Rezerviștii lui Macron
Col. (r) Marin Neacsu 23 Aprilie 2023

Rezervistii lui Macron 2023

„Tout soldat porte dans sa giberne le bâton de maréchal” (Fiecare soldat poartă în raniță bastonul de mareșal – Napoleon Buonaparte)

Mi-a trebuit mult timp să găsesc un titlu potrivit pentru această știre. Nu căutam un titlu de senzație, de breaking news, de speriat copii mici sau de impresionat gospodinele amatoare de senzații tari, ci pur și simplu un titlu care să cuprindă în câteva cuvinte întregul sens al ultimei găselnițe macroniene.

Sindicatele franceze și francezii din păturile de jos nu se lasă călcați în picioare

Ceea ce se întâmplă acuma în Franța este de domeniul groazei. Franța se confruntă cu una din cele mai periculoase crize din ultimii 70 de ani, unii ar spune că au înnebunit, dar nu e așa. De ce nu e așa? Datorită intenției guvernului de a mări vârsta de pensionare cu încă 2 ani. Românul ar spune doi ani amarâți. Da, vârsta de pensionare ar urca astfel de la 62 de ani, de la 64, în condițiile în care în majoritatea țărilor europene deja vârsta este de 65. Pentru cei doi ani, francezii au ieșit în stradă cu milioanele. Unii ar spune că au înnebunit francezii, dar nu e așa. Nu e așa, pentru că francezii, sindicatele franceze care sunt poate cele mai puternice si loiale celor pe care îi reprezintă, din întreaga lume, au decis să protesteze pentru că realizează că lațul nu se strânge niciodata brusc, ci încet încet, să nu simtă gâtul că e în funie. Dar gâtul sindicalist a realizat că acesta este doar un pas, că vor urma alți pași „iohanieni” dacă vreți. Văzând tendința și măsurile din alte state, francezii realizează că populația este cea care plătește rezultatele unei politici proaste, antinaționale și antiumane care va face din francezul de rând, victima sigură a unor interese meschine și cinice care urmăresc spolierea păturilor „neacoperite”. Așa că au decis sindicatele franceze și francezii amenințați din păturile de jos, să riposteze de la prima amenințare pentru a arăta că nu se lasă călcați în picioare. Dacă întreaga Europă acceptă cizma pe gât, indiferent a cui este, și toți vor să ajungă să moară înainte de a mai apuca pensia, francezii nu acceptă. Bravo lor !

Buzduganul cu trei pecetluiți

În aceste condiții când Franța fierbe, arde, dă în clocot, Macron, se plimbă prin China. Unii zic că s-ar fi dus în interesul Franței, pentru a menține sau obține, pe sub mână, contracte economice cu cea mai mare putere economică a lumii, deși direcția și ordinele Înaltei Porți de la Washington City recomandă ruperea acestor relații. Sub acest aspect Macron pozează drept un lider nonconformist, care urmărește interesele nației iar el se „fiche”-ază de directivele WdC. Alții zic că s-ar fi dus pentru a pune umărul la realizarea păcii în conflictul S.U.A. cu Rusia pe tărâm străin, dar niciuna din variante nu e valabilă, ambele fiind doar de „acoperire”.

Macron nu este un rebel, nici un naționalist, nici un mare om al pacifismului universal, este una din pecețile sau pecetluiții buzduganului american, care lovește în toți pentru a rămâne el singura armată a lumii. Este doar o unealtă, un fel de buzdugan al Zmeului Universal, care anunță, sau transmite venirea apocalipsei, dacă nu i se face jocul.

A doua unealtă este U.E., prin reprezentanții ei, care a devenit din Forța Europei, Unealta Diavolului, iar a treia unealtă este nimeni altul decât K.W.I. președintele care crede că are partidul lui, „guvernul lui”, „armata lui”, „șeful lui de stat major”, „parlamentul lui”, dar nu are nimic, niciun rost, niciun sens pe lume, nici măcar un român sau un cetățean în tot universul, care să îl respecte sau aprecieze, pentru că nu are nicio calitate. Este sluga perfectă, cu pretenții de stăpân.

Frau Ursula s-a dus și ea în China, trimisă de același stăpân în același timp cu Macron, jucând rolurile binecunoscute din filmele polițiste americane: „polițistul bun și polițistul rău”. Unul s-a dus să amenințe, celălalt la o partidă de curling, sport pe suport alunecos. Ambii s-au întors cu coada între picioare, pentru că chinezul este urmașul lui Sun Tzu și uns cu toate alifiile din Tibet. S-au dus și s-au întors, ca tinerii români la Paris, pe vremea lui Eminescu. Buzduganul nostru tricolor cu stele made în SUA a plecat și el trimis de același stăpân, prin Japonia, pasămite să admire orașele din Țara Soarelui Răsare, probabil sperând să primească și el o Katana imperială, sau măcar „o șapcă” sau coif de samurai, ca să aibă și el cu ce se îmbrăca de Haloween.

