De la: viorel roman
Subiect: roexit

Textul mesajului:
Roexit dupa Brexit,
e ideea de dezbatere a d-lui Vasile Dâncu, ideologul șef al Frontului Salvarii ortodoxe, FRN, PRM, PCR, FSD, PSD in simfonie cu BOR, neam, glie, rit. Pentru Sir James Mirrlees, Premiului Nobel pentru Economie, e clar „Romania ar trebui sa iasa din UE“.
Grexit era si ideea socialistilor radicali greco-ortodocsi, Syriza. Dupa referendum, folosit ca santaj in tratativele cu creditorii, s-a renunt la aceasta idee in al saselea faliment al Grecie din ultimele doua secole. Cu Drahme ajungeau la nivelul de trai al ortodoxo-socialistilor din Romania. Asta stie d-ul Dâncu si a revenit cu o completare și a precizat că „trebuie sa dezbatem idei, chiar daca sunt aberante din punctual nostru de vedere.”
O mostra: Ca si britanicii, vrem si noi iesirea din Uniunea Europeana. Vrem sa ne mentinem padurile sa nu mai plece de pe pamantul nostru, ne vrem Rosia Montana inapoi si oprirea mineritului occidental, vrem sa nu asteptam legi de la Bruxelles, vrem suveranitatea tarii, vrem exploatarea gazelor si petrolului sa fie pentru popor. Vrem auto-sustenabilitate energetica. Vrem nationalizarea tuturor bogatiilor subterane si supraterane si exploatarea lor de romani si in folosul romanilor in procent de 100%. Sursa: Internet

https://www.academia.edu/42788674/Roexit_dupa_Brexit
https://www.academia.edu/272…/ROMANIA_AND_THE_EUROPEAN_UNION