O vorbă nesăbuită care circulă bine: „Românii trădează ușor!”
No issue detected

Haiduc14 hours ago
comannicolae2004@yahoo.com5.14.47.95
Puscasu Vlad, nota 2 la istorie! Armata Romana, a intrat in razboi impotriva URSS, alaturi de Germania nazista, dar nu era parte a aliatilor Germaniei. Germania avea razboiul ei, iar Romania razboiul ei. Romanii aveau comandamentul lor, iar nemtii pe al lor. Nemtii au abuzat asupra romanilor, romanii nu au abuzat asupra nemtilor. Dupa dezastrul de la Stalingrad, Maresalul Antonescu s-a pronuntat in sedinta de guvern: „Nemtii au pierdut razboiul lor, sa avem grija sa nu pierdem si noi razboiul nostru”. Antonescu a tinut intotdeauna legatura cu anglo-americanii, pe tot parcursul razboiului, prizionierii anglo-americani erau incartiruiti in hoteluri, nu in lagare! La mine in sat, aproape de Bucuresti, aviatorii anglo-americani ce se parasutau, erau incartiruiti de catre seful de post de jandarmi in casele cetatenilor si li se aducea mancare de tarani cu randul, oua, lapte, iaurt, branza, pita pe vatra. Niciun prizionier anglo-american si niciun evreu nu a fost predat nemtilor de catre guvernul roman, desi nemtii insistau si amenintau. Nici prizonierii sovietici nu au dus-o rau, nu aveau paza, se pazeau singuri sau era pe langa ei cate un mosneag veteran cu puscoci cu tepoaie care nici poc nu facea. Cereau rusii sa fie paziti, ca sa nu fie acuzati ca nu au fugit din lagar. Munceau pe mosiile regale si erau cazati bine, hraniti bine, ca era de unde, iar in sat cand se faceau parastase (si romanii fac parastase!), cazanul cu mancare era dus la ferma sau se punea masa la biserica pentru prizonieri.
.
Retineti, Romania a dus razboi separat, nu a fost sub nemti. A trecut dincolo de Nistru si a mers pana la Stalingrad alaturi de nemti, ca sa fie parte la tratatul de pace dupa presupusa victorie, din care Romania spera sa iasa intregita. Ungurii erau sub comandamentul german, dar armata lor era formata din romanii din Transilvania cotropita, luati cu japca la razboi. Doar ofiterii si subofiterii erau unguri si politia militara.
Lovitura de la Palat, a fost executata de rege, dar a fost organizata de partidele istorice impreuna cu generalii Sanatescu, Radescu, Negulescu si Aldea si altii, instrumentata de „ing. Ceausu” (Emil Bodnaras) care nu era dezertor in URSS ci era omul lui Morozov (seful spionajului Roman), revenit incognito in tara. Dupa batalia de la Kursk-Orel, cea mai mare batalie de tancuri din istorie, sovieticii inaintau dezlantuit, nu mai era nicio sansa sa fie opriti, armata rosie desfasura doua Fronturi, maresalii Timosenko si Malinovsky, o armata si 4 corpuri de armata, cca 30 divizii, pe directia Ploiesti (petrolul!) si spre Bulgaria pentru scoaterea nemtilor din Balcani si Yugoslavia. Se punea problema de urgenta, ca rusii sa gaseasca la Bucuresti un guvern de uniune nationala si sa nu poata pune la conducere guvernul ce il aduceau de la Moscova si era format numai din comunisti evrei, care ar fi sovietizat in graba tara (nu sunt antisemit, dar nu toti evreii sunt sfinti). Era nevoie de niste comunisti romani in guvern, unul era Patrascanu, dar trebuia un muncitor, unu care a facut puscarie in inchisorile burgheze, ca asa ii placea lui Stalin. S-a trimis de urgenta adjutantul de aviatie Manole Bodnaras, fratele mai mare al lui Emil Bodnaras, pe o motocicleta cu ataj sa aduca de graba un comunist puscarias din lagarul de la Targul Jiu. Manole a „zburat” la destinatie si acolo l-a abordat pe Chivu Stoica, care era „responsabil” peste grupa de comunisti. Chivu Stoica, i-a zis lui Manole Bodnaras, ca el nu e bun de ministru, ca are doar 4 clase, dar ca Gheorghiu-Dej avea liceul (urma si ceva pe la subingineri!) si ca era indicat asta pentru ce voiau sa faca la Bucuresti. Dar Gheorghiu-Dej era la o „gagica” la Craiova, nu era in lagar (aveau si ei oamenii lor!). Manole, a „zburat” la Craiova si l-a luat pe sus pe Ghita-Dej si l-a dus la Valcea, in casa Protoereului Marina, membru PNL, unde s-a ascuns pana la momentul necesar. Protopopul Marina, a devenit Patriarhul Justinian Marina, pe timpul RPR, cand Ghita-Dej era „cel mai tare din parcare”.
.