Bineînțeles, misiunea lui a fost alta. Mesajul lui pentru japonezi a fost nu personal, nici național, ci „imperial”, nu a fost o vizită de curtoazie nici nu s-a dus să înlesnească înfrățirea orașului Kyoto cu Sibiul, scopul a fost testarea poziției Japoniei în eventualitatea unui război în Marea Chinei de Sud, care pare să fie al doilea front, care trebuie musai să pornească și să declanșeze finalmente Al Treilea Război Mondial.

Unchiul Sam vrea să spargă B.R.I.C.S.-ul cu KWI – mâna stângă (cea cu care își face igiena intimă)

Unchiul Sam face toate jocurile murdare prin interpuși, prin slugi care la nevoie pot fi sacrificate. Nu e nimic nou în politica S.U.A. Acum, același K.W.I. este trimis în America de Sud, ca să testeze și să vadă dacă se poate conta pe Brazilia, Chile și Argentina. Unchiul Sam vrea să spargă B.R.I.C.S.-ul dar și să își asigure liniște în vecinătate, dar nu poate să ceară singur, că nu se poate umili, așa că își trimite mâna stângă, cea cu care își face igiena intimă, pentru ca în caz de nereușită să spună că pecetulitul a venit de capul lui, nu a avut niciun mandat semnat. E curios de văzut ce va spune buzdugănelul la întoarcere că până acuma nu a spus nimic despre scopul vizitei. Țara arde iar Werner se plimbă ca o Drosophila Melanogaster după ce a tras pe nas prea mult oțet.

Emmanuel Macron iubește și apreciază în aceeași măsură femeile și partea bărbătească sexagenară.

Madame Macron se activează Ca regulă generală nu discut, nu comentez problemele de familie ale nimănui, dar ultima măsură a lui Macron mă duce involuntar cu gândul la gusturile lui. Este evident și incontestabil că diferența de vârstă dintre Macron și prima doamnă a Franței este apreciabilă. Nu asta a fost și nici nu este de interes național. Unii poate au gândit că are o înclinație aparte pentru femeile mai în vârstă, dar nu e adevărat, privirile galeșe aruncate cu diferite ocazii Maiei, ne arată că banuielile sunt lipsite de fundament, iIar ultima măsură anunțată, e adevărat, de ministrul apărării francez, ne arată că Macron iubește și apreciază în aceeași măsură și partea bărbătească sexagenară. Nu știu dacă prin măsura preconizată se urmărește ceva la nivel național sau domnul Macron vrea cumva să o „activeze” pe prima doamnă și să îi dea vreun grad sau funcție în armată cum s-a întîmplat și pe la alte case, dar ceva e pe acolo.

Considerându-se că mărirea vârstei de pensionare nu e suficientă și nu sunt destui protestatari pe străzile Franței, s-a decis să se mărească și vârsta de concentrare a rezerviștilor, care în acest moment este de 60-65 de ani pentru a se ajunge la 70-72. De ce oare?

Întorcându-se din China și simțind că aceasta nu doar că nu face jocul SUA cu care oricum nu era în termenii cei mai buni, ba dimpotrivă, are de gând să taie din fașă orice gând de intervenție americană in sfera sa de influență, recte Taiwan, (a se vedea și ultimele „exerciții” chino-americane în zonă) știind și ce intenții are Unchiul Sam, Franța, sau cel puțin conducerea ei se pregătește de… „apărare” în condițiile în care nu o amenință nimeni, dar știe că va fi nevoită să intervină. Dacă tinerii trimiși în Cincu au crezut că se duc în concediu, la pescuit sau refacere, uite că Macron a ajuns la concluzia că nu poate pune mare bază pe ei, tinerii sunt neserioși, au gărgăuni, acuma sunt aici mâine pleacă și te lasă cu buzele umflate, așa că până la urmă, tot mai buni sunt bătrânii.

Ideile tâmpite prind întotdeauna la idioți

Ministrul francez al apărării, musiu Sebastien Lecornu este îngrijorat de faptul că mulți francezi ar vrea să meargă la război și nu mai au posibilitatea după 65 de ani așa că s-a decis prelungirea vârstei de „activitate în rezervă” a bătrânilor francezi. Mi-au dat lacrimile când am citit motivarea Lecornului: „Mulți oameni de calitate se trezesc dați la o parte din cauza acestei limite de vârstă, ceea ce nu are sens”.

Ca să vezi tragedie, bătrânii rezerviști se trezesc dați la o parte și cad în depresie, ceea ce nu are sens. Bănuiesc că din aceeași cauză au ieșit în stradă și pensionarii și viitorii pensionari, pentru că se simt „dați la o parte”. Mă întreb oamenii ăștia când ajung la putere își pierd mințile ? Înțeleg că ei se simt frustrați când sunt dați la o parte și își pierd funcțiile politice și privilegiile, dar nu toți cetățenii, au același sentiment. Ce seamănă politicienii ăștia între ei, domnule ! La noi mister Seidler, crede că dacă el are ură congenitală împotriva militarilor, toți românii vor, ca și el, tăierea pensiilor militarilor.

„În ranița fiecărui rezervist este câte un baston, extensibil cu care bătrânii să meargă sau să se întoarcă de la război” (Macron|).

