Referendum: intrebari si raspunsuri

Mesaje primite
x

Alianta Familiilor din Romania prin icontactmail3.com 

06:32 (Acum 4 ore)

către eu

ALIANTA FAMILIILOR DIN ROMANIA
Str. Zmeica nr. 12, sector 4, Bucuresti
Tel. 0741.103.025 Fax 0318.153.082
www.alianta-familiilor.ro

office@alianta-familiilor.ro

                                                                                                    23 septembrie 2018

REFERENDUM: INTREBARI SI RASPUNSURI

Joi v-am informat ca astazi venim cu ultimul comentariu AFR dinainte de referendumul din 6 si 7 octombrie. Incepind cu 24 septembrie vom fi in teritoriu facind campanie, participind la mitinguri pro-referend, punind afise in spatiul public si distribuind fluturasi. Am primit in ultimele doua saptamini o multime de intrebari din partea dvs si dorim sa va dam raspunsuri la toate intrebarile.
 
Sase milioane ori sapte milioane de voturi? In comunicatele noastre antecedente am remarcat ca avem nevoie de 6 milioane de voturi pentru a valida referemdumul. Un cititor ne-a atentionat ca exista 19 milioane de cetateni cu drept de vot in toata lumea, nu 18 milioane cum am informat noi. Mergem deci pe prezumtia ca sunt 19 milioane. Asta inseamna ca e nevoie de 7 milioane de cetateni romani sa se prezinte la vot pentru validarea referendumului.
 
Data exacta pentru referend: Referendumul se va tine pe parcursul a doua zile 6 si 7 octombrie.
 
Intrebarea de pe buletinul de vot: O multime dintre noi suntem (ori am fost) nedumeriti de intrebarea de pe buletinul de vot: „Sunteţi de acord cu legea de revizuire a Constituţiei României în forma aprobată de Parlament?“ Aceasta este formularea oficiala impusa si ceruta de Articolul 151 din Constitutie si, in mod direct, de Articolul 7 din legea 3/2000. Citam: Art. 7 Referendumul privind revizuirea Constituţiei Organizarea referendumului naţional: (1) Cetăţenii care participă la referendum au dreptul să se pronunţe prin „DA“ sau „NU“ la următoarea întrebare înscrisă pe buletinul de vot: „Sunteţi de acord cu legea de revizuire a Constituţiei României în forma aprobată de Parlament?“ In consecinta, formularea aceasta nu poa fi schimbata, fiind impusa de lege. Va sugeram sa nu va lasati influentati, in aceasta privinta, de cei care cauta sa samene  si sa creeze confuzie. Pentru a folosi expresia unui cititor, aici „nu se ascunde nicio smecherie” a nici unui partid politic. De fapt, Curtea Constitutionala a Romaniei, in decizia ei din 17 septembrie, foloseste exact aceasi expresie: http://www.culturavietii.ro/2018/09/19/pe-intelesul-tuturor-ultima-disputa-juridica-la-curtea-constitutionala-privind-referendumul/.
 
De ce e nevoie de revizuirea Constitutiei? Un cititor observa ca „nu e nevoie de revizuire pentru ca art 259 din codul civil interzice casatoriile intre persoane de acelasi sex si defineste casatoria ca fiind uniunea liber consimtita intre un barbat si o femeie”. Este corect ca asa scrie  Articolul 259 dar acest articol poate fi (1) schimbat de politicieni dupa cum bate vintul in Europa; (2) declarat neconstitutional de Curtea Constitutionala a Romaniei; ori (3) invalidat de Curtea Europeana a Drepturilor Omului. Plasarea acestei definitii a casatoriei in Constitutie previne oricare din aceste posibilitati. Miza e enorma: odata ce definitia aceasta e plasata in Constitutia Romaniei va deveni aproape imposibil pentru Curtea Europeana a Drepturilor Omului sa declare un drept la casatorii homosexuale in tarile membre ale Consiliul Europei.
 
Campania de distribuire a fluturasilor: Am tiparit 1 100 000 de fluturasi. Mai avem la indemina doar 9.000. Toti au fost distribuiti in teritoriu. Am ajuns la 35 de centre de distributie a fluturasilor.
 
Voluntari: Fluturasii deja au inceput sa fie distribuiti in spatiul public, cutii postale, parcuri si peste tot unde este legal. Inca avem nevoie de voluntari. Distribuirea a 1 100 000 de fluturasi in timpul care ne ramine la dispozitie pina la referend impune un efort imens si e nevoie de ajutor.
 
