapestei! Istoria se repetă mereu, între noi și dumnealor! Și tot nu se învață minte că e ceva în neregulă cu ei, nu cu noi! Că ei trebuie să schimbe …paradigma!

 

Am impresia că filmulețul este făcut „în joacă”, este oricum amuzant, cu sau fără voia autorului. Din păcate textul care se rostește este în ungurește și nu mi-am putut da seama dacă autorul chiar se ia în serios! Nu m-aș mira prea tare, totuși!

 

Filmul are și un text scris, în engleză, conținând o scurtă prezentare a istoriei românilor, popor nevolnic care am deturnat mereu destinul măreț al ungro-maghiarimii! De data aceasta textul este cât se poate de serios, iar autorul în mod evident încearcă să fie și convingător.

 

Din cele 10-12 propoziții care alcătuiesc acest rezumat, două mi-au atras atenția, chiar am tresărit citindu-le: „Romanians has nothing with the antique Rome” și „Romania, as name for Wallachia, is absurd”. Le cunosc bine. Sunt propoziții care au apărut în istoriografia maghiară de propagandă anti-românească în urmă cu vreo 150 de ani, dacă nu mai mult! Împotriva lor am scris prin anii ’80 o carte de 500 de pagini și alte câteva zeci de articole, pe aceeași temă: combaterea iredentismului maghiar, a falsurilor promovate de istoricii mercenari de la Budapesta. Iar printre aceste falsuri, în fruntea minciunilor, insistența istoricilor maghiari de a combate cu orice preț teza romanității noastre! Le stă pe suflet, de sute de ani, ideea că vlahii ăștia, tocmai budos olahii ăștia, se trag din neamul cel mai însemnat din istoria planetei albastre… Au originea etnică cea mai nobilă cu putință! În mod cu totul deosebit afectându-i pe acești istorici detaliul că, dintre toate popoarele romanice, dintre toți urmașii Romei, numai românii au păstrat numele de romanus!

 

Cele două enunțuri îmi sunt însă bine cunoscute și din altă parte!… Din păcate!… Din alte surse, deloc ungurești! Iar filmulețul cu pricina m-a făcut să-mi dau seama că dacă ar mai fi azi, în anul de grație 2013, să răspund aberațiilor ungurești, nu mi-ar mai fi la fel de ușor ca în urmă cu 15-20 de ani! Încercând să formulez în mintea mea cum ar putea fi pus la punct Anonimul maghiar din secolul al XXI-lea, mi-am dat seama că sunt mai dezarmat ca oricând dinaintea propagandei anti-românești a Budapestei. Căci azi, domnul preopinent budapestan, la orice argumente și documente i-aș preznta eu, de data asta mi-o va reteza foarte scurt, așa cum n-a putut s-o facă până acum: „Dumneata, domnule, n-ai citit tratatul de istorie intitulat Noi nu suntem urmașii Romei! al domnului dr. Napoleon Săvescu? Sau proiectul de modificare a Constituției României care cere revenirea la numele de Dacia?! Nu noi, maghiarii, ci voi, românii, negați mai abitir ca noi romanitatea românească!”

 

Adică va invoca faptul că tezele iridentei maghiare au devenit în ultimii ani teze curente ale istoricilor dacizanți români! Români din România sau din diaspora românească! Nu le-ați citit, domnule profesor?!…

 

Sigur că le-am citit, și am „mirosit” din timp riscul pe care îl incumbă aceste bazaconii, aceste scorniciuni puerile: riscul de a fi luate în serios de inimicii noștri, de dușmanii noștri, care vor face cal de bătaie din ceea ce nu ne-am grăbit să luăm noi în bătaie de joc măcar! Acestor adversari le convin de minune tezele zăpăcite ale tracologilor noștri inventați de azi pe mâine, care s-au ițit în număr suspect de mare în ultimii ani!

 

Nu este o consolare pentru mine faptul că mereu am atras atenția, am avertizat că ar putea fi o diversiune toată această mascaradă pretins științifică. Acum mă tem că este vorba chiar de o diversiune! Prea este insistentă, prea și-au făcut unii, subit, o meserie din a clama prostii pe seama romanității noastre, inepții nesusținute de niciun document, de niciun argument serios! Indivizi care refuză să răspundă atunci când îi strângi cu ușa argumentelor și a întrebărilor fără răspuns pe care le suscită tezele lor! E suspectă mai ales susținerea mediatică de care se bucură! Lucrurile încep să se dovedească a fi nu o rătăcire a minții, ci o manevră bine disimulată! Cu ce scop? Cu scopul de a oferi surse bibliografice românești pentru pretențiile Budapestei! Iată: atât iridenții maghiari, cât și dacologii noștri de ultimă oră, și-au unit vocile și cântă aceeași melodie: Românii nu au nicio legătura cu vechea Romă! România, ca nume al țării valahilor, este un fals, o absurditate!

 

De ani de zile încerc să contracarez această agresiune, încă din anii când, pe vremea răposatului Nicolae Copoiu, era vorba, în mod evident, de o nevinovată scrânteală întru Decebal sau Zamolxe… De câțiva ani lucrurile au luat însă o turnură suspectă… Se fac turnee de conferințe, la care sunt mobilizați tineri îndeosebi, bine intenționați, dar nu la fel de bine instruiți!… Tineri nu prea duși pe la bibliotecă!…

 

Se adună trei-patru năuci și li se pun imediat la dispoziție ore în șir de televiziune, în care înjură toată istoriografia academică, universitară, toată tradiția glorioasă legată de cercetarea istorică probă, autentică, dar nu se gândesc să invite la aceste emisiuni „istorice” și pe unul dintre cei care au alte idei, alte păreri… Deh, audiatur et altera pars este un principiu roman, latin, nu daco-geto-trac sau ilir ori măcar hiperborean! Nu merită respectat acest principiu de comportament european, formulat atât de clar în dreptul roman, așa cum nu avem ce respecta sau admira, în general, la „bolșevicii” de romani! …Căci, pe undeva, am găsit și această comparație, această egalitate pusă între imperialismul țarist, rusesc sau bolșevic, și opera de civilizare a Europei, a Lumii, întreprinsă de Roma!

 

În mod evident nu-i interesează aflarea adevărului, ci impunerea unei teze! Și țin morțiș s-o impună, cu orice risc, inclusiv cu riscul de a fi incorect, de a nu respecta regulile jocului, ale dezbaterii științifice! Nu e lucru curat! Nu este o manieră normală, cinstită, românească, de a tranșa o problemă! Problema, pentru ei, este deja rezolvată, au rezolvat-o de mult istoricii maghiari și complicii lor, voluntari sau involuntari, năimiți sau inconștienți, ce-și zic a fi urmași ai dacilor!…

 

***

 

De ani de zile mă încăpățânez să susțin, cu argumentele mele, că în România nu a fost holocaust… Se țin în România zeci de emisiuni despre holocasutul din România și niciodată n-am fost invitat la aceste dezbateri, eu sau vreunul dintre cei care, ca și mine, neagă acest holocaust…

 

Se țin în ultima vreme emisiuni TV, se publică în presă ample articole, care contestă teza cea mai importantă din istoriografia românească: romanitatea neamului nostru! A limbii noastre!… Și, tot așa, nu este invitat să-și spună părerea nimeni dintre cei care mai cred în această romanitate!… Au început să semene tot mai mult, ca strategie și metode, cele două diversiuni anti-românești!… De ce oare nu mă mir?

 

Ion Coja

25 martie 2013