APEL în stare de urgență

SC
lun., 16 mar., 21:06 (acum 4 ore)
către eu, rodica, Vasile, Dan, MS, Marius, alexandru.balcu.nd, p_ignatie, Iancu, redactia, tittuus, Codrin

Dragi camarazi,
Iată, președintele a promulgat un document prin care guvernul poate bloca accesul la anumite website-uri sub pretextul că promovează „știri false”.

Măsura era de așteptat. Actualmente, România este un stat totalitar.

https://www.presidency.ro/ro/media/decret-semnat-de-presedintele-romaniei-domnul-klaus-iohannis-privind-instituirea-starii-de-urgenta-pe-teritoriul-romaniei

Fragment din decret:
Art. 54 – (1) Instituțiile și autoritățile publice, precum și operatorii privați contribuie la campania de informare publică privind măsurile adoptate și activitățile desfășurate la nivel național.

(2) În situația propagării unor informații false în mass-media și în mediul on-line cu privire la evoluția COVID-19 și la măsurile de protecție și prevenire, instituțiile și autoritățile publice întreprind măsurile necesare pentru a informa în mod corect și obiectiv populația în acest context.

(3) Furnizorii de servicii de găzduire și furnizorii de conținut sunt obligați ca, la decizia motivată a Autorității Naționale pentru Administrare și Reglementare în Comunicații, să întrerupă imediat, cu informarea utilizatorilor, transmiterea într-o rețea de comunicații electronice ori stocarea conținutului, prin eliminarea acestuia la sursă, dacă prin conținutul respectiv se promovează știri false cu privire la evoluția COVID-19 și la măsurile de protecție și prevenire.

(4) În situația în care eliminarea la sursă a conținutului prevăzut la alin. (3) nu este fezabilă, furnizorii de rețele de comunicații electronice destinate publicului sunt obligați ca, la decizia motivată a Autorității Naționale pentru Administrare și Reglementare în Comunicații, să blocheze, imediat, accesul la respectivul conținut și să informeze utilizatorii.

(5) La decizia motivată a Autorității Naționale pentru Administrare și Reglementare în Comunicații, furnizorii de rețele de comunicații electronice destinate publicului au obligația de a bloca imediat accesul utilizatorilor din România la conținutul care promovează știri false cu privire la evoluția COVID-19 și la măsurile de protecție și prevenire și este transmis într-o rețea de comunicații electronice de către persoanele de la alin. (3) care nu se află sub jurisdicția legislației naționale.

Scenariul din 1989 le-a reușit pentru că lumea nu avea acces liber la informații.
Astăzi avem internetul. Putem informa pe alții. Avem o presă liberă, online, dizidentă, care trebuie să-și facă datoria în special în perioade de criză.

Dragi colegi, nu vă lăsati intimidați întru tăcere. Formatorii de opinii incorecte din punct de vedere politic sunt astăzi mai necesari ca oricând.

Descărcați informațiile de pe site-urile dizidente. Până nu dispar.

Nu-i lăsați să șteargă și să rescrie istoria după bunul lor plac.

Române, ești chemat! Implică-te în munca de arhivare, pe care o poți face de acasă!

Cu acest program (https://www.httrack.com/) se pot descărca site-uri întregi, fără să trebuiască să salvezi manual articole.

Fă-ți datoria, apără adevărul, salvează istoria.

S.C.