Daca doriti sa ajutati la distribuirea fluturasilor in spatiul public si peste tot unde este permis de lege va rugam sa ne contactati. Cei interesati sa ajute ca voluntari sunt rugati sa raspunda acestui email ori sa ne scrie separat la adresa office@alianta-familiilor.roAvem nevoie de (1) numele dvs intreg; (2) orasul in care locuiti; si (3) numarul de telefon pentru a va putea contacta in timp util. Important: avem nevoie de toate aceste informatii. Daca una din ele lipseste nu va vom putea contacta si, deci, folosi.
 
Lista centrelor de distribuire: Aiud si Alba (Contact – Ciprian Bogdan 724 570 298); Arad (I); Arad (II); Arges; Beius; Bihor; Bistrita; Botosani; Braila; Brasov (Contact – Vasile Anghel 743 420 547); Bucuresti (I); Bucuresti (II); Calarasi; Cluj (Contact – David Ille 744 786 659); Constanta (I); Constanta (II); Craiova (Contact – Sebi Conea 768 107 240); Galati; Hateg (Contact – Mircea Neiconi 744 667 442); Huedin; Hunedoara; Ialomita; Iasi; Maramures; Medias (Contact – Daniel Pop 756 888 743); Piatra Neamt; Resita si Caras Severin (Contact – Daniel Barnut 747 083 889); Satu Mare; Suceava; Teleorman; Tirgu Jiu (Contact – Daniel Andrei 745 035 565); Tirgoviste; Timisoara (Contact – Daniel Tut 741 627 009); Tulcea; Vaslui; Vilcea; Zalau (Contact – Dan Bercian 722 277 034). Voluntarii pot intra direct in contact cu liderii centrelor de distribuire a fluturasilor prin telefon. Atentie: la lista noastra s-a adaugat si Argesul. Deci voluntarii din Arges vor fi contactati.
 
Secretara de campanie: AFR a angajat o secretara / coordinatoare de campanie pentru a facilita distribuirea fluturasilor si a raspunde intrebarilor dvs. O chiama Diana si recomandam sa va adresati intrebarile ei la dianaafr@yahoo.com. Ea va fi contactul cel mai potrivit pentru voluntari si public avind in vedere ca noi vom fi in teritoriu 24 de ore din 24 in urmatoarele saptamini sa facem campanie. Diana e in legatura cu noi in permanenta si ne informeaza privind intrebarile dvs. Ea face deasemenea legatura intre voluntari si coordinatorii de campanie.
 
Avem nevoie de fluturasi: Incepind de luni nu mai avem fluturasi sa va trimitem. I-am epuizat. Puteti descarca fluturasi AFR de pe linkul acesta: http://www.alianta-familiilor.ro/flyer-referendum/. Ii puteti multiplica cum e nevoie.
 
Avem nevoie de afise: Afisul Coalitiei pentru Familie poate fi descarcat aici: http://www.alianta-familiilor.ro/afis-referendum/
 
Primesc atestat de voluntar/a? Am fost intrebati daca voluntarii primesc atestate de voluntariat. Regretabil, din lipsa de timp si resurse umane, nu putem da atestate de voluntariat.
 
Republica Moldova: Basarabia e un punct extrem de important pentru referend. Acolo sunt peste un milion de cetateni romani si e important ca cel putin o treime dintre ei sa iasa la vot. Raspundem intrebarilor celor din Basarabia: nu detinem o lista a centrelor de vot din Basarabia. Nu am trimis fluturasi in Basarabia. Fluturasii pot fi descarcati aici: http://www.alianta-familiilor.ro/flyer-referendum/ iar afisele aici: http://www.alianta-familiilor.ro/afis-referendum/
 
Diaspora: Am primit un numar mare de de solicitari de fluturasi si afise de la romanii din toate continentele. Nu am trimis fluturasi in diaspora. Cei din diaspora pot descarca fluturasi aici: http://www.alianta-familiilor.ro/flyer-referendum/ iar afise aici: http://www.alianta-familiilor.ro/afis-referendum/
Romanii din diaspora ne intreaba unde pot vota. Nu avem o lista a centrelor de vot din diaspora. Va sugeram sa contactati consulatele romane din tarile unde locuiti ori portalul Ministerului de Externe al Romaniei. [Nota: tocmai am primit un email din Texas ca la Houston se va vota. Adresa: 19927 Parsons Green Court, Katy, Texas 77450]
Romanii din diaspona ne intreaba deasemenea de ce acte au nevoie pentru a putea vota. Din cite stim noi e nevoie de un buletin de identitate valabil ori de un pasaport valabil si ne-expirat.
 
