CD
1.179 aprobate
denitsoc@gmail.com
75.57.36.95
RETETE SOCIALE SI MORALA
De CD

“Reteta evreiască a democrației pentru goimii americani:
-Câți evrei și alte minorităti ai nevoie pentru a face o democrație evreiască?
-Trei.
-Unul pentru a amesteca Manischewitzul/delicatesele, unul pentru a completa buletinele de vot prin corespondență, unul pentru a manipula aparatele de vot și, in plus, Obama pentru a spune: „totul este cușer pentru mine”.
Este cadoul evreiesc care incă continuă să râdă incă de noi americanii.”
*

Este interesant cum toata lumea vorbeste de democratie, in toate felurile si culorile ei, sau cer ajutorul religiei crestine in toate formele si culturile ei, dar nimeni nu remarca ca de fapt in toate solutiile si retetele politice propuse lipseste ingredientul de baza: MORALITATEA.
Nici Religia si nici Democratia nu pot functiona si autoprezerva fără Morală, este lectia cruntă a istoriei care se repetă.

*
Cu sectorul său mare și inovator, Israelul, care sărbătorește șaptezeci și cinci de ani de independență săptămâna viitoare, a produs mai multe companii start-up pe cap de locuitor decât națiuni mari, pașnice și stabile precum Japonia, China, India, Coreea, Canada și toată Europa și are mai multe companii listate pe NASDAQ decât cele din orice altă țară străină. De aici referirea la Israel ca „Start-Up Nation” bazat pe MOSAD.

Nu este surprinzător că multe dintre protestele împotriva guvernului israelian au fost coordonate direct de antreprenori și investitori de înaltă tehnologie, avertizând că reputația „Start-up Nation” a Israelului ar fi amenințată dacă statul de drept va fi pus sub semnul întrebării în țară și în străinătate.
Într-o demonstrație, protestatarii din industria tehnologiei au pus o locomotivă simulată în mijlocul Tel Avivului, decorată cu pancarte care spuneau „High Tech este locomotiva economiei israeliene și democrația este combustibilul ei”.

Susținătorii democrației iliberale din Israel vor să transforme statul evreu într-o Teocrație și vor continua să își consolideze puterea politică în următorii ani, mai ales dacă, așa cum este de așteptat, procentul ultra-ortodocșilor din țară crește și restul locuitorilor din Statul Tel Aviv ar devenit o minoritate.

Tinerii ultra-ortodocși studiază textele religioase în seminariile yeshiva, care sunt finanțate de guvern, dar oferă o educație formală laică extrem de limitată. Acești indivizi nu învață un curriculum de bază de matematică, știință și engleză. Ca urmare, majoritatea membrilor comunității, bărbații (care spre deosebire de evreii laici nu efectuează serviciul militar obligatoriu) continuă să studieze Tora nu fac parte din forța de muncă și rămân dependenți de finanțarea statului.

Un raport publicat anul trecut de Programul pentru Evaluarea Studenților Internaționali, cunoscut în mod obișnuit sub numele de PISA, a sugerat anul trecut, deoarece numărul studenților evrei care învață în Yeshivas a crescut, clasamentul Israelului pentru copiii de cincisprezece ani a scăzut constant, iar Israelul este clasat. foarte scăzut la matematică (32) și știință (33), deoarece decalajul tot mai mare dintre studenții ultra-ortodocși și evrei seculari continuă să se extindă.

Având în vedere că aproape 25% din populația israeliană este acum arabă, adăugarea procentului de evrei ultra-ortodocși și alți evrei religioși la acest număr sugerează că evreii laici liberali occidentalizați, ai căror strămoși au fost forța motrice în proiectul sionist, sunt treptat o minoritate în propria lor țară.

Acest lucru ridică următoarea întrebare: ar dori copiii și nepoții lor să trăiască în continuare într-o țară în care responsabilitatea securizării Israelului și a dezvoltării economiei sale este exclusiv pe umerii lor, în timp ce ei apără și subvenționează un procent considerabil din populația credincioasă a țării?

Deci, în timp ce doar 10% din forța de muncă a Israelului este acum angajată în industria tehnologiei productive, cea mai mare parte din lume, mulți se îndoiesc că va mai dura. Într-adevăr, uimitoarea industrie high-tech incă abate atenția de la o realitate în schimbare, în care un segment al societății și economiei israeliene are toate semnele unei culturi din lumea a treia.

Asta ridică spectrul ca Israelul să se transforme într-o țară din Orientul Mijlociu, din lumea a treia, care, la fel ca Libanul, ar fi devastat de războaie etnice și religioase. “Start-Up Nation” s-ar transforma într-o amintire îndepărtată.

*
Miracolul tehnologic al Chinei are de-a face mai mult decât cu poveștile de succes ale mai multor companii private. El reflectă în multe feluri capacitatea acelei națiuni, cu perspectivele sale Orientale și sistemul de învățământ superior de primă clasă, de a-și folosi instrucțiunile științifice, sistemul financiar și forța de muncă talentată pentru a deveni un câștigător în economia globală la începutul acestui secol.

Pentru a spune altfel, realizările “Natiunii Miraculoase” și ale economiei sale de piață – care au transformat China într-un focar de inovație în software, inteligență artificială, cipuri, echipamente medicale, biotehnologie, electronică și comunicații fără fir – au fost construite pe fundații. care reflectă în primul rând valorile morale ale unei populații moderne care adera la principiile liberal-democrate, statul de drept, drepturile femeilor, presa liberă și libertatea religioasă, la care se
adaugă Respectul pentru Morala confucionistă si Religiile Strămosilor.