Maresalul Antonescu nu era un politician, era un militar patriot si nationalist. Dorea ca sa iasa din razboi, fara a-l supara pe Hitler, care, poate ar fi acceptat, pe el il interesa numai petrolul si rafinariile care erau baza energetica a armatei germane. Intrucat, evenimentele se desfasurau prea repede, complotistii palatului au fost nevoiti sa actioneze. Tanarul Rege, a trecut la executarea planului de eliminare a puterii antonesciene. Cu tot respectul ce-l port Maresalului martir, trebuie sa avem in vedere ca alta iesire nu era, Antonescu intrase in razboi pentru pastrarea statalitatii romanilor, care se batusera secole pentru aceasta, iar acum, Regele si toti participantii la actiune, actiona in forta tot pentru pastrarea statalitatii romanilor, varianta Maresalului era mult prea riscanta in fata rusilor, care nu prea tin cont de ce promit sau semneaza.
.
Romanii au reusit sa-si pastreze statalitatea, dar reintregirea s-a facut partial: pactul Ribentrop-Molotov, ramanea activ, Basarabia, Bucovina de Nord si Hertza ramaneau la Sovietici, iar Cadrilaterul, cedat Bulgariei, tot la impunerea lui Hitler si Mussolinii, care aveau nevoie de loialitatea Bulgariei, a ramas acolo cu Silistra cu tot (oras stravechi romanesc!). Iesirea Romaniei din razboi si intoarcerea armelor ptr revenirea acasa a Ardealului de Nord, a scurtat razboiul cu peste 6 luni de zile, a salvat multe vietii de oameni si au pus capat distrugerilor inutile de bunuri si infrastructura, au ajutat pe rusi sa ajunga primii la Berlin si l-a suparat pe Churchill, care nu a mai ajuns primul la Berlin si atunci a facut schimbul cu Stalin: Romania si Bulgaria (pachetul care inca se pastreaza!) au fost daruite lui Stalin in schimbul Greciei, unde se desfasura o insurectie militara pentru a deveni stat comunist (avea un partid comunist de cca 2,5 milioane de membrii, care au luptat victoriosi pentru scoaterea din tara a italienilor si nemtilor).
.
Churchill se temea (indreptatit?!) ca Stalin ar fi putut sa-si miste fortele de invazie pana pe malurile Atlanticului. Strategul Prusac, generalul Klauzevitz, sustinea, ca:”Cine stapaneste Podisul Boemiei, are toata Europa la picioare”, ori Stalin avea in centrul Europei cea mai mare armata de invazie pe care a pomenit-o istoria, cca 20.000 de tancuri T34, soldati antrenati si poriniti impotriva „imperialistilor”, deci cu moralul bun, in Franta era un partid Comunist de peste 1 milion de membri hotarati, majoritatea in trupele de partizani, care au eliberat Franta, in Italiua aceeiasi situatie, partidul comunist italian era super militant, „inarmat pana in dinti”, partidul socialist italian era radicalizat si era alaturi de comunisti. Comunismul devenise o moda, sistemul sovietic devenise atractiv pentu masele muncitoare si o mare parte a intelectualitatii progresiste. Dar Stalin nu avea o flota maritima militara prea importanta, iar anglo-americanii aveau, aveau si bomba A. Primind Romania si Bulgaria la cheremul lui (un nou pact in stil Ribentrop-Molotov), plus alte tari ca zona de influenta, capatase „frontiera lata” pe care si-o dorea, pentru a se apara impotriva unui Occident, ce ii poftea resursele uriase de materii prime, pofta ce nu a trecut nici azi, Stalin s-a oprit la atat cat a obtinut, a ramas sa-si consolideze cuceririle si sa se pregateasca pentru un nou razboi, fie el si rece.
.
Acum, Germania conteaza putin, daca se aliaza cu rusii. Conteaza America, China si Rusia. Rusia conteaza daca devine o economie performanta. Acum e locul 6 la economie, rusii traiesc in saracie mai mare decat era in URSS. Zambetul Presedintelui Chinei, pe care nu citesti nimic, nu este de natura sa-i dea lui Putin aripi. Germania, nu poate fi mare putere, are o pozitie geo-strategica ce nu o avantajeaza si cel mai important este ca nu are acces la „bidonul cu petrol”. Mare putere fara energie, e la fel ca lanterna fara baterie. Putin le-a zis nemtilor la o adunare a industriasilor germani: „Pana la urma ce doriti? Centrale electrice atomice nu vreti, petrol nu vreti, cu ce o sa va incalziti la iarna? Cu lemne? Pai si lemnele sunt tot in Siberia! Hotarati-va!”
.
Zbigniew Bzeszinsky, a spus in cartea lui „Marea Tabla de Shah”: „Germania este o tara vasala, nu poate juca nici rolul de putere regionala”. Cu America sau cu Rusia, Germania ramane tot o vasala. Nu are „bidonul propriu cu petrol”. Speranta era Iranul, dar China absoarbe tot. Iar China este America de apoi!
.
Despre viitorul Europei? Va fi o UE cu o Europa de nord saxonica si una de sud latina, nu este exclus si o parte slavonica. Macrou, este pro Trump, nu este pro Merkel. Merkel nu are viitor. Nimeni nu mai doreste o Germanie stapanitoare. Mai ales Izraelul ! Dar nici Jointul din Wall-Street!