COBAII EUROPEI – MCV va fi inlocuit cu ceva si mai rau! Globalistii ne baga pe gat un nou Mecanism, dupa ce au constatat ca MCV are o sfera de actiune limitata. CE instituie Mecanismul privind statul de drept si trimite expertii in Romania sa monitorizeze progresele. Acum se explica de ce activistii si ICCJ au facut carare la CJUE. Ursula von der Leyen: „Monitorizarea realizata de Comisie va fi efectuata in special cu jurisprudenta recenta stabilita de Curtea noastra de Justitie independenta”
Scris de: Elena DUMITRACHE

24.10.2019 17:43
Vizualizari: 2933
Romani, vi se pregateste ceva mai rau decat Mecansimul de Cooperare si Verificare (MCV)! Globalistii din institutiile europene care au realizat ca MCV nu va mai putea fi bagat pe gat mult timp tarilor estice – fiind oricum caduc din 1 ianuarie 2010, dupa ce clauza de salvgardare si-a pierdut valabilitatea – dar si nemultumiti de „sfera de actiune” limitata pe care o are MCV in sistemul judiciar, au inventat un nou mecanism care va anula Romania ca stat suveran si independent. Un mecanism care va face ca orice Decizie CCR, orice lege si chiar prevedere din Constitutia Romaniei sa poata fi nerespectata in cazul in care Curtea de justitie a Uniunii Europene (prezentata drept „Curtea noastra de justitie independenta”) da voie la incalcarea ei!

Poate tocmai de aceea in ultimul an presedintele Klaus Iohannis – cu certitudine informat despre acest nou mecanism – isi permite sa nu respecte in lant o serie de decizii ale Curtii Constitutionale, stiind ca supervizorii de la Bruxelles nu vor lansa niciodata critici pentru aceste incalcari.

Tot informarea pe anumite canale poate fi si motivul pentru care, in ultimele luni, activistii de tip #rezist din magistratura ori politica au luat-o pe „noua cale europeana”, reclamand la CJUE tot felul de legi, ordonante si decizii ale institutiilor din Romania care nu le erau pe plac. Initial, demersurile unor asociatii de tip #rezist precum Forumul Judecatorilor din Romania sau Asociatia pentru apararea statutului procurorilor, ale unor politicieni si mai tarziu si ale Inaltei Curti de Casatie si Justitie pareau inofensive, finalitatea lor nefiind perceputa ca un factor de presiune major asupra sistemului judiciar. Numai ca ele chiar sunt un factor de presiune! Iar asta pentru ca, astfel cum doreste Comisia Europeana, sub conducerea noului presedinte Ursula von der Leyen – tinuta in brate de cancelarul german Angela Merkel si ajunsa in functie si cu sustinerea PNL, care a anuntat public ca le va sustine pe Ursula von der Leyen (foto stanga) si pe Laura Codruta Kovesi (foto dreapta) la sefia CE si in functia de procuror sef european – toate hotararile pronuntate de CJUE vor fi jurisprudenta relevanta pentru statele membre si vor fi considerate autoritate de lucru judecat, obligatorii si aplicabile.

MCV va fi inlocuit cu Mecanismul privind statul de drept. Romania este cobaiul Europei

Ideea nu este noua, fiind testata intens prin luari de pozitie publice ori comunicate de presa ale Comisiei Europene inca din aprilie 2019, fiind motivata de necesitatea ca „cetatenii sa se bucure de drepturile ce le revin in temeiul legislatiei UE”. Primul pas concret spre acest mecanism a fost facut in 13 noiembrie 2018, cand in Parlamentul European a fost adoptata Rezolutia fara caracter legislativ referitoare la statul de drept in Romania.

Concretizarea ideii insa s-a produs odata cu venirea la sefia Comisiei Europene a Ursulei von der Leyen, care a si trecut in proiectul sau de candidat necesitatea implementarii „Mecanismului privind statul de drept”, mecanism care ar urma sa fie aplicabil in intreaga Uniune Europeana. Suntem tare curiosi cum se va reusi implementarea acestui mecanism in toate statele membre UE, in conditiile in care doar fata de Romania a fost adoptata o Rezolutie privind statul de drept…

Noi credem ca acest mecanism este destinat tarilor din Europa de Est, precum Romania sau Bulgaria, fiindu-ne greu sa credem ca state precum Franta, Germania ori Italia ar accepta sa renunte la independenta lor si la legile proprii.

Desigur, probabil pentru a nu starni revolta populara pe faptul ca Romania are deja Raportul MCV si se doreste implementarea unui alt mecanism, in unele medii se acrediteaza ideea ca MCV-ul va fi inclus in acest Mecanism privind statul de drept. Or, nu vedem cum ar fi acest lucru posibil, atata vreme cat se sustine ca Mecanismul privind statul de drept (cu tot cu MCV-ul pe Romania si Bulgaria, despre care se spune ca va fi inclus in acest nou mecanism) va fi aplicat nediscretionar tuturor statelor membre UE. Ar insemna practic ca toate statele europene, inclusiv Franta sau Germania, sa beneficieze de acelasi control pe care europenii si globalistii il doresc pentru Romania. Cand vreodata?

Noul Mecanismul privind statul de drept, anuntat discret in ultimul Raport MCV

Intreaga strategie de implementare a Mecanismului privind statul de drept este devoalata chiar in continutul Raportului MCV, dat publicitatii marti 22 octombrie 2019 (vezi facsimil 1), cu numele „Raport al Comisiei catre Parlamentul European si Consiliu privind progresele realizate de Romania in cadrul mecanismului de cooperare si de verificare”, unde asa-zisii experti care au scris compunerea numita Raport (in care traseaza obligatiile pe care le are Romania pentru a fi pe placul Europei) anunta ca pentru restul aspectelor care nu intra in sfera de actiune a MCV va fi instituit un nou mecanism.

Cu alte cuvinte, ofticati probabil ca MCV-ul, caduc inca din 2010, nu le da dreptul sa faca referiri la statul de drept atat de mult clamat in ultimii ani, europenii au decis sa impuna Romaniei un nou „mecanism european suplimentar si cuprinzator privind statul de drept”.

„Abordarea UE cu privire la statul de drept, care depaseste sfera de actiune a MCV, influenteaza si contextul mai larg la nivel european. (…) Aspectele relevante pentru respectarea statului de drept, dar care nu intra in sfera de actiune a MCV vor fi abordate prin intermediul noului mecanism”, se precizeaza in Raportul MCV din 22 octombrie 2019.

Ideea, astfel cum precizam anterior, a fost concretizata in proiectul de candidat la sefia Comisiei Europene de catre Ursula von der Leyen, in care sublinia ca „amenintarile la adresa statului de drept pericliteaza temeiurile legale, politice si economice ale functionarii Uniunii noastre”, motiv pentru care este necesara „monitorizarea” de catre Comisie a progreselor inregistrate de statele membre, monitorizarea urmand sa se faca in strans dialog cu autoritatile nationale si in conformitate cu legislatia in vigoare si, atentie, „in special cu jurisprudenta recenta stabilita de Curtea noastra de Justitie independenta”.

In aceasta monitorizare, conform Raportului MCV, ar urma sa se implice anumiti experti care sa se asigure ca „reformele intreprinse in Romania” in ce priveste statul de drept corespund „angajamentelor asumate la momentul aderarii la UE”.