 
Mitinguri si manifestatii pro-referend: Pina la ora inchiderii editiei de azi am aflat ca sunt programate mitinguri si manifestatii pro-referend in Aiud (3 octombrie, contact – Ciprian Bogdan 724 570 298); Arad (data nu ne este cunoscuta); si Hunedoara (29 septembrie). Va rugam participati in numar mare.
 
„E referendumul lui Dragnea”: Va rugam din nou sa nu va lasati amagiti ori influentati de vocile stridente care se ridica impotriva noastra. Dezinformatia e o unealta folosita de diavol cind Fii Luminii vor sa faca o treaba buna. Ne cunoastem din 2005 si stiti ca suntem o organizatie apolitica. Nu avem nimic de a face cu nici un partid politic si insistam in teritoriu ca cei care lucreaza la referend sa previna politizare campaniei si a referendumului. AFR a lansat proiectul acesta in august 2005 cind dl Dragnea nici nu era pe orizont. Referendumul e un rezultat al muncii extraordinare a milioane de cetateni, inclusiv al celor care citesc aceste rinduri.
 
„E un referend putinist, populist”: Cerem din nou sa nu fiti influentati de argumentele acestea ieftine. Unii va amintiti ca aceste etichete ne-au fost puse si in 2016 cind am luptat, impreuna, pentru eliberarea copiilor familiei Bodnariu din ghiarele Barnevernetului. In 2005 cind noi am inceput proiectul acesta Putin, la fal ca dl Dragnea, nu era pe orizont si eticheta „populist” inca nu era la moda.
 
Joe Biden, Amnesty International si altii: Numarul impotrivitorilor nostri e in crestere si va continau sa creasca. Va incurajam din nou sa stati linistiti si sa nu va lasati influentati de dusmanii nostri. Amnesty International a pierdut in Curtea Constitutionala a Romaniei, iar dl Biden e un perdant care in SUA si-a pierdut orice influenta. [Privind dl Biden, recomandam un comentariu privind unele ascepte murdare din viata acestui om care nu sunt cunoscute publicului din Romania: http://www.culturavietii.ro/2018/09/18/senator-joe-biden-the-ugly/]
 
Ambasadorul Klemm: Vocea dlui Klemm a amutit si nu se mai aude. Datorita voua a celor care ne-ati sprijinit cu semnaturi. Dupa cum v-am informat la vremea potrivita, in ianuarie un grup de crestini din Romania au petitionat demiterea dlui Ambasador printr-un demers la Casa Alba. Dl Klemm a fost rechemat la inceputul lui iunie. Nu a participat la „marsul diversitatii” din Bucuresti iar acum nu mai e in pozitia sa ne stea in cale. Multumim lui Dumnezeu pentru aceasta biruinta.
 
Campania „Fara penali”: Ni s-a solicita ajutor din partea campaniei „fara penali”. Regretam dar nu suntem in pozitia sa fim distrasi din actiunea curenta la care noi lucram inca din 2005.
 
164 de milioane de lei: S-a anuntat ca referendumul va costa peste 164 de milioane de lei. Cei care ni se opun se pling de costul referendumului. Va rugam nu va lasati amagiti ori influentati de atacul acesta. Cei 164 de milioane de lei sunt banii nostri si, spre deosebire de majoritatea covirsitoare a celorlalte proiecte publice demarate de politicieni (ori bani furati din fondurile publice), ii cheltuim in folosul nostru pentru un scop bun din care vom beneficia nu doar noi ci si copii nostri.
 
„Sunt presedinte al centrului de vot. Pot sa …”? O persoana ne-a scris ca e presedinte a centrului de vot, dar se pozitioneaza in favoarea casatoriei naturale si isi incurajaza cunostintele sa mearga la vot si sa voteze DA. Intrebarea persoanei este daca poate face lucrul acesta avind in vedere pozitia persoanei respective. Raspuns: da, fara indoiala. Suntem in primul rind cetateni si ne putem exprima opiniile cum dorim. Este unul din drepturile constitutionale pe care le avem.
 
„Putem desemna observatori in centrele de vot”? Nu avem raspuns la aceasta intrebare.
 
Familie ori casatorie? Nu va lasati amagiti de propaganda dusmanilor nostri. Revizuirea Articolului 48 are de a face cu definitia casatorieinu a familiei in Constitutie.
 