În Franța, Macron crede că dacă lui îi e bine și poate rămâne președinte până la 100 de ani, toți francezii pot lucra și merge la război până la moarte. Tare aș vrea să văd nu o brigadă, nu un batalion, nu o companie, măcar un pluton de rezerviști leat 1955 defilând pe sub Arcul de Triumf, la plecarea la război. Napoleon spunea că orice soldat poartă în ranița sa un baston de Mareșal. Sper că a spus-o așa, la modul figurat. Macron însă nu, el probabil că va asigura la propriu, în ranița fiecărui rezervist câte un baston, extensibil probabil, cu care bătrânii să meargă sau să se întoarcă de la război. Iar când pe câmpul de luptă vor rămâne fără muniție, cum se întâmplă în zilele noastre, probabil vor trece la atac cu bastoanele. Nu râdeți, chiar dacă imaginea e hilară, e de fapt revoltătoare. Atâta dispreț din partea unor juni de 45 de ani la adresa părinților lor, nu s-a mai văzut. Iar mie deja începe să mi se facă teamă că alde Seidler, Iohannis, și alții ca ei, abia așteaptă să ia exemplul fratelui de gintă latină, pentru că ideile tâmpite prind întotdeauna la idioți. Nu îmi e teamă pentru mine, îmi e teamă pentru cei care au acuma 40 de ani și nu realizează că până să iasă ei la pensie, dacă vor mai prinde pensia, vârsta de pensionare și „recrutare” va ajunge la 90 de ani. După cum evoluează Europa, este ordin de autodistrugere, pentru că altă explicație nu poate exista.

Franța e în flăcări pentru doi ani de pensie, iar Macron mai adaugă 8 ani de armată pensionarilor. Trebuie să fii imbecil, cuvânt pe care până și Macron îl poate traduce fără dicționar, ca să propui așa ceva în plină revoluție pe străzi. Nu cred că propunerea e din capul unui francez probabil așa a primit indicații de la Înalta Poartă iar el, ca și KWI, supus umil, nu discută,ci execută chiar dacă asta ar însemna să ardă din nou Parisul.

Mai anunță domnul Le Cornu că va crește bugetul apărării de la 43 la 69 de miliarde de Euro până în 2030, deci o creștere de 90%, că „majorarea bugetului a fost menită să ajute Franța să răspundă mai bine împotriva „o succesiune de amenințări care se adună toate” , dar și că „că este nevoie ca Franța să rămână în clubul națiunilor capabile să se apere”.

Slugi au fost, slugi sunt încă și vor fi…

Este interesant că mai toate țările care se înarmează vorbesc despre anul 2030, ai noștri cumpără F35 dar doar le plătesc acuma, de primit discutăm de prin 2030 încolo, Germania vrea să redevină o mare putere tot prin 2030, uite că și Franța își dublează practic bugetul militar tot pe atunci. De aici se poate trage o concluzie cutremurătoare: se prevede, dacă nu cumva putem spune că se planifică, continuarea războiului din Ucraina cel puțin până în 2030, căci altfel nu și-ar stabili nimeni proiecte așa de îndepărtate. Deci toți vor ca atunci, când se va decide soarta războiului, sau când se va reîmpărți lumea, să fie cât mai cocoși, ca să poată emite pretenții. Noi oricum nu vom emite, la noi nu e cazul, noi ne propunem să ne gândim la F35 abia când acestea vor fi scoase din uz și demontate. Oricum expresia „clubul națiunilor capabile să se apere” este extrem de sugestivă și nu doar admite, ci declară că la această oră există în Europa, națiuni care nu sunt capabile să se apere.

Se aprinde pe undeva un beculeț?

În ceea ce privește perspectiva creșterii vârstei de concentrare la noi, știu că o astfel de măsură nu ar revolta pe nimeni, dimpotrivă se vor găsi câțiva generali rezerviști, lideri de asociații, din cei care ies pe post seară de seară să ne explice cum luptă brava armată ucraineană și care urmăresc să conducă „rezerva”, să ceară chiar ei, în numele „asociațiilor” mărirea vârstei de… rezervă, că uite, ei se simt apți să slujească, nu contează pe cine sau ce cauză. Slugi au fost, slugi sunt încă și vor fi…

Aranjament grafic – I.M.

Bibliografie selectivă web :
– https://www.ziuaveche.ro/actualitate-interna/klaus-iohannis-sper-ca-in-curand-kyoto-sa-se-poata-infrati-cu-o-localitate-din-romania-321026.html
– https://www.defenseromania.ro/franta-merge-la-lupta-cu-sfatul-batranilor-si-creste-varsta-rezervistilor-militari-pana-la-72-de-ani_622203.html
– https://en.wikipedia.org/wiki/Le_Cornu
– https://www.lemonde.fr/en/international/article/2023/01/21/defense-minister-lecornu-this-military-budget-allows-france-to-remain-a-world-power_6012465_4.html
– https://www.lefigaro.fr/actualite-france/la-limite-d-age-des-reservistes-dans-les-armees-est-relevee-a-70-ans-annonce-sebastien-lecornu-20230404