Distrugerea Amonil Slobozia! Istoria jafurilor regizate de mafia PSD-PNL

Amonil Slobozia este un combinat producător de îngrășăminte chimice din România. A fost înființată în 1969, iar din anul 1983 a devenit cel mai mare producător de uree din România. După 1989 încet încet a început să apară declinul. Combinatul susținea întreaga economie a municipiului Slobozia, fiind mândria orașului. Mafia de partid și de stat a avut grijă să îl ducă la ruină și faliment.

Activitatea fostului Combinat Chimic din Slobozia, deținut în prezent de compania Nitramonia Bacău, este în impas. Marea problem o reprezintă prețul gazului, de aceea nimeni nu prea este interesat să investească în industria chimică, iar cei care ar dori să intre în pâine sunt oamenii mafiei PSD și PNL. Ei nu vor să modernizeze combinatul și să creeze locuri de muncă ci doar să primească gaze gratuit de la stat, la fel cum a procedat și pușcăriașul Ioan Nicolae.

Din anul 2021, după falimentul Chemgas Holding, fostul Combinat Chimic din Slobozia a fost cumpărat, cu 124 milioane de lei, de către firma Popasul Trebeș, membră a grupului Pambac din județul Bacău. Între timp, Popasul Trebeș și-a schimbat denumirea, devenind Nitramonia. Activitatea de producție a îngrășămintelor chimice este oprită în momentul de față.

Se asigură doar mentenanța. În trecut, fostul Combinat Chimic din Slobozia era considerat cel mai mare angajator al orașului și, respectiv, al județului Ialomița. În prezent, aici își mai desfășoară activitatea doar 100 de salariați. Angajații Nitramonia, noul proprietar al fostului Combinat Chimic din Slobozia, lucrează pentru asigurarea mentenanței echipamentelor și instalațiilor din incinta platformei industriale.

Falimentul Amonil SA, în continuare pe masa judecătorilor
Istoria fostului Combinat Chi­mic din Slobozia este strâns legată de cea a societății Amonil SA, primul său proprietar privat după anul 1989. În anul 2009, pentru a scăpa de datoriile pe care le-a acumulat, Amonil SA cedează bunurile dar și creanțele către Chemgas Holding Corporation, rămânând doar cu activitatea de producere a energiei electrice. Chemgas Holding Corpo­ration intră în faliment oficial în 2021, când toate bunurile sale au fost cumpărate de Popasul Trebeș, devenită între timp Nitra­monia. În tot acest timp, societatea, care nu mai desfășoară nicio activitate comercială, va acumula datorii către stat, în urma penalităților aplicate pentru restanțele neachitate.

Cetățenii din Slobozia afirmă că strategia mafiei din PSD și PNL a fost să producă cât pot de mult fără a retehnologiza nimic, cu profit maxim pe termen scurt. Combinatul geme însă de instalații vechi și riscante. Personalul calificat a plecat de mult, iar ialomițenii știu că în spate se află tot infractorul Ioan Nicolae prin intermediul neamurilor sale. Practic se dorește doar punerea la cale a unui nou jaf dat statului român cu ajutorul serviciilor noastre cele secrete multe și inutile. Cam așa se desfășoară totul în Republica Infractorilor condusă de Marcel Ciolacu, Nicolae Ciucă și Klaus Iohannis. Industria României este aproape inexistentă și nu are nici o șansă să revină pe linia de plutire atât timp cât acești indivizi stăpânesc România.