România este condusă de psihopați – dr. psihiatru Aurel Romila

Psihopaţii au ocupat toate posturile-cheie în România, susține Aurel Romila.

Prof. dr. psihiatru Aurel Romila este o somnitate a României, cercetările lui au făcut istorie și sunt de referință printre cunoscători.

Doctorul afirmă că populaţia țării noastre se împarte, în opresori (psihopaţi) şi oprimaţi (depresivi).
Suntem un popor oprimat și depresiv, condus de psihopați.
Destinele sunt neîmplinite, ratate, curmate prematur, fiindcă deasupra noastră tronează nişte incapabili care ne pun piedici. Suntem condamnaţi la ratare de nişte psihopaţi, afirmă Aurel Romilă. 
Doctorul spune că oamenii sunt profund nefericiţi și aproape o treime suferă de depresie într-o formă sau alta.
Oamenii și-au pierdut valorile de bine, frumos, adevăr şi dreptate.
Iar asta se întâmplă pentru că toate funcțiile cheie din țară au fost ocupate de psihopați.
Din această cauză nu avem sănătate mintală în țară. Populația țării a devenit dezichilibrată psihic.
Numărul persoanelor afec­tate de tulburări psihice este în creştere în lume, iar România se află pe locul trei.
De ce se întâmplă acest lucru? Când personalitatea unui om este inhibată și opresată acesta nu se poate dezvolta și apar bolile psihice.
Crucea oamenilor normali este că sunt foarte puțini.
Azi, în contextul crizei generate de pandemia coronavirus, sunt foarte actuale cuvinte dr. Aurel Romila.
“Dacă socoţi societatea ca o fracţie, atunci o să observi la mijloc un strat subţire, care e al oamenilor normali. Crucea normalilor e că sunt foarte puţini, au devenit o minoritate fragilă, din care se tot desprind în sus şi în jos. Cei de sub acest strat, de dedesubt, sunt depresivii. Aproape o treime din populaţie suferă într-o formă sau alta de depresie. Însă nu pentru ei mă îngrijorez eu, ci pentru cei de deasupra stratului fin al normalităţii, pentru psihopaţi, care au ocupat toate posturile-cheie în ţară. De aia nu avem sănătate mentală în ţara asta, că populaţia se împarte în mare mă­sură între opresori (psihopaţi) şi oprimaţi (depre­sivi).

Ăsta e un adevărat război social, dar cine recu­noaşte? Cea mai gravă consecinţă a istoriei noastre din ultima sută de ani a fost felul în care s-a făcut se­lecţia umană. O societate care nu permite dezvoltarea persoanei e o societate slabă. Când personalitatea nu poate înflori, când e traumatizată, apar bolile psihice şi intervine ratarea. Ratarea e punctul în jurul căruia se învârte totul. E discrepanţa între ceea ce am putea deveni şi ceea ce ajungem să devenim în societatea de azi. Destinele sunt neîmplinite, ratate, curmate prematur, fiindcă deasupra noastră tronează nişte incapabili care ne pun piedici. Suntem condamnaţi la ratare de nişte psihopaţi. Şi asta nu de ieri, de azi. Iorga, Titulescu, câţi oameni de valoare nu au fost eli­­mi­naţi din societate de nişte nimicuri, de nişte ano­nimi? Dacă vii şi le vorbeşti oamenilor de norma­li­tate, bun simţ, armonie, transcendenţă, spirit, te vor acuza că ai citit prea multe broşuri. Performanţa se măsoară azi doar în putere, bani şi sex. Trăiesc tra­gic această soartă a poporului român. N-o să iau mi­traliera să fac circ, precum Vadim. Dar nu pot să nu mă întristez.

Ce mai înseamnă azi normalitatea, când totul e permis, totul e normal, anormal e să arăţi tu cu dege­tul? Aţi văzut Eurovisionul şi femeia cu barbă? Aţi văzut cum a fremătat lumea de aplauze? E nor­mal? Nu. Normalitatea e o stare de echilibru şi armo­nie în­tre cunoaştere, afectivitate, inteligenţă şi voinţă. Când una din acestea e excesiv dezvoltată sau sub­dez­­voltată, armonia se pierde şi apare boala sau su­ferinţa. 90% din oamenii cu care intru în contact sunt profund nefericiţi, o societate care şi-a pierdut valo­rile de bine, frumos, adevăr şi dreptate. Şi mai ales de non-nocivitate. În medicina romană, primul îndemn era non nocere, să nu faci rău!”

Iterviul integral al prof. dr. Aurel Romila
Foto Libertatea Aurel Romila