Casatoria „traditionala” v. casatoria „naturala”:Nu exista casatorie „traditionala” decit casatorie „naturala”. Inamicii referendumului fac referinta la casatoria „traditionala” care a devenit demodata in lumea „moderna”. Terminologia e importanta. Noi dorim plasarea in Constitutia Romaniei a casatoriei „naturale” (nu traditionale) care ea a existat de la zidirea lumii: aceea intre un barbat si femeie, asa cum e natural si in firescul lucrurilor.
 
„Redefinirea casatoriei in Constitutie”: Propaganda ostila noua vorbeste de „redefinirea” casatoriei ori familiei in Constitutie. E o formula de dezinformare. Nu e vorba de „re-definire” ci de „clarificare” a ceea ce autorii initiali ai Constitutiei au avut in minte.
 
Marea Unire – Articolul 48 din Constitutia Basarabiei: Sarbatorim Marea Unire in decembrie. Articolul 48 din Constitutia Basarabiei scrie: (1) Familia constituie elementul natural şi fundamental al societăţii şi are dreptul la ocrotire din partea societăţii şi a statului; (2) Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între bărbat şi femeie, pe egalitatea lor în drepturi şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor. Marea Unire implica, deci, si o uniformizare a terminologiei si defintiei casatoriei la toti romanii si cetatenii romani de pe ambele maluri ale Prutului.
 
Recomandam articolele din Romania Libera: Va sugeram sa urmariti comentariile publicate periodic de dl Catalin Sturza in care el contracareaza atacurile la adresa referendumului lansate de politicienii Romaniei si a multor intelectuali din Romania. Articolele lui contin informatii similare cu cele date de noi astazi publicului. Oferim ultimul articol a dlui Sturza, publicat pe 18 septembrie Falsurile „Coalitiei” anti-referendumhttps://romanialibera.ro/politica/falsurile-coalitiei-anti-referendum-75261. Oferim deasemenea analiza dinsului privind irationalismul boicotarii referendumului: #Boicot: o strategie de şapte ori perdantă.
 
Recomandam un material video: Atacurile impotriva referendumului s-au inmultit ca ciupercile dupa ploaie. Din multele materiale primite la redactie oferim un raspuns video postat pe youtube de un tinar crestin roman: https://youtu.be/kDSdG-tAKNY.
 
De ce ne opunem casatoriilor homosexuale ?: Oferim inca odata materialul de jos care explica in mod concis si pe intelesul tuturor de ce ne opunem casatoriilor homosexuale: http://www.culturavietii.ro/2018/09/21/casatoriile-intre-persoane-de-acelasi-sex-si-decrestinarea-europei/
 
Aprecieri tipografiei: Ne exprimam aprecierea fata de tipografia din Cluj care a tiparit fluturasii AFR. Au tiparit si distribuit prin curierat 1 100 000 de fluturasi in cinci zile lucratoare! Cinste lor!
 
Aprecieri colegilor care lupta cu noi: Apreciem eforturile si colegii de la alte organizatii civice si neguvernamentale care lupta impreuna cu noi pentru referend. Suntem zilnic in contact prin telefon ori electronic cu colegi de la o multime de alte grupuri din Romania care promoveaza referendumul, ficare cum poate si in masura posibilitatilor lor. Le multumim si raminem uniti pentru atingerea aceluiasi scop comun: pastrarea firescului in civilizatia romana si a Europei.
 
Important: Datele transmise noua de catre voluntari sun pastrate in confidenta si nu sunt facute public. Ele sunt transmise doar centrelor de difuzare a fluturasilor pentru a va contacta prin telefon.
Pentru familie, casatorie si viitorul copiilor nostri si al Romaniei!
Va multumim! Alianta Familiilor din Romania!
 
INTERVENTIA AFR – PRO VITA (BUCURESTI) LA CURTEA CONSTITUTIONALA
Presa din Romania a acordat spatiu larg interventiilor facute de Amnesty International si alte grupuri internationale pro-homosexuale in Curtea Constitutionala a Romaniei. Dar nu a suflat o vorba despre interventia facuta de AFR si Pro Vita. Argumentele facute de Amnesty International si aliatii ei au fost respinse iar cele facute de AFR si Pro-Vita au fost acceptate si incluse in opinia finala publicata in Monitorul Oficial din 18 septembrie. Oferim un comentariu pe aceasta tema: http://www.culturavietii.ro/2018/09/19/pe-intelesul-tuturor-ultima-disputa-juridica-la-curtea-constitutionala-privind-referendumul/