Scena culturală deschisă și plină de viață a ceea ce mulți în China numesc „Natia miraculoasa” merge mână în mână cu spiritul de inovație al industriei sale tehnologice și puterea monedei chinezesti Yuanul.
Se pare insă că diversitatea scenei culturale nu este suficientă să cuprindă si “Paradele Gay” care nu rezonează sub nici o formă sau culoare cu Cultura si Moralitatea confucianistă.

*
MORALA este fibra pe care se pot tese cele mai diverse si mai inspirate forme politice si structuri sociale care să mentina omenirea in statusul ei cel mai inalt si mai fericit. Formele sociale si politice se pot schimba după gust si necesitate, dar fibra Moralitătii trebuie să existe mereu si să fie rezistentă si rezilientă la orice incercare depravată si criminală de a o inlătura.

Morala Abrahamică[Crestină + Islamică] ca si cea Confucionistă au fost singurele morale care au reusit sa mentina civilizatiile antice si medieval la un nivel ridicat acolo unde ele au fost prezente.
O exceptie din formula Abrahamică o face religia Iudaică/Mozaică, care de secole luptă impotriva celorlalte trei, dar nu pentru a le distruge ca religii, ci doar să destrame fibra Morală a acestor societăti.

Odată destramată de Morală orice civilizatie devine penetrabilă si usor infestabilă cu tot ce este amoral si decadent, de la coruptie pană la desfranare si perversiuni ridicate la rang de valori sociale.

Ceea ce nu se vrea spus, arătat si discutat este faptul ca marele pericol al “actiunilor democratic-progresiste actuale” ce au loc acum in tările occidentale il constitue lupta impotriva MORALEI. Lupta impotriva religiilor este o luptă indirectă impotriva MORALIĂTII.

Morala si nu religia impiedica evreii să se manifeste in voia lor, dupa Talmudul babilonic si in conformitate cu Kabbala. Odată instalat acest confort social ei pot actiona ca experti ai perversiunilor si insclavizării. Deja au inceput să-si arate talentele lor speciale.

Este adevărat că luptand pentru pastrarea religiilor in limitele lor civilizationale ajută la readucerea Moralitatii in societate, dar lumea trebuie sa inteleagă că religiile alese[nu toate – vezi iudaismul] au pastrat fibra morală iar fibra morală a protejat religia. Nici ateii nu se pot da deoparte din aceasta lupta pentru readucerea Moralitătii in societate si respectul pentru religie nu poate fi un păcat pentru un ateu sau un agnostic.

Michael Davies a scris o carte „Conciliul Vatican II și libertatea religioasă”.
El explică modul în care învățăturile falșilor Papi Vatican II sunt învățături false, explicand că statul are obligația de a nu se despărți niciodată de adevărata religie, pe care ar trebui să o respecte, onoreze mereu și pretutindeni.

„Numai Dumnezeu este Domn al conștiinței și El a lăsat-o liberă de doctrinele și poruncile oamenilor care sunt contrare Cuvântului Său sau care nu sunt cuprinse în el. Biserica și statul ar trebui să fie separate. Statul datorează fiecărei biserici protecție și libertate deplină în urmărirea scopurilor sale spirituale. În asigurarea unei astfel de libertăți, niciun grup sau confesiune ecleziastică nu ar trebui să fie favorizată de stat mai mult decât alții.” ~ A Compilation of the Messages and Papers of the Presidents. Vol. X. New York: Bureau of National Literature, Inc., 1897, p. 4310)

Constiinta noastră este totusi condusă si de morală si dacă morala este neglijată, scoasă din curriculum scolar si mai mult chiar expusă unor experimente sociale adverse atunci ajungem la o Constiintă care nu ne mai poate ajuta sau salva de nimic.

“Mintea mea este propria mea biserică.” ~ Richard Emery Roberts, ed. „Excerpts from The Age of Reason”. Selected Writings of Thomas Paine. New York: Everybody’s Vacation Publishing Co., 1945, p. 362)
Dar si mintea unui ateu sau agnostic datorează respect si atentie Moralei si prin asta se poate ajunge la o perfectă orientare in societate.

Arcul istorico-geografic al MORALEI de la Marea Chinei a lui Confucius, trecand prin Orientul apropiat si coborand la tarmurile atlantice ale Europei este un arc al dezvoltării civilizationale imperiale chineze, a imperiului grec si roman si al crestinismului renascentist clasic, care ne poate lumina si indruma si de aici incolo incă două milenii cel putin.

S’ar putea face o cerere/invitatie domnului profesor Andrei Marga ca in calitatea lui de filozof, sinolog specialist si fost ministru al educatiei, cu cea mai lungă perioadă de rector din Romania sa ne ajute acum cand avem nevoie:
Sa scrie, editeze sau macar sa coordoneze un colectiv de specialisti in filozofie si etica.
Acum avem nevoie de un Compendiu al Moralei mai mult decat oricand, un punct de plecare in orientarea noastra spre respect, onoare, religie si datorie civica.

Am fi foarte indatoritori daca cineva cu autoritatea dumnealui ar avea aceasta intreprindere istorica.